CrossFitness by Marie

fredag 30 september 2011

Pralin




From Måndag kommer jag även blogga på Pralin på Dalarnas Tidningar bland Hälso bloggarna, ska bli spännande!

Har hört från flera att det inte funkar att kommentera inläggen men jobbar på det. Det uppskattas med kommentarer dom som nu kommer fram.....

Nu Idol och inte helt otippat massa lösgodis! (har nyss tryckt en stoor hamburgare på Max också!)

Ibland måste man få spåra ur lite, lite ja, men imorgon är ordning och reda igen hoppas jag.

Imorgon kommer jag med ett tips på en bra övning.

No Pain No Gain


Eller hur?



Lite så är det ju faktiskt det ska vara lite blod, svett och tårar när man tränar. Ta sig ur bekvämlighetszonen inte jogga sina km på samma tid månad ut och månad in eller köra på med samma vikter eller samma övningar efter samma upplägg hela tiden, skaka om lite gör tvärsemot du brukar inte vara så förutsägbar mot dig själv. Det blir mycket roligare då dessutom, utmana dig själv ge dig mål som du tror att det blir svårt att klara av, kanske överraskar du dig själv!


Fick träna alldeles själv i lugn och ro idag så skönt att inte stressa, det blev detta;

Löpning 400 m
20 Box jumps
400 m
20 Armhävningar
400 m
20 Knäböj m hopp
400 m
20 Dips
400 m
20 Burpees
400 m
20 Mountainclimbers

det tog 18,20 min

Vilade lite sen 4 Backintervaller med 10 Jump lunges uppe på toppen.

Tog ner pulsen lite sen Tabata löpintervaller men fy vad jobbiga dom var, kräkfärdig typ sista 2 intervallerna!

Känner att jag måste träna på att få upp tempot i löpningen där har jag problem att springa snabbt är så tung i steget, någon annan som har tips för att bli lättare i löpsteget och kunna springa snabbare???



Skönt med Fredag, vill ni ha ett filmtips så se Water of Elephants, se den så bra!

 

torsdag 29 september 2011

Mamma Boot Camp i Höstsolen

Vår braiga kulle där vi kör Krabban och armhävningar



Dagen startade med Mamma Boot Camp i ett strålande solsken och så varmt!
Mammorna var svettiga idag och rätt trötta efter tror jag, passet innehåll mycket flås, vi körde i en trappa vi har ner i en dal så idag blev det en hel del konditionsträning.

Dom kämpar på så bra, ger inte upp!



Utfallsgång och Ankgång



 Stannade kvar där efteråt  och körde ett pass i Trapporna jag med men jag gjorde;

Maxade uppför, sen
9 armhävningar
9 knäböj m upphopp
9 Burpees
9 Grodhopp

ställde klockan på 18 minuter och hann 6 varv och lite till.

Hämtade andan några minuter och sen en Cirkel med;

Plankan  1 min
Sidoplanka båda sidor 1 min
Jump lunges 10 st
Planka med förflyttning i sidled 40 sek
Mountainclimbers 20 st            *3


Nä nu går jag ut med Charlie i solen och dricker kaffe.


onsdag 28 september 2011

90 Burpees

Den här Helton alltså, helt sjuk ju! jag är inte den som brukar ge upp men efter löpningen 800m första varvet så gav jag mig på Squat Cleans med hantlar men gjorde 10 sen bytte jag till Thrusters (knäböj m axelpress hantlar) resten för har jag bara gjort dom 1 gång tidigare så jag hade svårt med tekniken och göra 90 st sammanlagt på tid dessutom kändes inte bra när inte tekniken satt än. 

Så det blev:

3 varv

800 m löpning
30 Thrusters 14 kg
30 Burpees


Så jä-la jobbigt, tiden blev 32,45 min.

Nästan 33 min  på full fart, är slut i benen nu. 90 Burpees totalt, pust!

Har sett en helvrickad G.I Jane WOD där man ska göra 100 burpees med pull-ups, ha kan inte ens göra
1 pull-up ju så den får vi satsa på om några år kanske............





En bra grej för att motivera sig till att träna är att titta på ett program eller en film som får dig att vilja träna om du känner att du inte har lust eller ork, titta på Biggest Loser tex  så kommer du garanterat rusa iväg och träna, eller Rocky är bra pepp! Någon annan som har tips på motiviations höjande film eller program?
Menar ju såklart inte att du ska titta under träningen för då ska allt fokus ligga på att jobba stenhårt men innan funkar bra!


Träna som Rocky



Nä om man skulle göra lite kvällsmat kanske, sen är det ju iväg och träna tjejerna, tur dom inte vet vad som väntar!

Tabata Race!

Här kommer ett förslag på ett sk Tabata Race där man väljer ut 4 st övningar tex armhävningar, knäböj (för ännu jobbigare lägg till hopp, dock ej för nyblivna mamman), mountanclimbers-planklöpning och burpees.

Tips för er som har Iphone eller smartphone att ladda ner en Tabata timer som app som piper när det är vila och när du ska köra, annars Gymboss eller annan timer är att rekommendera då det är svårt att ha koll på tiden annars, det är viktigt att verkligen köra alla dessa 20 sek stenhårt och sen vila 10 sek allt gånger 8. Sen vila någon minut om du behöver och kör nästa övning osv......

Tänk på att det verkligen ska vara MAX i intervallerna, ingen såsning!
Ok där har ni 4 min per övning och gånger 4 st = 16 min träning och är ni fortfarande pigga och vill göra något mer efter det direkt så har ni inte gett allt i intervallerna, hehe! Man bör försöka hålla samma antal reps i varje intervall på samma övning.
16 min har man ju tid med eller hur? Men det är inget man gör flera gånger i veckan utan 1 gång i veckan kanske....

För tips på andra övningar om man har hantlar hemma så kolla under Tabata etiketter. Det man ska tänka på är att välja så stora muskelgrupper som möjligt.

Good Luck!

Skriv gärna en kommentar ni som provar, hur det gick!


text om tabata





Idag ska jag och Victor prova på en ny WOD jag inte kört tidigare, berättar senare hur det gick.

tisdag 27 september 2011

No excuses!

Idag är det vilodag, känner inte att kroppen behöver det egentligen men 1 dags vila ska man ha tycker iallafall jag.
Har haft Mammabootcamp nu på förmiddagen och det är lika kul varje gång men tyvärr börjar vi närma oss slutet men sätter nog in några pass extra om mammorna vill för vädret verkar ju inte ha tänkt sig ställas om till vinter än på några veckor.

Gillar hösten men ändå känns den jobbig på något vis som att något bra tar slut men det gäller att hitta saker att se fram emot, som tex snygga höstlooks, mys i soffan med tända ljus och bra tvserier kanske och julen den gillar jag.


