CrossFitness by Marie

onsdag 30 november 2011

Jultider och mat

Imorgon ska jag försöka mig på ett pass med lite mer i men tar ett lugnt tempo så jag inte gör illa mig.
Får känna mig fram vad som känns bra.
Skrivit ett inlägg på andra bloggen på Pralin om hur man fixar jul och nyår utan att rusa upp i vikt och tappar allt som man byggt upp.

Lite kort så tänker jag att man måste dels bestämma sig, dels planera och äta som vanligt under dagen för julbordet eller vad man nu ska på så man inte sparat sig och är såå hungrig att man kastar sig över julbordet och går fler ggr utan små tallrikar- varför inte använda dessertassietterna? och ta 1 liten tallrik med det kalla och 1 liten m det varma. Skippa potatisen den är ju inte unik för julbordet direkt så den kan man vara utan men ös hellre på med proteiner- lax, ägg och skinka tex och grönsaker bör det ju finnas lite med på ett riktigt julbord.... Och glöm inte njuta av det du faktiskt äter.

Träna hinner man också fast julen är lång och det är träffa släkt hit och dit, välj hellre korta intensiva pass oftare än 1 långt pass på en vecka.Julmat- ett gissel eller?Kommer lägga upp ett pass som alla hinner med och kan göra hemma med eller utan redskap, passar perfekt under jul.


tisdag 29 november 2011

Glest vare här....

Ja här var det glest mellan inläggen, I know. Har sina förklaringar......

Inte många som vill tävla om det fina priset som du kan använda till träningskläder eller vinterkläder eller skor, allt som finns på snow and motions sida! Skulle gärna varit med själv, kom igen nu! Fredag är sista dagen...


Idag har jag smygstartat med lite träning, börjar bli lite bättre nu men har värk och tusen nålar känsla när jag hamnar i vissa lägen. Kan till och med kliva ur sängen själv!

Gjort de övningar jag fixar utan att det gör ont och nog har man tappat en del kan jag säga.....

Gjorde;

20 Knäböj
10+10 Utfall
10+10 Ett bens knäböj
1 min Planka
10 Hantellyft åt sidan
10 Bicepscurl

gjorde 3 vändor och det kändes bra men jag blev rätt trött i musklerna trots att jag tog det lungt och vilade mellan seten.

Nu vill jag bara bli helt bra så jag kan ta i och göra av med energi och ösa på, måste dessutom sluta med vissa fula ovanor jag lagt till med annars pallar inte mina lungor.Lunchen idag, tacoköttfärs med tricolore quinoa, babyspenat, cocktailtomat, rödlök, olivolja & balsamvinäger
Hur går det för er, tränar ni och står i?

söndag 27 november 2011

Tävlingsdags

Tävlingsdags då!

Priset är ett presentkort på 500:- hos Snow and motion där det finns massor av fina grejer!

Det enda du behöver göra är att gilla Snow and Motion på Facebook och om du har en blogg länka hit till min blogg, ni utan blogg ni gillar på Facebook bara och så lämnar ni en kommentar här med vad ni skulle välja om ni vann......
Ni hittar dom här http://www.snowandmotion.se/

Tävlingen pågår tom fredag 2a december.

Lycka till!

Ett härligt underställ kanske?

fredag 25 november 2011

Tävling på G

Snart kommer det dyka upp en rolig tävling här på bloggen med ett fint pris, så håll utkik! Idag har det varit en tuff dag men det har även kommit ett positivt besked för mig...... Mer om det en annan gång!

torsdag 24 november 2011

Sandbag
Längtar efter att använda mina hantlar, Kettlebells och min kropp!!! Skit tråkigt att inte kunna göra något.....


Får använda träningstiden att fundera på bra passupplägg istället både för mig själv och kvällspassen, har inte kunnat haft mina träningspass med tjejerna heller och det är så tråkigt.


Skulle verkligen vilja ha en Sandbag till mitt "gym" har en massa ideer med olika övningar......
Det finns ju så mycket olika redskap på marknaden och poppar ju upp nya hela tiden och alla är nog inte så bra som det var tänkt men jag gillar Back to Basic och funktionella redskap som ger funktionell träning.Jag får väl fundera vidare jag men träna på ni, hoppas ni känner träningsglädjen!

onsdag 23 november 2011

Armhävningstips

Hur går det för er med era armhävningar, klarar ni några fler och närmar er målen sakta men säkert eller?