Har nu planerat in resten av veckans träningspass och det är ju mycket lättare faktiskt när man vet vad man ska göra och slipper sitta och tänka innan träningspasset vad man ska köra,  sen är jag flexibel då det kanske inte passar med uteträning just den dagen eller något annat som inte passar men planering är A&O för att träningen ska bli av och effektiv med.

Verkar som att många fortfarande tror att man måste träna minst 45 min- 1 timme varje träningspass för att det ska ha någon effekt men det har gjorts många studier som visar att intensiv och då menar jag intensiv träning 15 min kan räcka bra och då finns det inga ursäkter längre att man inte hinner träna 3-4ggr i veckan man får ta tid från något annat, hoppa över att stryka kläderna-gör det när du tittar på tv isåfall, strunta i att torka golven 1 gång i veckan om du gör det och TV tittande och surfande tar ofta mycket mer tid än vad vi tror. No excuses!


Hittade denna bild på Olgas blogg låter den tala för sig själv................................






Ibland måste man vara lite självisk och unna sig den här tiden till träning men man får se det så att träning och bra kost ger en energi att orka med allt i vardagen och att vara en piggare förälder till sina barn och bättre hälsa ökar ju chanserna att få ett långt och friskt liv.



Lägger upp ett pass imorgon som är kort men frukansvärt intensivt och alla kan göra hemma och utan redskap om man inte har några.



Kycklingsallad


Lunch idag blev en sallad med kycklingfile´er som jag glömde i ugnen igår så dom blev lite torra men men, lite matvete, medelhavsmix, avokado, cocktailtomater, strimlade soltorkade tomater och fetaostcreme gjord på 3,5% turkyoghurt med fetaost, vitlök, olivolja och pepparmix.

måndag 26 september 2011

I did it!

Jajamen den här veckans första pass blev ett 100,100,100 igen och visst klarade jag målen jag satte upp för en vecka sen! 50 armhävningar innan jag fick ta små vilopauser dom 50 som var kvar, 100 knäböj inga problems, 100 swings med 12 kg den här gången gick bra det med! Och tiden då, 9,48 sek mot förra gångens 12 min!

Kul! Det var bara en vecka sen men det sitter ju mycket i huvudet såklart, så målen till nästa gång då? Det får bli, 65 armhävningar utan paus, knäböj med 8 kg Kb på 50 av dem iallafall på bröstet, swingsen får bli desamma tills jag skaffat en 16 kgs men jag ska göra högre swings, inte hela vägen upp det fixar jag inte än men i pannhöjd iallafall.....


Någon som har utmanat mig från förra veckan, annars kom igen nu!

Körde 3 superset efter detta, med fokus på överkropp.



På söndag ska jag prova på Crossfit på Må Bättre i Borlänge, ska bli så kul! Det är även för icke medlemmar Prova på passet så få se vart det leder, vet ju att jag inte har tid att träna "borta" mer än högst en gång i veckan kanske.
 Alltså är så glad att jag hittat Crossfit, för jag behöver verkligen utmaningar och vill alltid tävla i allt jag gör1

Här kommer ett klipp från Crossfit på Må Bättre Borlänge.........




söndag 25 september 2011

350

När jag tränar ute på gården står jag rätt så skyddat från insyn men det beror ju lite på vad jag gör men dom gånger jag syns från vägen är det alltid lika kul med folks reaktioner, jag menar vi bor ju i en liten håla utan ett gym inom den närmsta milen så alla har väl inte sett en tjej styrketräna eller swinga en kb!

 Men om jag skulle se någon träna ute skulle jag förstås också titta och bli sugen att träna själv, för förut när jag mest löptränade och såg någon ute och sprang så blev jag genast sugen och hem och snöra på springskorna, så jag hoppas dom som ser mig känner likadant och peppas!

Förstår att många tycker det är lättare att pressa sig själv i grupp med andra men jag tränar ju nästan alltid själv och för att hitta pepp och motivation att bli bättre så kollar jag tex när jag gör en WOD om någon annan skrivit tex en vilken tid det tog för dom eller hur många reps någon gör på sin blogg, det gäller att hitta något att tävla mot som är realistiskt förstås för just dig!


Bestämde mig för att köra ;
50 armhävningar, klarade alla på rad!

50 hopprep klarar inte av att göra double unders, och har svårt ändå m hopprep, blir rätt kissnödig! Knipträning Marie!

50 overhead squats med 20 kg första 15 sen blev jag tvungen att byta till 14 kg resterande, är nog lättare att ha tyngre på när man har en skivstång för jag vinglade med hantlarna kände jag, detta var en jobbig övning.

 50 swings 12 kg gick rätt så lätt så nu blir det nog att köpa en 16 kgs.

50 utfallsgång med 14 kg ovanför huvudet, tungt åt armarna och fick sätta ner 3 ggr och släppa hantlarna för att orka.

Tiden blev 10 min 5 sek


Vilade 5 min och kände att jag ville göra något mer så jag gjorde 50 box jumps först upp på mellersta nivån på altanen där är det nog ca 50 cm högt och dom 10 sisita komjag på att prova den högsta delen där det är ca 70 cm (ska mäta så jag vet till nästa gång) och det gick bra det med

Sen blev det 50 burpees, alltid jobbiga men det gick bra och här får jag till "riktigare" armhävningar alltså i med bröstet, än när jag kör rena armhävningar.


tröött


Blev 350 reps sammanlagt det!

Utvilad

Min stående frukost

Äter alltid samma frukost, måste ha min fullkornshavregryn och rågflinge gröt med bär som oftast blir frysta hallon och blåbär sen har jag lite solroskärnor på också och mjölk förstås.
Till det alltid ett ägg så om dom är slut blir det jobbigt! Kaffe såklart till.

Tycker frukosten är bästa måltiden på hela dagen, jag kommer inte igång utan den är en sån som aldrig skulle kunna hoppa frukosten och dessutom vill jag ha den direkt jag vaknar. Vet att många inte äter frukost och har svårt att äta tidigt på morgonen men faktiskt så är det ju till och med bevisat i en studie att människor som ÄTER frukost håller en hälsosammare vikt än dom som hoppar den och ofta kompenserar den på annat vis under dagen med onyttigt småätande.

Vad äter ni till frukost?



Utvilad men långhårig..


Inatt har Charlie sovit HELA natten i sin säng vilket typ aldrig hänt mer än någon gång när han var runt halvåret. Känner mig väldigt utvilad, han har inte heller vaknat och behövt nappen 38 gånger som han brukar heller....Har däremot haft Max brevid mig i sängen, han brukar vilja sova där när Mattias och Victor är borta. Det här med barn i sängen är ju mysigt men man sover rätt kasst helst när dom läs Charlie sparkas och grejar natten lång! Charlie har inte haft det lätt på nätterna med diverse problem så vi har ju aldrig fått sova sen han kom men hoppas det vill vända nu, hans nätter blev iof bättre när han var ca 8 mån då vi kom på att han hade Reflux (öppen magmun) så vi behandlade det men han har ju den där jäkla nappen som han aldrig hittar trots 5 st typ i sängen. Men hoppas hoppas det fortsätter som inatt!