Kom ihåg att armhävningar handlar om bålstyrka, inte armstyrkan....om du har svårt att göra armhävningar satsa på att jobba mycket med bålen- plankor i olika former ofta, flera ggr i veckan. Den änden måste man börja i.För den som fixar armhävningar på tå och vill ha extra utmaning med den så finns ju många varianter och armhävning med fötterna på boll eller bänk om man inte har boll är ett bra sätt att komma djupare i armhävningen, med bollen blir det balans som ska hållas också och därmed fler muskler som aktiveras.
Ju längre ut man har bollen på fötterna desto svårareEn annan variant är att ha händerna på Kettlebells som gör det lite instabilt och därmed jobbar man med flera muskler  igen.

Eller prova ha ena handen på en liten pall eller liknande så ena sidan kommer högre upp och får jobba djupare.
Jag har inte tränat sen i fredags och det kryper verkligen i mig men jag är långt ifrån träning, blivit lite bättre men måste hela tiden äta full dos painkillers och har skitont när jag kommer i vissa lägen och om jag stressar och rör mig fort och glömmer av att vara försiktig då gör det vansinnigt ont!


måndag 21 november 2011

Inspiration....
Har inte så mycket att säga just nu känner jag. Men vill ändå bjuda er på lite inspiration........Starka tjejer in action!


Längtar efter att träna kan jag meddela.

söndag 20 november 2011

skada

Har gjort illa ryggen och kan inte göra mycket och absolut inte träna, kan knappt öppna en dörr....

Känns förjävligt men hoppas den blir bättre så småningom så jag kan fungera normalt och träna igen med.

fredag 18 november 2011

Kettlebellpass!!!

Kettlebell pass blev det ja, helt sluut låg i en trött hög på golvet en bra stund innan jag fixade göra en Plankcirkel efter!


Jag gjorde en Amrap på 15 min av;

Enarmsswing 10+10
Snatches 10+10
Clean, squat + press 10+10
Höga swings 20


Hann med 3 varv sånär som på 1 sista swing.

Satte ner klotet 3 ggr och bytte hand i swingen så nu blev det så intensivt det kan bli i princip, om man bara kör Kb övningar så är ju klotet i rörelse hela tiden och man jobbar HELA tiden, därför kan man få ett supereffektivt pass på så kort tid. Love it!Gjorde en  Plankcirkel därefter;

Plankan mot boll 1 min
Sidoplanka med höftlyft och benlyft 5 st direkt samma sida 5 st rotationer / på båda sidor
Plankan med uppresning på raka armar och ner igen osv 30 sek och följande 30 sek plank jacks

*3


Bjuder på en en film med KB övningarna jag gjorde idag;Snatch, enarmsswing, tvåarmsswing och clean, squat and press.

Utmaningarna???

Fredag äntligen!
Har fått sova skapligt idag för en gångs skull och känner mig full av träningslust, få se vad jag ska göra med den??
Som ni vet är jag väldigt flexibel med mina pass vilken dag jag gör vad osv beroende på vad jag hinner och om jag kan sticka ut och träna eller måste vara inne, det enda jag är mer "fast" på är att alla olika pass jag planerat ska göras i veckan och antalet pass.


Idag ska jag nog ge mig på ett tufft KB pass, lägger upp passet senare.Tänk vad olika vi är, hur olika vi tänker....min sambo har nyligen börjat träna-styrketräning då förstås!) jag försöker få in honom mer på min linje med korta, tuffa, snabba pass men nix traditionell styrka ska det vara tydligen och jag är jättglad att han överhuvudtaget börjat träna men det tar ju tid att åka till gymmet och vara där och träna en timme varje gång och visst vi har inte så mycket vikter hemma så han får samma träning som jag med dom då han såklart är mycket starkare dels för han är man och han väger nästan 40 kg mer än mig, men med kroppsvikten kommer man så långt och kan använda sig av den vid några av träningspassen iallafall.


Tycker det är kul att hela familjen tränar nu, ja inte Charlie förstås och Max han gör det lite då och då bara när han blir sugen när han ser mig eller Victor träna.
I onsdags när jag hade kvällsträningen ville Victor följa med och det fick han så det var tur för Erika annars hade hon fått köra själv då det bara var hon som dök upp, ja eller jag hade väl kört med henne då såklart men Victor fixade galant och jag blev lite överraskad då han brukar gnälla lite när han tränar med mig att det är jobbigt ibland men nu vaknade nog tävlingsinstinkten i honom och han tuffade på, de flesta övningar har han ju gjort men en del med lite mer koordination fick hans gängliga och vingliga kropp kämpa lite med :-)


Nån gång kanske jag kan övertyga Mattias att hänga på mig och Victor och Max och ge honom en match, tror han kommer få det tufft, det räcker inte att vara stark!Hur går det för er har ni hakat på någon utmaning? Mål? Kör ni på armhävningutmaningen-hur går det, klarar ni några fler? Ska testa om jag kommit längre någon dag jag med, det är bara dryga 6 veckor till nyår och 10 veckor till 24 januari så kom igen nu, skriv gärna hur det går för er och fråga om ni undrar över något som har med det eller något annat att göra så ska jag svara så gott jag kan.


Leta på er inspirationskropp att motiveras av när ni tränar och ha den bilden framför er när ni vill ge upp!


Jessica Biel en vältränad, snygg tjej!

Cameron Diaz har inte legat på latsidan!torsdag 17 november 2011

Hoppa hopprep......

Har gjort ett styrkepass i förmiddags, hade Charlie med så det tog lite längre tid men det gick bra förutom i höftlyften då Charlie satte sig på mitt huvud hela tiden:)
Värmde upp med 100 hopprepshopp och 50 enarmsswingar med 12kg KB.
Hopprep är perfekt att värma upp med och man kan även ha med i passet som en övning, ju snabbare desto mer flås och är man duktig kan man gör Double Unders som är när man snurrar repet två varv på ett hopp.
Det försöker jag lyckas med men det går väl inte så bra direkt men jag kämpar på!Hopprep är bra träning och uppvärmning

Gjorde i supersets som vanligt...

Knäböj m Boll bakom rygg 10 st.
Axelpressar med 10 kgs hantlar 10 st (tungt sista vändan).    *3

Ettbens knäböj m fot på stol och 10 kgs hantlar i händerna 10+10 (gaah vad tungt det var)   *3
Hantelyft åt sidan båda samtidigt 7 kgs hantlar 10st.

Draken m KB 10+10
Planka + armhävning+ rotation 10st.   *3

Planka+ rodd 10 st.
Bicepscurl 10 kgs hantlar 10 st .    *3 

Plank Jacks (planka och hoppa isär m benen och in igen osv) 10 st.
Hammercurl 10st                * 3Det var ett tungt pass men skönt, har bytt ut till 10 kgs hantlarna i många övningar så lite starkare har jag ju faktiskt blivit, är för lat för att skruva på och av vikter ju!


Tränar ni idag?

onsdag 16 november 2011

Önskelistan

Vilat idag känns bra, hoppas kroppen kommer i fas igen och det går framåt, tänker inte öka på rena styrkepass utan jag håller mig till ett rent styrkepass i veckan och resterande träningspass blir mer metaboliska pass med både styrka och cardio blandat som tex Kettlebell pass och Crossfit upplägg.
Vill inte bli mer "grov" men vill ändå bli mycket starkare och uthålligare, smidigare, snabbare och få bättre koordination så jag provar mig fram lite men det är klart att jag märker att det går framåt fast kanske inte vecka för vecka utan på längre sikt. Om jag jämför mig nu mot i början av sommaren du jag inte körde med Crossfit upplägg lika mycket så är det ju stor skillnad både i styrka och uthållighet och teknik i vissa övningar med.
Snart är julen här och shit vad mycket jag önskar mig och det är bara träningsprylar; Chinsbar, nya tyngre KBs, medicinboll, TRX, Bulgarian sandbag, mer vikter och en skivstång vet inte vart jag ska göra av den men det skulle nog lösa sig, nya träningskläder och skor, ja ojojoj det var grejer för mycket pengar det men jag får hoppas jag har varit snäll så jag iallafall kommer få en av sakerna på min långa lista.....


Lång lista ja det var det.......

Nä nu True Blood!

tisdag 15 november 2011

Är du beredd att satsa?

Enligt en studie så har man påvisat att träning kan hjälpa lindra depression och ju hårdare personerna i försöket tränade desto bättre mådde dom, ja där ser man!
Det kan nog dom flesta skriva under på att man lättare kan hantera motgångar när man har fysiskt god hälsa......

Träning har många fördelar.

Men när är det då en nackdel? Om man tycker att ett missat träningspass någon gång är en katastrof och måste dubbelträna nästa pass eller låter bli att äta för att man inte tränat, ja då måste man fundera på vad man sysslar med?
Träning och god kosthållning ska ju inte bara handla om viktnedgång och kilon, då är det nog lätt att hamna i den onda cirkeln och dessutom tror jag det blir ännu svårare att bli av med envisa kilon om man bara fokuserar på viktnedgång.
Men samtidigt vill jag påpeka att om man bara satsar halvhjärtat kommer det bara halvhjärtade resultat, även om målet är att gå ner i vikt och man satsar hårt med mycket träning och bra kost så är det viktigt att tänka att andledningen man gör det här är för att må bra, bli piggare, starkare, för att inte åldras i förtid kroppsligt och att kunna trivas mer med sig själv och vara nöjd med sin spegelbild.

En annan studie visar att regelbunden träning, sund kost och hälsosamt leverne kan förlänga ditt liv med upp till 15 år!