När det gäller dålig sömn när man har småbarn så är det ju bara att tänka att det går över någon gång såklart för inte vill våran Victor 10 år sova med oss eller, så att tänka att man sovit så dåligt så man pallar inte träna är nog inte ett alternativ för då är ju risken att man aldrig under småbarnsåren kommer kunna träna....


Appropå något annat måste jag göra något åt mitt hår, är så less på det långt och tråkigt. Vill ha en frisyr men är ju så feg blev ju inspirerad av snygga Marit som har bloggen Marits vita skrin och hennes lugg men dom få gånger jag haft lugg så har jag inte alls trivts.
Lång page är ju också himla snyggt men vågar nog inte, någon med frisyrtips??
Ska iallafall bli mörkare i håret nu det är ju så solblekt i topparna.

Nu är det dags att lägga Charlie snart och sen Träna!
Har inte bestämt än men väljer mellan 2 upplägg, ute blir det iallafalll.






lördag 24 september 2011

Muskler?

2,8 km sammanlagt....
Japp dagens WOD blev följande;
400 m löpning
20 KB swings 12 kg
400 m löpning
20 armhävningar
400 m löpning
20 burpees
400 m löpning
20 utfallssteg m hantlar
400 m löpning
20 box jumps
400 m löpning
20 knäböj m axelpress 14 kg

Det tog 25 minuter och var jobbigt, men inte så jobbigt som jag trodde men jag skulle ha haft ett lite högre tempo i löpningen men löpningen är inte min starka sida när det ska vara tempo fattar inte att det ska vara så svårt att springa fort!!! Nästa gång då SKA det gå snabbare!

Gillar verkligen dessa WODs när det är löpning med olika styrkeövningar, varierande liksom.



Muskler??



Börjar faktiskt få lite armmuskler, men jag vill inte bli grov som en karl förstås men konturer är ju snyggt och alla Girls som tror att man blir stor av styrketräning; då får du hålla på många år och med mycket tunga vikter, så lägg ner 2 kgs hantlarna och lassa på lite vikt, vad väger 2 kg i verkligheten liksom? Inte barn, inte matkassar, nä vi behöver vara starka vi mammor med!

Hälsa på sugen....

Idag ska jag köra en WOD som ser jäkligt jobbig ut på papperet iallafall, men det är ju så det ska vara med utmaningar, svårt! Får se hur det går måste muta Max till lite hjälp att hålla koll på Charlie då fast jag ska köra när han sover men ska springa några -7 st 400 meters vändor så det blir lite spring runt kvarteret fast hem och göra lite jobbiga övningar emellan så hoppas min Max vill hjälpa mig då vi är ensamma i helgen jag Max och Charlie, Mattias och Victor är på crossläger och mina andra "barnvakter" är inte heller hemma.
Barnarbete eller vad!

Det är ju inte så ovanligt att jag är själv med Max och Charlie direkt typ, varannan helg men förhoppningsvis kan den käre sambon få klart med sittplatser i Crossbussen någon gång så vi också kan vara med.
Men det är skönt på ett vis att bara vara hemma och inte ha en massa måsten som det blir när man ska packa husvagnen för 5 personer och planera mat osv.

Borde putsa fönster bla nu när det ska vara väder i helgen men skulle hellre hitta på något roligt, kanske hälsa på någon- någon som vill ha besök kanske, av 2 vilda barn och en pratkvarn?!
 

Förresten så måste jag tipsa om filmen Rio ja barnfilmen alltså om man inte sett den så kan jag varmt rekommendera den tillochmed jag klarade av att titta på hela filmen fast den är tecknad vilket jag kan ha svårt för men den var härlig och rolig, jag och Max skrattade mycket!


I`ll be back!

fredag 23 september 2011

Nyttigt tips

Har fått sånt nackspärr från vad vet jag inte riktigt, sovit konstigt kanske....Klarade knappt av att köra bil idag , inte bara svårt att titta åt sidorna utan gjorde ont att ratta i svängarna med!

Det gick rätt bra att träna styrkepasset imorse ändå trots nackspärren, gjorde ett styrkepass med mycket fokus på bålen och på slutet av passet testade jag lite övningar jag inte gjort förut men som ofta förékommer i olika WODs i crossfit världen, såklart inom vanlig styrketräning med, men jag har ju ingen skivstång så jag får ju köra med mina hantlar istället......
Provade på overhead squats med 20 kg gjorde 5*3 rätt tungt men går nog med mer men orkade inte lägga på mer vikt på hantlarna
Sen provade jag clean squat med 20 kg 5*3 men vet inte om jag fick till tekniken så bra
Sist körde jag utfallsgång med 14 kg ovanför huvudet 26 steg
Kul att testa nya grejer!


Såå goda


Vill tipsa om Edamame bönor, sojabönor har du inte testat gör det man kokar bara upp vattnet med dom och häller sedan av dom och strör över flingsalt sen är det bara att äta fast inte ärtskidan då.
Supergoda och nyttiga förstås! Så om man vill byta ut fredagsmyset mot något nyttigt ta edamame bönor, med det inte sagt att jag har bytt ut något, hehe äter godis också!!!!

torsdag 22 september 2011

Sinnessjukt!!

Gaahhh, dagens WOD heelt sinnesjukt jobbig! Tabata intervaller 4st;
Thrusters med hantlar (knäböj m axelpressar) 8*20/10sek, hann med 9 i varje intervall
Armhävningar 8*20/10sek började bra med 14 i första intervallen sen dog armarna och det blev mindre och mindre, bara 7st i sista
Mountainclimbers 8*20/10sek, började ok här med 33 i första,12 i sista!
Swings 8*20/10sek, 11 swings i varje intervall

Körde morgonträning idag innan Mamma Boot Camp passet och tänkte ev köra lite styrka nu på eftermiddagen men är helt slut både i kroppen och skallen så det får räcka......

Mina händer behöver också vila lite, har fått såna valkar i dom av Kettlebellsen, så dom är rejält ömma nu efter flera dagar med Kettlebellsen!


Tjusiga händer...

onsdag 21 september 2011

Dagens WOD

Löste dagens träning med hjälp av min snälla Max som ställde upp och lekte med Charlie medans jag tränade, förutsättningarna för träning är ju inte alltid perfekta helst för oss med småbarn men det är bara se till att det blir av ändå så gott det går.
Vi var vid Mora by Ip där jag körde följande WOD: (
Tillägg: tyckte det kändes längre än 200 m runt planen och när jag kollade upp hur stor en plan ska vara så blev det snarare 350 m runt planen, hade löparappen på i början men trodde den visdae fel men antagligen stämde den så Frida och Magda ni fick många hundra meter fler avverkade igår ni med!)


löpning runt fotbollsplanen 200m  ca 350 m
20 box jumps på läktaren
350 m,
20 armhävningar
350 m
20 knäböj m hopp
350 m
20 dips
350 m,
20 burpees
350 m
40 mountainclimbers
Fick blodsmak i munnen det var tufft, visste inte vad jag skulle förvänta mig hur jobbigt det skulle vara och blir ju så klart så jobbigt man gör det. Vilade 3 min och körde en Tabata med plankan upp/ner.