Många som gör den här satsningen kan uppleva att dom inte har stöd från sin omgivning som tycker dom går till överdrift och kan inte känna någon förståelse att personen vill "offra" så mycket, men vadå, om du börjar med en sport eller hobby vad det nu än må vara så reagerar oftast folk positivt och tycker det är kul osv men vad är skillnaden på träning-sport-hobby, ingen alls kan jag tycka.....
En person som själv inte lyckats, men velat ta tag i sin träning och kost för den bara ser vad den får "offra" och inte vinsterna och saknar jäklar anammat och rätt tänk, den personen är oftast den som är först att döma den SOM lyckas med alla dessa vinsterna från träning och sund kost.Den som misslyckats kanske inte bara en gång utan flera ggr måste se över vad den blundar för- kosten; äter du verkligen så nyttigt som du tror och VAD äter du emellan målen och hur stora är dina portioner,? det dolda sockret finns i allt och det är nog ofta tillsammans med alltför mycket snabba kolhydrater den stora boven i dramat. Dricker du Juice, äter youghurt, pasta, mackor även "mörkt bröd", köpt musli vi luras på affären att tro att varan är nyttig med nyckelhålsmärkningar och allt vad det är. Tipset är att se över det jag just nämt och öka på proteinet, minska kolhydraterna helst efter lunch, ät inte för lite fett men välj rätt fetter som tex nötter, avokado, olivolja, lax. Ät mellanmål och gå inte hungrig. Håll blodsockret jämnt.


Träningsmässigt kanske det är dags att ta i lite kliva ur dom bekväma zonerna och börja jobba, låt dig bli slut på träningspassen, våga ta ut dig. Självklart kan man träna lågintensivt med men om du bara gör det så har du en anledning där varför du inte når resultat, man kan bli övertränade med men dom flesta kommer inte hamna där.....

Annars om du ändå inte kommer dit du vill, ta hjälp av någon kunnig.
Spring i benen!


Min träning idag blev ett utepass i solen, ett hett tips är att prova träna ute trots lite kyligare tid man mår så bra av den friska luften och det går att träna mycket ute; Kettelbellpass, Styrketräning, löpning, intervaller, Cirkelpass, Crossfit mm.

Min WOD blev;

Löpning 400 m
15 Box Jumps
15 Thrusters 20 kg(hantlar)
15 Burpees
Löpning 400 m
15 Box Jumps
15 Thrusters
15 Burpees
Löpning 400 m

Tid 15,15 min

Planka med 1 ben upp 1 min
Sidoplanka med Rotation 10/sida
Planka med sidoförflyttning 1 min               *3

Avslutade med;
10 fatman pull ups
10 jumping pull ups                       *3

Total tid 31 min.

måndag 14 november 2011

Cirkelpass

Cirkelpasset blev i 4 vändor av;

Step Up m 12 kg KB över huvudet 5+5 st
Armhävningar med händerna på KBs 10 st
Ett bens knäböj ståendes på bänk 5+5 st
Omvända flyes 7kgs hantlar 10 st
Rodd  mot bänk 20 kg 5+5 st
Marklyft 1 hantel 20 kg 10 st

Tog 14,35 min

Avslutade med 50 armhävningar, 50 knäböj m 8 kg KB och 50 swings med 12 kg KB.


Har varit och tränat några härliga tjejer nu på kvällen det är så roligt att få dom att ge allt och lite till varje pass!

Step it up!

Ny vecka nya möjligheter!

Vilodag igår och idag känner jag av en massa energi att ta ut i träningen. Ska hålla mig till 5 träningspass denna vecka med och försöka lägga till lite i varje pass istället. Kram ur den sista orken vid varje träningstillfälle som är viktigt att tänka på om man inte kan träna så ofta att man verkligen ger allt vid varje pass, inte nödvändigtvis lägga mer tid men höja intensiteten och minska vilan.Idag ska jag bla lägga in Step up på bänk med KB över huvudet i träningspasset, få se om det blir 8 eller 12 kg får prova mig fram. Med vikter eller höög bänk eller både och kan man göra denna övning riktigt tuff för rumpan och flåset! Inga små fjutt pallar som en låg step up bräda utan 50 cm och uppåt!


Tänkte göra ett Cirkelpass med ett högt tempo, får återkomma med vilka övningar jag lagt in.......


Träna under graviditet?Ni har väl inte missat att Olga Rönnberg varit i Falun och föreläst om träning under och efter graviditet för Barnmorskeförbundet, äntligen kanske råden under och efter graviditeten kommer uppdateras lite från MVC och inte Situps delas ut som en övning man bör göra som nybliven mamma. Förhoppningsvis kommer det även uppmuntras till träning och framförallt styrketräning under graviditeten.

söndag 13 november 2011

Farsdag

Idag har varit en myssöndag med farsdag firanden här och där och vilodag för min del men gick en promenad iallafall.... Nu ska jag slänga mig i soffan och fortsätta slappa!

fredag 11 november 2011

Sakta ner en aning...

Hann inte blogga igår det var fullt upp och jag jobbade för första gåmgen på 1,5 år, hann klämma in ett litet Tabatarace igår iallafall där jag körde KB swings i första, andra gjorde jag Thrusters äntligen fixar jag 10 st i varje intervall men nu är det dags att gå över till tyngre hantlar, tredje KB snatches och fjärde Box jumps. Avslutade med 3*10 Jumping Pull ups. Allt som allt blev det 20 min träning och då värmde jag upp med 50 hoppreps hopp före.

Kände av min vänstra arm redan igår och den har jag ju haft problem med länge fram och tillbaka, tror det var från torsdagen då jag gjorde en hel del armhävningar och sedan tränade jag på handstand push ups som jag faktiskt kom ner en bit på men det var inget armen gillade tydligen....Min braiga intervallbacke
Idag gjorde jag ett pass vid Ip och elljusspåret, jag körde Backintervaller;

3*Baklänges jogg halva backen- maxa resten av backen upp, uppe på 10 jump lunges och 16 utfallssteg

3* Baklänges jogg halva backen- maxa resten av backen upp, uppe på 10 Side lunges och 10 djupa knäböj m upphoppHämta andan 1 min sen; Tabatalöpintervaller.

Ner med pulsen någon minut och sen; 7 min Amrap av 5 Burpees, 15 Dips och 20 Mountainclimbers
hann med 7 varv. Kände mig orkeslös och trött i kroppen både igår och idag, tror den behöver vila lite faktiskt så imorgon får bli vila ev en Pw eller promenad. Ska nog hålla mig på 5 träningspass i veckan ett tag få se om kroppen svarar positivt, kan ju vara tecken på  att man tränar för mycket....Nu ska vi mysa och titta på film och hör och häpna; äta godis, skojade det gör jag ju varje helg!torsdag 10 november 2011

Övningstips på Film!

Idag tänkte jag bjuda på två filmsnuttar, känns skitlöjligt men jag uppskattar själv det hos andra bloggar för att se hur en övning utförs osv, hade med mig Victor och tränade idag så han fick filma lite.....Första övningen är Box jumps en plyometrisk övning som både ger explosivitet, bra för baksida och framsida lår, vader och rumpa även bål om du ser till att använda dig av magmusklerna när du skjuter ifrån och är pulshöjande. Sandlådan jag hoppade upp på låg  nog på ca 60 cm men om man känner sig osäker kan man såklart ta något som är lägre bara det är stabilt.Andra övningen är Jump lunges, ganska jobbiga och svårt att hålla bra balans.
Mycket bra för lår och rumpa, även för flåset. Tänk på att inte falla fram, räta upp dig spänn magen och knäna ska peka rakt fram.

Hade filmat några fler övningar men det blev inte bra så dom får vi ta en annan gång......Passet jag gjorde var följande;

Maxa uppför trappan - sen 15 Grodhopp och 16 Ankgångsteg tillbaka
* 10 vändor

Liten Cirkel med;

10 Box Jumps
10 Burpees
10 Jump Lunges
10 Inhopp- Uthopp

*3

1 min med max reps armhävningar- 40 st (gick inge vidare idag min vänstra arm vill inte vara med och vek sig bara, förra gången jag gjorde 1 min max reps armhävningar gjorde jag 51 st) Kasst! surar än....


Superset med;

10 Djupa knäböj med upphopp- utfall bakåt varje ben
10 Reptile push ups
* 3Så skönt att vara utomhus och träna ger en extra energi verkligen!


onsdag 9 november 2011

100 armhävningar???

Idag vilar jag men ska iväg och ge mina tjejer ett tufft träningspass! Själv har jag träniningsvärk inte från hell än men känns när man ska sätta sig på toa tex, antar att det blir värre imorgon......


Både Lotta och Betty kör utmaning med sig själva att klara så många "snygga" armhävningar som möjligt i följd, med snygga antar jag dom menar korrekta?:-) Utmana er själva ni med, kan du ingen på tå än- ha som mål att klara 5 på tå innan nyår, kan du 10 på tå ha 20 som mål, kan du göra 50 på tå satsa på 100 tex.

Har skrivit det förut och gör det igen, armhävningar är en superövning för överkroppen!

Nu kör vi! Innan nyår vill jag göra 65 korrekta!

Vad blir ditt mål????

tisdag 8 november 2011

Mosade ben och rumpa!!!Big Gluteus!
Att hitta nya bra övningar som känns, är kul och dagens tränings pass hade jag med flera st.