Love my Kettlebells


När vi kom hem en stund senare var jag pigg igen och kände mig inte helt klar så jag tog ut mina Kettlebells och mitt hopprep och körde 17 min medans Charlie grävde i sandlådan. Då tog energin slut, KB är så jäkla effektivt och magen den kändes mörbultad efter, hopprep är jobbigt helst för en klumpeduns som mig men bara att träna på:-)

Nu drar jag iväg och pushar mina tjejer ska dom få smaka på mitt upplägg (med lite modifikationer)......!!!

Pull ups??!!

Faktiskt är träningsvärken inte värre än så länge idag, skönt.
Ska på bebiscafè med Charlie nu på förmiddagen och hoppas få till det med träningen efter lunch, onsdagar är det mycket...hockey med Max på eftermiddagen och sen träning med girlsen på kvällen. Någon träning blir det så klart men vet inte hur jag får till det om jag ska träna ute, beror på Charlie.
Kliar i mig att få träna!

Charlie älskar att gunga (Charlie har skrapat i näsan)

Igår när Charlie gungade här hemma tänkte jag prova om jag kunde göra 1 pull up eller 1 Chins på gungställningen, kan konstatera att det blir svårt - herregud vad svårt! Men skam den som ger sig, man blir bra på det man tränar på så nu ska jag träna på det tills jag klarar det och sen ska jag göra flera på raken när jag lärt mig!

tisdag 20 september 2011

Sweet Pain!!! & Dagens Middag

Har haft en lugn och skön dag med Mamma Boot Camp på förmiddagen och mest mys med Charlie inne och ute.
Har en djävulsk träningsvärk i min mage sen mina 100 armhävningar och 100 swingsen har hjälpt till en del dom med....Imorgon blire värre antagligen men då ska jag testa ett nytt upplägg som mina tjejer ska få köra på kvällen sen, haha! Träningsvärk är bara Sweet pain ju!







Lagade god middag till oss ikväll och vi hade lite mysigt vid middagen som blev en kycklinggryta med matlagningsgrädde, strimlade soltorkade tomater, marinerade vitlöksklyftor och curry, salt och peppar och till det pressad potatis, tog bara lite potatis men desto mer gryta och grönsallad med tomater till mig, gött gött!

måndag 19 september 2011

100,100,100

Har bestämt mig för att fortsätta utmana mig själv på sätt jag inte gjort tidigare så denna vecka kommer jag träna i crossfit anda och jag kan förstå att folk fastnar för det, det är verkligen kul och då har jag ändå inte provat på i grupp el på anläggning än men jag har det som mål men tiden räcker inte till riktigt.
 Jag har även besämt mig för att träna 6 dagar i veckan om jag hinner och kroppen vill så det blir ingen katastrof om jag inte gör det utan det blir som det blir.....
Tänker passa på nu sista mammaledigheten sen blir det ju en ny utmaning att få till träningen med jobb men det går, man får pussla och omprioritera kanske, märker att ju större barnen blir desto mer tid tar deras sporter osv så helgerna är i princip aldrig lediga heller men vill man så går det och skulle inte vilja ha det på något annat vis! Misstänker att när barnen är 15-16 år är dom inte lika förtjusta att ha med sig mamma och pappa på allt så man får passa på nu att ge dom sin tid.

I förmiddags hittade jag en WOD (workout of the day) där det var 100 armhävningar, 100 knäböj, 100 KB swings, ganska tveksam var jag armhävningar är inte min bästa övning direkt men på`t bara!

Det gick väl ok, gjorde 35 armhävningar sen tog det stopp och trodde aldrig jag skulle ta mig till 100 men vilade ca 10 sek och orkade upp till 55 sen blev det många små vilopauser med några sekunder och till slut hade jag gjort 100 men det var helt sjukt!

Knäböjen gick bra och var nog djupa igenom alla 100 men visst känns det i låren...

Swingsen där tog jag min lilla Kettlebell på 8 kg för att jag var slut efter armhävningarna och då blir inte tekniken den bästa heller, körde på och det gick bra men efter allt som tog 11,30 min så var jag trött som sig bör.

Målet till nästa gång får bli att klara iallafall 50 armhävningar utan vila och att förbättra tiden givetvis ev ta 16 kgs KBn till swingsen, får se...

Vilade ca 1,5 timme (gjorde lunch och la Charlie) sen har jag nu kört 3 superset styrka, så nu var det 8e träningsdagen på rad så imorgon ska jag VILA helt.

Känner mig hungrig på att lära mig om crossfit och läser massor av bloggar som innefattar crossfit så om någon pysslar med det och vill ge mig tips så emottages dom med glädje.

Kanske någon annan av er som törs utmana mig på dessa 100 armhävningar 100 knäböj 100 Swings???


Dagens lunch till mig; Kycklingfile (igen) med turkiskyoughurt kryddad med citronpeppar och babyspenat, tomater, rödlök och avokado med Balsamico vinäger


Stor pojkarna har lov idag så dom har varit hemma idag och jag tror Victor blev inspirerad för han körde ett styrkepass han med (Kroppsvikten som motstånd) och la dessutom på det dubbla i reps mot vad han brukar så det är ju kul att någon inspireras, önskar min sambo kunde inspireras också men där verkar det bli tvärtom,.....!

söndag 18 september 2011

Backintervaller, Tabata och lunchtips

I burpee -tagen...

Fick med mig Victor och vi joggade till elljuspåret och till bästa backen, sprang halva backen baklänges sen vände vi om och maxade och på toppen gjorde vi 10 Burpees, Victor orkade 6 vändor idag och körde Plankan medans jag jobbade och gjorde 2 till, så det blev 8 st, om man tänker efter så blir det 80 burpees! inget man gör i sträck direkt inte nu men nån gång kanske.....


Sen tog vi elljuspåret igen och körde Tabata löpintervaller, är van att Victor brukar springa ifrån mig iallafall dom första 3 intervallerna men idag var han inte riktigt på hugget. Han är sån tävlingsmänniska och ska alltid vara först men han var nog lite trött idag och hade skoproblem...

Efter intervallerna körde vi armhävningar, dips, och Plankan upp/ner i ett triset 10*3, avslutade med 25 Mountainclimbers el Planklöpning som jag kallar dom * 3.

Eftersom Victor kör cross tycker jag det är väldigt viktigt att han tränar sin bålstyrka i olika plankövningar, för att inte få problem med ryggen tex när han blir större som många crossåkare får. Dessutom är cross en riktig kraftsport, faktiskt även om många tror man "bara" åker cross men dom har nog inte kört på en crossbana med hopp och kurvor överallt, så konditon och styrka i överkroppen behövs.


Blev ett bra avslut på en lång träningsvecka och faktiskt känns kroppen inte helt slut nu några timmar efter passet, så det är nog bara positivt att ruska om kroppen lite och ibland chocka den med träning varje dag naturligtvis anpassat efter i vilken form man befinner sig, men absolut inte varje vecka utan var 5-6e vecka kanske.

Någon annan som tränat hela veckan eller mer än vanligt?



Lunchen idag blev Torsk och potatis till övriga familjen och orkade inte göra något till mig själv som inte äter fisk utan värmde bara en Kelda Toscansk Tomatsoppa som är ett bra snabbmats lunch/middag tips klickar bara i någon matsked Turkisk youghurt så blir den perfekt, just den Toscanska Tomatsoppan är lite kryddig så den blir mer rund i smaken av turkyoughurten, gillar även den vanliga milda tomatsoppan från Kelda så låg fettprocent dessutom så dom är ok så sett för den som tänker på det. Ibland om jag har någon kryddig korv hemma kan jag ha lite sånt men då är det inte så fettsnålt längre.....eller varför inte lite bönor i?

Nä nu jäklar....

Nu drar jag ut i elljuspåret på veckans sista pass och nu ska det jobbas! Får se om jag får med mig största sonen också, kan vi sporra varandra! Backintervaller, here i come! Rapport kommer senare....

lördag 17 september 2011

Inte bra, inte bra

Så kan man sammanfatta dagens träningspass, helt slut i kroppen och huvudvärken from hell och känner av halsen igen så hoppas det inte blir mer av halsontet dom andra symptomen borde vara borta imorgon iallafall!
Blev ju inte som jag tänkt mig så jag vilade så mycket jag behövde emellan vilket var mycket,! så det blev bara tre vändor och tiden tog jag inte ens......

Gjorde samma pass som för ett par veckor sen men ändrade lite i ordningsföljden bara och inte utan vila som då som det går ut på att köra utan vila så länge det går...

10 Burpees
15 Thrusters
20 Armhävningar
25 Swings
30 Utfallsteg (la till hantlar)


Hmm
Hade filmat första vändan med Iphonen men såg ju så jäkla seg ut så jag raderade den får blir vid ett annat tillfälle när jag är mer på hugget!
Får hålla tillgoda med en knasig bild när jag ställer ner Kettlebellen efter swingsen istället!

Nä nu ska jag snart lägga pojkarna och mig själv så trött......zzzzz!

Fyyy...

Hade nog lite för trevligt igår kväll för idag är det Huvudvärk med stort H men det var ju helt klart värt det!

Träningen ska göras i vilket fall, och idag blir det ett Crossfit pass ute på gården, kort men jäkligt intensivt.
Kör 5 övningar ett visst antal reps så många vändor jag orkar få se om jag orkar fler än förra gången, men med dagens form blir det kanske tvärtom? Well well vi får se...

fredag 16 september 2011

Övningstips

Fötterna på bollen

Rulla in bollen
En övning som är riktigt bra för bålen är Rulla in bollen eller Dra in knäna, kärt barn har många namn.
Den är riktigt jobbig och det enda man behöver är en pilatesboll som är ett väldigt användbart redskap i hemmagymmet. Gäller att hålla balansen......Brukar köra 10*3

Idag blev det styrka i 35 min. Nu tandläkaren med Max sen fotbolls match med Victor

torsdag 15 september 2011

Mellanmålstips

Ett av mina favorit mellanmål är Finn Crisp som jag brer med lätt kesella/kvarg, rökt skinka och avokado på, det är riktigt mumsigt och ett bra alternativ att byta ut sina mackor mot, eller hoppa över Finn crispen och rulla in avokadobitar i skinka också gott!
Viktigt att äta mellanmål och fylla på för att inte bli hungrig mellan måltider som då ofta leder till småätande av mindre bra mat, ofta något sött som bara mättar för stunden.

Finn Crisp m skinka och avokado


Idag var det tänkt att jag skulle ta en PW som skulle bli dagens träning och därmed lågintensiv träning för ovanlighetens skull men men det blev inte så frös så hemskt efter förmiddagens Mamma Boot Camp pass (men tror inte mina mammor frös!)så när Charlie skulle sova eftermiddag la jag mig under täcket med honom istället (myspys) för att gå ut med honom i vagnen, det blev en låång sovning ca 2,5 timmar....Ha, det var väl inte vad jag tänkt mig men det behövdes nog, det var längsen det blev någon lur på dagen.

Dammade av min crosstrainer som vilat sen i vintras istället, är glad att jag har den då det inte funkar att ta sig ut tex. Körde 5 min uppvärmning och sen rev jag av ett Tabatapass 20sek/10sek * 8 och sen varva ner 5 min. Det låter ju fjuttigt men jag dog nästan lite:-) dom 2 sista intervallerna, dom 20 sek man SKA maxa blir vad man gör dom till, min stackars crosstrainer ruskade nästan ihop! Skönt att ha gjort något när man har bestämt att man ska göra något i motionsväg...

Imorgon har jag tänkt köra ett styrkepass, blir nog bra för Max fick feber nu på eftermddagen så det blir att hålla sig hemma och pyssla om honom.

Tränar ni varje dag denna vecka??


Ps. Nu har jag fixat till så det går att kommentera, är tekniskt obegåvad...sorry Ullis!

onsdag 14 september 2011

Min Friidrottare!

Victor in action
Idag var det Max tur att ha friidrottsdag och han var så duktig, såklart! Min Victor var nervös över beskedet han skulle få idag om han kvalat i någon friidrottsgren till skol DM i Falun och minnsan kvalade han i alla grenarna! Han är så glad och vi stolta! Dom talangerna har han inte ärvt av mig iallafall.....


Klämde in ett pass efter en sväng på öppna förskolan, la Charlie i vagnen som somna och gick till mitt favvoplace; Trapporna i dalen. Körde så många vändor jag hann på 18 min,
maxade upp i trapporna sen;
9 armhävningar
9 burpees
9 utfallsteg varje ben
9 grodhopp
 hann med 6 vändor...

Nu drar vi på hockey med Max, sen hem och äta och sen träna mina tjejer!

tisdag 13 september 2011

Eftermiddags pass och sen middag...

Fullt upp idag med Mamma Boot Camp och idrottsdag på skolan med Victor, hjälp hur ska man hinna börja jobba sen?! Det fick bli träning på eftermiddagen idag trots att jag helst hade velat lagt mig och sova eftermiddag men men träna bör man annars dör man, eller??! Bör man för att orka iallafall!