25+25 Draken m KB (jobbigt redan efter 10!) bra för rumpan och balansen med!
25+25 1 bens knäböj så djupt det gick ( strävar efter att komma ner i Pistols så småningom och upp!)
25+25 Mountain Climbers
25 armhävningar m 1 ben upp 25 armhävningar med 1 arm upp efter varje hävning (skapligt jobbiga m 1 ben upp!)
50 uthopp inhopp (typ Mountainclimbers position fast båda benen satidigt) mjölksyra!
50 djuuupa knäböj m upphopp och utfall bakåt m varje ben (brändes i lår och rumpa!)
25+25 side lunges hopp


Tid 21 min.

Gjorde detta i förmiddags och nu känns benen och rumpan som mos, misstänker att jag kommer få träningsvärken from hell imorgon!Det här är ett perfekt pass att köra om man har; ont om tid, inte orkar tänka- 50 kan vi räkna till ändå eller?, inga redskap,och om man vill ha en snygg rumpa!


Hittade några av övningarna på http://www.bodyrock.tv/ har inte gjort något pass av hennes rakt av men tagit någon övning här och där.


Som ni fattar var det ett pass med fokus på Rumpan och ben.....


Jag skriver alltid ner mina pass jag gör och sparar så jag kan ha många färdiga pass att välja på när jag har mindre med tid som jag kommer få när jag börjar jobba nu igen i januari då är det viktigt att bara kunna välja något om jag inte har planerat och förbrett.
Vilka är ni som läser denna blogg? Tycker det är så konstigt när jag hittar min blogg på andra bloggares favorit blogglista, är jättekul ju men känns konstigt att så många är intresserade av mitt snick snack!
Berätta gärna vilka ni är och vad ni vill läsa om, vad jag ska skriva om och inte om.
Status?

Formen nu


Ok kör ju  på den här Vinterutmaningen Olga har och hur går det då? Formen går nog framåt men övningarna jag har som mål har jag inte kommit så långt med direkt, Pistols är såå svårt, Double unders likaså, pullups- tungt, vet inte jag...... handstand push ups sådär- kan iaf stå på händer ett tag!,


Tänkte på det om ni ska på semester tex, man behöver absolut inga redskap för att få till jobbiga pass allt du behöver är din kropp och viljan. Som ordspråket jag hade med här på bloggen här om dagen; If it`s important to you, you will find a way. If not you will find an excuse. Exakt så!

Höj intensiteten och kör på hotellrummet eller hos dom bekanta du är på besök hos eller vart du nu är,gör korta intesiva pass är tipset, inte vill man lägga en massa tid på träning om man är på semester men om man är borta 2 veckor  så är det en lång tid att göra uppehåll och träning måste man få till som en del av sin vardag och till slut vill man inte vara utan den för man ser vinsterna med den och sund kost, . Som Marit som jag hjälper lite att komma iform och ändra sina matvanor osv, sa; hon känner redan efter en vecka att hon känner sig piggare och hälsosammare!


I somras bodde vi princip på olika crossbanor och jag hade inte direkt plats att släpa med något att träna med i en trång husvagn, men i skogen där fanns det mesta- körde tex terränglöpning, stanna efter 1 km och gjorde 15 armhävningar, 15 knäböj m hopp, 15 burpees och fortsätt stanna vid varje km i tex 5 km.
Eller ut på crossbanan- backigt= backintervaller!
No excuses bara för man inte har redskap eller är borta!Bara fantasin sätter gränsen..........


Återkommer senare med dagens tränings pass och nya övningar.

måndag 7 november 2011

Styrka
Höftlyft på Boll

Styrka på schemat idag, gjorde följande i supersets;

1 bens knäböj m fot på pall (bulgarian split squat) m 8 kg KB 5+5 st
Planka mot stol + Rodd 12 kg KB  10+10 st                             *3

Dra in knäna 10 st
Höftlyft på boll 10 st                *3


Knäböj med boll bakom ryggen 10 st
Planka med hantel rotation 7 kgs   5+5 st                  *3


Jorden runt liggande 5+5 st
Sidoplanka med rotation 10+10 st               *3


Avslutade med en Tabata med Plankgång åt sidan 

Tog 35 min allt som allt.....


Planka m hantelrotation
söndag 6 november 2011

Köttfärssoppa


Kvällens middag
Älskar att äta goda mustiga och matiga grytor och soppor så här på hösten och vintern.
Idag gjorde jag en återkommande favorit; Köttfärssoppa med potatis

Jag är inte något fan av att följa recept det är svårt att hålla sig till ett recept till punkt och pricka och den här soppan blir nog att smaka lite olika varje gång!
Gjorde på 800 g nötfärs
ca 8 mellanstora potatisar
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 köttbuljong tärning
en hel del tomatpure
lite sambal oelek
oregano
cayennepeppar (beror på hur starkt man vill ha)
paprikapulver
grovmalen svartpeppar
salt
ibland har jag i curry men inte idag
Skala och skär potatisen i skivor. Koka potatisen. Bryn köttfärsen sen i med lök, vitlök och paprika. I med kryddor buljong, tomatpure och vatten. Blanda i potatisen och låt puttra i ca 15-20 min. Servera med ungsbakat bröd och en klick lättcremefraiche eller turkisk youghurt.