Det blev ett supereffektivt Kettlebell pass med swings , snatches, cleans + press +squat i 15 min i ett högt tempo, hann med 3 varv....var så genomsur av svett så jag vet inte vad, tänk att man kan få upp pulsen så med Kettlebells övningar endast. Nästa gång ska jag använda pulsklockan få se vad pulsen hamnar på?
Efter Kb körde jag plankan mot boll på 1 ben 1min *3, här får balansen jobba extra, helst när en liten Charlie försökte putta på bollen! Avslutade med Tabataintervaller Knäböj m hopp. Klockan stannade på 25 min allt som allt. Pjuuh, var helt darrig en timme efter träningen!



Dagens sena middag; wokgrönsaker, kycklingfilè m sambal vitlök och paprika, lite matvete, medelhavssallad, cocktailtomat, rödlök och turkyoughurt m sweet chili


Blev sen middag idag, själv med 3 barn, hämtningar hos kompisar och massa läxor och surig 1 åring och 8 och 10 åring som bråkar, suck!!! Jaja maten smakade bra iallafall...

Trötter....

Är trött, en viss liten Charlie härjade på inatt tror han drömde var iallafall ledsen och höll mig uppe 2ggr inatt. Typiskt när man la sig sent också......

Nu drar vi ut på Mamma Boot Camp och sen ner till skolan till Victor som har idrottsdag, kul!!!

måndag 12 september 2011

Middag

 Sallad med rostbiff, avokado och turkyoughurt med sambal och lite vitlök i.


Middagen blev en sallad med rostbiff, avokado, medelhavsmix sallad, cocktailtomat, rödlök och turkyoughurt med sambal oelek och vitlök till mig då förstås, resten av familjen åt lax med kokt potatis. Det var längesen jag åt rostbiff, så gott!
Äter ju inte fisk så jag får se till att få i mig en massa Omega 3 istället....

Jag äter minimalt med kolhydrater till kvällen men försöker äta mycket protein och bra fetter, fetterna är viktiga för att känna mig mätt och inte bli sugen på crap. Till lunch äter jag däremot fullkorns couscous, bulgur tex om än i liten mängd. Är inte alls längre sugen på pasta, mackor osv, det enda jag "måste" ha ibland är en liten potatis till hemgjorda köttfärslimpan bla.


Har varit iväg nu på kvällen och haft ett pass med några duktiga tjejer som fick ett extra tufft pass idag, men det gick det med dom kämpade så bra! Är så kul och se att det händer saker med styrka och kondisen på dom....

Övningstips


Utgångånsposition; Planka med raka armar

Rotation med hantel

Måndag, ny vecka, nya tag! Såg på Olgas blogghttp://blogg.mama.nu/olgas-blogg/ att denna vecka kör hon och alla som hakat på hennes höstutmaning en "killerweek" där dom kör träning varje dag denna vecka, så jag hoppar på den utmaningen den här veckan. Vad som mer var med i utmaningen var att hoppa över all skräpmat osv, hmmm jag äter nästan alltid "bra" men det skulle vara godiset som jag inte kan låta bli 1 gång i veckan då men det behåller jag nog men försöker äta ännu bättre. Haka på ni med!!!

Har inte lagt upp veckans träning utan tar det lite som det kommer men med 7 träningsdagar ska man väl iallafall hinna med allt man vill och borde få med, ibland kan jag känna att dom 5 pass jag brukar träna i veckan inte riktigt räcker till allt jag vill göra i träningsväg. En dag får det bli Powerwalk iallafall.

Idag innan jag tränade kände jag mig lite omotiverad och visste inte vad jag skulle hitta på men efter att ha surfat runt på mina favvoträningsbloggar så steg motivationen direkt, det är ett tips om ni inte känner er taggade, leta efter pepp på träningsbloggar tex!
Det är alltid viktigt att ha mål med sin träning annars kommer man förr eller senare tröttna, man kan ha olika saker som mål inte bara vikt och cm, utan antal repetioner i armhävningar, chins, bänkpress-vikt, springa viss km/mil på viss tid eller vad som helst egentligen bara man har ett mål och det behöver man inte dela eller så gör man det och får kanske lite bra press och pepp från sin omgivning.

Dagens pass blev ett 35 min styrkepass med 2 olika Tabata intervaller och så övningstipset som ni ser så "snygga" kort på mig genomsvettig och högröd efter passet då jag försökte ta kort m självutlösaren som gick sådär...
Övningen är en Planka med en hantel i varje hand, dock bör man börja med lätta hantlar ca 2-3kg så man har balansen först, sen gör man en rotation med hanteln mot taket och vrider hela överkroppen.
Tänk på att spänna magen och försök hålla kroppen rak alltså, i en planka.

Träna på nu!!!

söndag 11 september 2011

Ett årskalas och båtåka....

Charlie skjutsar sin kusin Peggy på sin nya traktor
Idag fyllde vår lilla buse 1 år, kan inte fatta vart detta år tagit vägen?! Älskade lilla plutt....


Charlie överlycklig på en Mcdonalds parkering igår kväll med ballongen!

Inte lätt att få alla mina älsklingar på  samma kort
I fredags drog vi till Norrtälje och sov i båt en natt för att på lördagen spendera dagen på sjön i det härliga vädret, hade det super skönt.....

Få se om det blir lite träna nu????

fredag 9 september 2011

torsdag 8 september 2011

Jag är slut

Idag med, helt jäkla slut av passet som blev crossfit inspirerat igen, joggade ner till dalen där det finns en bra trapp, där maxade jag uppför trapporna och gjorde;
10 armhävningar
10 knäböj m hopp
10 burpees
10 grodhopp
orkade 5 vändor sen var det kört!

Halvdöd på trappen
 Det börjar kännas i kroppen att det är min 5e träningsdag på raken nu men men vila får man gö när man blir gammal! Ska vila imorgon och träna ett kort ca 15 min KB pass på söndag istället...

 Hade ett härligt pass på förmiddagen med mina mammor på Mamma Boot Camp som jobbar på och går framåt i alla övningar, så kul!

Imorgon drar vi till Skärgården för båtåka med Mattias brors familj, ska bli så kul!

onsdag 7 september 2011

Dagens övningstips


Knäböj med boll bakom ryggen
 Mitt pass idag blev 4 olika supersets där en av övningarna jag gjorde var knäböj med boll bakom ryggen som  jag tycker är en bra övning
för låren, höften och rumpan. den känns verkligen och man kan gå låångt ner, 10 st*3 gjorde jag. Bollen bakom ryggen och gå ner i knäböjsposition, se hela tiden till att inte tappa bollen men låt den rulla med upp och ner. Kom ihåg spänna in magen.

Avslutade mitt pass med Tabataintervaller, vad annars?
4 * 20/10 sek Dips 4*20/10 Plankan Upp/Ner  
ahh mjölksyra i armarna blev resultatet!
Dagens träningstid blev ca 30 min, blev ett litet avbrott när två killar kom från skolan och härjade runt!

Gav tjejerna på träningen ikväll den här Tabatan som avslutning med.......