Backintervaller, Tabata & AmrapPrecis!Stressat för att få till träningspasset idag och hade en halvtimme på mig och skulle springa Backintervaller idag hade jag tänkt så tog bilen till IP istället för att jogga den ca 1,5 km dit och sparade tid. Det hade börjat mörkna och belysningen går inte att slå på så här tidigt (inte förra gången jag var där iallafall)  när jag parkerade började jag tänka lite på vargen som vi skrämde upp oss med i fredags på tjejkvällen hemma hos Emma som bor i mörka urskogen!
Hinner inte mer än springa 20 meter så springer vi på två små Chihuahua hundar som mina stöddiga hund (en Jack Russel) givetvis måste bråka med, det gick iallafall bra och vi kom vidare och vargen var glömd så jag gav järnet i Backintervallerna som jag gjorde på följande vis;

5 st halva backen baklänges jogg- maxa resten upp och varje gång jag kom upp gjorde jag 10 grodhopp och 10 Jump lunges.

Ner med pulsen någon minut sen;

Löpning i Tabataintervaller

Ner med pulsen någon minut igen sen;

7 min Amrap av
5 Burpees
10 Box jumps
15 Dips


Hann med 7 varv precis.

Det var den halvtimmen det! Tog tom lite mindre än en halvtimme, om man bara är inställd på att ge järnet på den korta tid man har så är ofta den halvtimmen bra mycket effektivare än en timme i mesigt tempo!

lördag 5 november 2011

Snabbpass!

Idag blev cirkelpasset av, sent men bättre sent, än aldrig!

3 Cirklar av;

10 overhead squats med 14 kg
20 KB swings 12 kg
10 reptile push ups
5+5 KB snatches 12 kg
10+10 Box m 7 kgs hantlar
5+5 clean squat and press m 12 kg KB

Tog 13.30 min.

Gjorde sen i 3 sets helt utan vila, följd.
5 Burpees
10 Thrusters m 7 kgs hantlar

Blev helt slut av det höga tempot!

Snabbt och effektivt!

Reptile push up


Reptile push up är en armhävning med ena benet fram mot armbågen när man går ner i hävningen. Superbra övning för överkroppen, blir tyngre än vanliga armhävningar tycker dom är riktigt tuffa!Idag var vi på Tintin 3D filmen, riktigt cool och spännande film tyckte tom jag........

fredag 4 november 2011

tjolahopp! eller nåt...

Fick inte till någon träning idag hann ett varv på en cirkel jag tänkte köra men sen kom det barn emellan så känner mig lite frusterad när man inte får göra klart.....Har bråttom bråttom ska på tjejdate så det blir en snabb kvällens outfit idag istället!

Kvällens....

Haft en härlig dag med grabbarna ute som åkt cross och fyrhjuling iallafall.


Charlie gasar för fullt!


torsdag 3 november 2011

Scary!
Måste bara visa min arm direkt efter strykepasset!Hjälp!

Tänk om jag blir och se ut så här snart?


Min form om 6 mån?

haha!

Draken

Har kört styrka idag blev ett pass på ca 40 min.


Gjorde i superset (som vanligt)

Step up på bänk m 10 kgs hantlar 10+10 st
Planka + Rodd 10 kgs hantlar 10 st    *3


Marklyft 20 kg-utfall bakåt båda benen- burpee osv 5 st
Planka m fötterna på boll 1 min                                                  *3


Låg rodd m 10 kgs hantlar 10 st
Hammercurl 10 kg 1 arm åt gången 5+5 st                    *3


Omvända flyes på bänk 7 kg  8+8 st
Sumo squats knee up m 8 kg KB 5+5 st               *3


Hakdrag m 7 kgs hantlar 10 st
Draken m 8 kg KB 5+5 st                            *3


Reflektioner;
Step upen var jobbiga på slutet blev trött i underarmarna av 10 kgs hantlarna och det känns i rumpan med kan jag meddela!

Övningen med marklyft-utfall-burpee är också jobbig....

Balansen är inte den bästa, i Draken märktes det väl.


Draken är en funktionell övning med både styrka och rörlighet, mycket baksida lår, rumpa och även nedre rygg.Draken (lite snett och vint ser det ut visst!)