Nä nu göra klart morgondagens Mamma Boot Camp pass och sen True Blood!

natti natti

Baka baka


Chocolate chip cookies
 Har ju en liten Fis som fyller ett år på söndag, fattar inte att det var ett år sen jag låg på förlossningen och kämpade och fick den bästa av belöningar! Så nu har jag lite bakrace här både igårkväll och idag , bäst att få det gjort nu då vi sticker iväg på en lite tripp i helgen för att sen ha kalas och fotbollsmatch på söndag som det också ska bakas till för vi har kiosktjänst.
Tur man är mammaledig... Efter bakning blir det träning, styrka idag. .
Sen bär det iväg på första hockeyträningen med Max och sen hem äta sen träna mina tjejor ikväll, vem sa att föräldraledigheten betyder ledig? Ja så länge man gillar det man gör så äre bara köra på!

Ciao!!!

tisdag 6 september 2011

Sluut....

Ja vädret det var ju fram och tillbaka det,  men jag körde på ute och jag valde att göra;
10 burpees
15 thrusters (knäböj m axelpressar)
20 armhävningar
25 utfallssteg
30 Kb swings (12kg)
Målet var att köra så många ggr som möjligt orkade 4 vändor på 21 min men trodde nästan jag skulle dö! Tempot var inte snabbt på slutet alls!
Jobbigast- armhävningarna (kanske för att jag körde ett Överkroppspass igår)
Lättast-utfallsstegen
Så nästa gång blir det 30 utfallssteg och 25 swings istället, tänkte köra samma upplägg några ggr för att se om jag får några framsteg. Gjorde sedan Plankan 1 min *3 som vila och sedan gjorde jag en Tabataintervall (igen) med knäböj m hopp men orkade bara göra med hopp dom 4a första vändorna så dom 4a sista blev vanliga knäböj sen var det= mjölksyra.

Igår kväll var det kvällsträning i spöregnet så jag trodde jag skulle få åka hem igen utan någon som ville träna men 6 st tjejer ville träna trots regnet och visst lägger man sig hellre i soffan om man börjar fundera över hur det känns, om man orkar osv men låt bli det; Just do it!
Det blev ett hårt pass med mycket tuffa övningar men dom ger inte upp tjejerna så jag fortsätter och sätta ihop nya pass med nya utmaningar.


Mitt nya träningsarmband för Iphonen

Fick mitt nya träningsarmband med posten idag, blir skönt och slippa ha Iphonen i handen när jag är ute i skogen.

Mamma Boot Camp & Crossfit

Har precis varit på Mamma Boot Camp nu på förmiddagen och haft ett pass med några härliga mammor. På MBC jobbar vi mycket med att stärka kroppen igen efter graviditeten, bygga upp bålmuskulatren igen och hitta på våra rumpmuskler som ofta också är försvunna efter graviditet och amning.
 Har lite olika åldrar på deras bebisar så en del är väldigt nyblivna mammor och behöver ta det väldigt försiktigt medans några har lite större bebisar och behöver lite mer utmaningar, men det viktiga som nybliven mamma är ju alltid att ta det försiktigt och inte ha för bråttom tills man byggt upp sin coremuskulatur igen, innan dess ingen jogging el hopp vilket kan vara bra att vänta tills barnet är ca 6 mån OM man jobbat med Plankor osv.



Plankande" mammor från i våras



 Ofta har mammorna bråttom att bli av med gravidkilona och tror att jogga/springa är den enda vägen vilket absolut inte stämmer, ett tufft och intensivt styrkepass där man jobbar m stora muskelgrupper ger minst lika mycket effekt om inte mer då efterförbränningen är är större vid metabolisk träning där du har både kondition och styrka i samma pass. Naturligtvis måste en nybliven mamma bygga på övningar eftersom och vara försiktig här med. Det tog 9 månader att gå upp sina gravidkilon så ge dig detsamma att gå ner dom framförallt om man gått upp mycket i vikt.


 Idag ska jag träna ett metaboliskt pass med crossfit upplägg ute i solen, om den lyser fortfarande när passet ska göras vill säga, nehepp nu spöregnar det så det blir inomhus då.... Först lunch och sen lite utelek med Charlie innan han ska sova och jag ska träna.

Här kommer ett klipp om crossfit från Lugnet Falun, ser hur kul som helst ut ju! Må bättre har prova på pass i Crossfit på söndagarna så jag ska anmäla mig till ett sånt för att prova på och inspiration tänkte jag.

<object type="Application/X-shockwave-flash" width="480" height="270" data="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=1683796" id="tv4play_1683796"><param name="movie" value="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=1683796"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="base" value="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/%22%3E%3C/param%3E%3Ca href="http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=forsta_steget_cross-fit&videoid=1683796&utm_medium=sharing&utm_source=embed&utm_name=tv4play.se" target="_blank"><img src="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.2174267!picture/3120201222.jpg_gen/derivatives/w180/3120201222.jpg" alt="F%C3%B6rsta%20steget:%20Cross-fit" border="0" /></a></object>

måndag 5 september 2011

Tabataintervaller is the shit!

Tiden jag la ner på träning idag

Mitt "hemmagym"

Såklart hade jag ont i knäna idag när jag vaknade, vänstra knät känns inte alls bra kan knappt gå i trappan just nu utan att gnälla!
Jaja där ser man, ge sjutton i att springa på asfalt så slipper jag nog detta, nu vet jag det.
Hade tänkt mig ett pass med crossfit upplägg idag men eftersom knäna är kassa så valde jag att köra ett styrkepass för överkroppen istället, där jag valt ut 13 olika övningar och körde dom i supersets dvs man gör 2 övningar på raken utan vila och så gjorde jag dom gånger 3.
De sista tre övningarna armhävningar, dips och en planka där man går upp på raka armar och sen ner på armbågarna igen osv dom valde jag att köra i Tabataintervaller 3 armh, 3 dips och 2 plankaupp/ner så fick armar/axlar verkligen jobba och ge allt!
La alltså ner 36 min på detta pass vilket är ganska lång tid för att vara mig och jag kör gärna "hela" kroppen på varje pass och så stora muskelgrupper som möjligt och helst övningar som involverar både överkropp och nederkropp, allt för att vara effektiv för det vill man ju vara, eller hur? Det måste man vara när man har familj med tusen aktiviteter (känns Det som), villa med ständigt renoveringsbehov, djur, jobb osv osv.
Alla hinner träna bara man prioriterar rätt, skit i tvn eller dator 25 min om dagen 3-5 ggr i veckan och ge ALLT på dina träningspass alltså ingen skön lugn jogging utan vill du springa ja spring då men fort-intervaller tex så du blir TRÖTT, vill du köra styrka leta på övningar som jag nämnde här innan involverar fler stora muskelgrupper på en gång så kan man välja 4-5 st och köra så mycket man pallar i 20 min tex.
Det bästa är förstås att kombinera styrka med konditionsträning och man behöver inget gymkort, bilden ovan visar mitt gym! Inte så mycket och behöver inte lägga tid på att åka till och från gymmet vilket tar tid och ingen barnvakt heller, tränar när Charlie sover eller är vaken.
Har du inga vikter eller boll så använd din kropp finns ju massor att göra ändå; dips, utfall, knäböj, armhävningar mm, det är intensiteten som räknas.