 Ja som ni märker blir korten vad dom blir, inga mästerverk direkt......

onsdag 2 november 2011

Jo men eller hur?Vad tror ni?Ólga hade den här bilden på sin blogg idag, det är det jag menar om tjejer som tror att som  styrketräning ger dig en kropp som flickorna till vänster, suck... inte många tjejer når till den muskel nivå dom tjejerna till höger har ens fast dom tillbringar mycket tid med hantlarna och skivstängerna!

Jag tror tjejer som har mer "kvinnliga" former med bred rumpa, stora bröst och ganska mulliga armar har svårare att bli muskulösa än såna som är mer pojkiga i kroppen som jag och inte har höfter knappt´men sen finns det såklart alltid undantag.

Tur vi ser olika ut och ingen kan säga hur man ska se ut enligt någon mall men att hålla sig iform handlar ju om mer än utseende, det handlar ju om välmående och att vara pigg och glad, om du är i form kommer du antagligen klara motgångar i livet bättre än om du är i dålig fysisk form och trött.


Idag har jag och Victor kört ett pass jag gjort tidigare;

Löpning 400 m
20 Box Jumps

Löpning 400 m
20 Armhävningar
Löpning 400 m
20 Thrusters 14 kg
Löpning 400 m
20 Dips
Löpning 400 m
20 Burpees
Löpning 400 m
20 Utfallssteg m 14 kg ö. huvudet


Tog 22.35 min,  50 sek saktare än sist, jäkla skit också men jag skyller nog lite på Victor som sackade och gav upp lite på slutet så jag la lite tid på att få igång honom:-)

Victor körde of course utan vikter.


Sen gjorde vi olika varianter av plankor och jag gjorde 3*15 Jumping Pull ups och 50 hopprep mest för att träna upp tekniken, är helt kass på hopprep och har ingen aning hur jag ska få till Double Unders men jag ska fösröka mitt bästa!

tisdag 1 november 2011

Hur ofta och vad äter jag?Tänkte göra ett inlägg här om hur en typisk dag ser ut i matväg för mig, vad och hur ofta jag äter...

Många är osäkra på hur mycket och ofta som är rätt att äta och det är ju såklart individuellt, men generellt så blir man hungrigare när man tränar en del mer än 2-3 ggr i veckan och är man hungrig ska man äta men ät mycket av det som är bra framförallt proteiner.
Det bästa rådet jag kan ge är att äta REGELBUNDET för att aldrig hamna i en dip där man äter allt i sin väg, det funkar jättebra för mig när jag äter ca var 3e timme, klarar mig bra och föräter mig sällan då till middagen tex även om det är skitgott och man skulle kunna klämma 1 port till som man ofta lätt gör om man inte ätit på ca 5 timmar. Får sällan sockersug då också trots att jag är en riktig godisråtta.

Frukost ca 7.30   Gröt på Fiberhavregryn och Rågflingor 1 dl, frysta hallon och blåbär lite mellanmjölk , solroskärnor och 1 kokt ägg, kaffe

Mellanmål 1 ca 10.00 1 kokt ägg (kokat vid frukost så det bara är att stoppa i sig..)

Mellanmål 2 ca 11.30 om jag tränat, ca 1 dl keso och 1dl mini kvarg, frysta bär och lite vaniljpulver

Lunch ca 12.30 Proteinkälla; ofta Kyckling, rökt skinka, köttfärs (10%), grönsaker-salladsmix av något slag ej isbergsallad bara och tomat, avokado (bra fettkälla), ibland bönor av något slag, ca1 dl färdigkokt matvete, quinoa, fullkornsbulgur, ibland olivolja och vinäger ibland 3,5% turkisk youghurt. Min tallrik är ca 50% grönsaker, 40% protein och 10% kolhydrater.

Mellanmål ca 15.30 " finn crisp med kvarg el keso och rökt skinka och 1 halv avokado är jag mer hungrig äter jag fler skivor finn crisp såklart!

Middag ca 18.30 Samma som familjen men väljer bort kolhydraterna och tar mer grönsaker och protein, lägger till mer fett till kvällen för att hålla mig mätt. Eller en omelett.


Kvällsmål ca 21.00 om jag haft kvällsträning eller är hungrig bara så äter jag Keso och kvarg med frysta bär igen.

En typisk mat dag för mig, men självklart finns det dagar det slinker ner annat också på helgen främst.

Känner att man har bra kontroll om man äter dom flesta av sina måltider i veckan efter vad man har satt upp för riktlinjer och kan då känna att det är Ok att njuta av skräpmat, godis, vin eller annat onyttigt någon gång i veckan.Min "vackra" frukost tallrik med gröt


Hur många måltider äter ni om dagen?Idag är det vila, ska åka och bada på Skönvik med kidsen snart.
Laddar för imorrn istället.....