Nu sitter jag här med rätt skakiga armar och äter ägg och keso med kesella och frysta bär, det är VIKTIGT att äta, framförallt protein och även kolhydrater efter träningspasset men vad som helst är bättre än inget. Inom en timme bör man få i sig något men ju tidigare desto bättre.....När man tränar förbrukar man bla de kolhydrater som finns lagrade i musklerna (glykogen) samtidigt som proteinet i musklerna bryts ned och då verkar ju vitsen med träningen onödig om man ska låta dom muskler man tränar i vad man än sysslar med för slags träning brytas ner:)

Nu ska jag kolla över Max hockeyutrustning, få se om det blir premiär träning för den här säsongen idag.


söndag 4 september 2011

Backintervaller

Idag kände jag mig bra från förkylningen och körde ett pass där jag joggade 3 km i blandat asfalt/skog som uppvärmning i 5min tempo sen upp i elljuspåret till min favvobacke och gjorde 9 vändor upp där jag sprang baklänges halva sen maxa resten upp. Uppe på backen körde jag 10 burpees första vändan, 10 knäböj m upphopp andra och tredje utfallssteg 10/ ben sen körde jag samma övningar igen men stegrade upp till 15 och sista vändorna 20 av varje övning. Jobbigt var ordet och jag fick ont i knäna, en handled och dessutom huvudvärk! brukar aldrig få ont när jag tränar, mer att knäna kan bli stela och knakiga efter så få se hur det känns imorgon, tippar på att det var asfaltslöpningen som jag är ovan vid nu som gjorde sig påmind. Körde iallafall på ytterligare 2 km hemåt längs elljuspåret och körde Tabataintervaller en vända när jag hämtat andan,  maxade 20 sek, vilade 10 sek och allt *8, japp sen var det bara att släpa sig hem! Kändes skönt att ta ut sig ordentligt....


Backintervaller är som alla intervaller ett bra sätt att förbättra sin kondition på och just backintervaller är mycket bra för lårmuskler och rumpan. Att byta ut iallafall ett av sina vanliga joggingpass mot intervaller i någon form gör mycket för konditionen. Själv tycker jag nuförtiden bara om intervallpass när det gäller löpning, blir så utråkad av att "bara" springa km efter km....För ca 2-3 år sen hatade jag intervaller och tränade bara löpning inte någon slags styrka mer än en massa onödiga situps, sprang 3-5 pass i veckan 5-12 km, bara malde på men fick aldrig några förbättringar vad gällde tider. Är rätt säker på att jag skulle få bättre tider nu trots minimalt med rena löppass men jag har inga såna ambitioner längre.
Apropå situps som jag gjorde tusentals i veckan för några år sedan så gav det mig bara en större delning av magmuskeln (diastasis recti) och magen blev inte ett dugg plattare utan som ett hustak mer, tänk om jag vetat då vad jag vet nu, tack Olga Rönnberg http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/ för att du upplyst mig och många andra Mammor om att situps bara förvärrar vår magmuskeldelning efter graviditeten och att statiska övningar som tex Plankan är vad man ska göra för slags övning för att få platt mage dvs få ihop den raka magmuskeln igen som delat sig under graviditeten. Nu är min mage plattare än efter någon av graviditeterna och jag har inte gjort en enda situp bara plankan (har mer att jobba på med den)och såklart annan styrka och cardio . En till sak med situpsen är att jag upplevde att midjan blev bredare som man absolut inte vill som tjej....
Så inga situps alla Mammor!(och andra tjejer m förresten)
På mina Mamma Boot Camp pass gör vi INTE situps och inte på kvällsträningarna heller det behöver vi inte för vi får allt det i plankan.


lördag 3 september 2011

Sjukling och Crosstävling

Min älskade crosskille


Ja igår var jag hängig och orkade inte mycket, laga mat var väl det enda som jag fick gjort.
Idag är jag lite bättre och vi har varit i Hofors på crosstävling med våran Victor, tyvärr fick han krångel med crossens bromsar i båda heaten så det gick inget vidare, bara att ta nya tag!
Egentligen skulle vi bo i husvagnen och vara borta hela helgen och åka till Falun idag och Victor skulle köra där imorgon men den tävlingen ställdes in pga dödsfallet i Västerås förra helgen. Detta är ju så tragiskt med alla dessa dödsfall, idag höll vi en tyst minut för Christian, Fredrik och Johan på förarmötet.
 Har slutat upp att vara så nervös när Victor kör som jag var i början, men nu efter alla dödsolyckor så idag var jag så nervös att tårarna började rinna.....man funderar på vad man låter sitt barn hålla på m för sport, men dödsfall sker ju i många sporter tom i fotboll, det är bara att det hänt så mycket senaste tiden.

Nu är det strax middag, kött, potatis och grönsaker i ugn m bea och tomatsallad, enkelt men gött,! Sen blir det film mys med killarna.
Så ingen träning alltså, men imorgon om jag är bra då jäklar!

torsdag 1 september 2011

Tabataintervaller




Idag körde jag ett styrkepass där jag värmde upp med swings och en av övningarna i passet var knäböj med axelpressar som jag körde i tabataintervaller som är en intervallform där man jobbar 20 sek och vilar 10 sek och allt * 8, jäkligt tufft orkade 9 st varje intervall. Det är en superövning där dom stora muskelgrupperna får jobba och flåset får sitt så jag kör den först i passet. Man kan öka på tempot och så småningom öka vikterna för större utmaning. Tabata kan man göra det mesta övningar i; armhävningar, burpees, löpning, utfall you name it... Det ska var tempo så här snackar vi hög puls! Kul som attan att utmana sig själv eller någon annan kanske.

Äppelsmulpaj och True Blood

Max är mycket fokuserad på sin uppgift...



Igår gjorde jag och Max äppelsmulpaj, har ju en del äppelträd typ 6 st här hemma men i år är det som tur är bara 2 som gett äpplen. Måste ju ta vara på det man har i trädgården, litegrann iallafall.
Såg ni också True Blood igår? Älskar den serien....

Hade kvällsträning igår igen och dom jobbade på bra som vanligt dom fick tuffa Tabataintervaller i 2 olika former och nu på förmiddagen har jag haft Mamma Boot Camp med mina mammor och det är så kul och se att det händer grejer från vecka till vecka, deras styrka ökar dom orkar ta i mer osv...Är såå glad att jag bestämde mig för att gå Mamma Boot Camp utbildningen!

Lunchdags och lite senare ska jag träna, är mycket bättre idag och är bara lite snuvig så hoppas det har vänt.
Dagens träning kommer innehålla styrka med tuffa Tabataintervaller, berättar mer om dom senare......
Ciao!