CrossFitness by Marie

tisdag 31 januari 2012

Hopp, hopp, hopp!!!Äntligen Crossfit igen!

Dagens pass var jobbigt- vad annars,  men kul som vanligt med!

Vi började med att träna på Hängryck med 1 overhead squat direkt efter skulle jobba upp i 90% av kapacitet, mycket teknik och svårt, det  tog väldigt tvärstopp vid 30 kg - gick inte få upp stångj-veln när jag la på mer vikt.

Woden  8 varv av;

1 Hängryck 3 Overhead squats (vikt för tjejer skulle ligga på 30 kg men jag fixade det bara inte mer så jag skalade till 25 kg) tungt som bara den dom sista fick knappt upp den sista varvet..

8 Knäböjs hopp inga problem

20 Double Unders stoora problem kan inte - vanliga hopp då får man göra de 3 dubbla så 60 hopp

Tiden 9.30 (hade ju gått en hel del fortare om jag klarade göra double unders så nu jäklar ska hopprepet användas här hemma varje dag tills jag lärt mig!)
Imorgon kommer det lite tips på träningskläder och ett erbjudande till er läsare som behöver lite nytt i träningsgarderoben.........

söndag 29 januari 2012

Igentäppt var de här!

KorvstroganoffÄr helt igentäppt i hela skallen känns det som, sticks i näsan och jag nyser i ett, Charlie är sjuk än han med...

Hoppas verkligen det vänder snart!


Idag blev det Korvstroganoff med blandade bönor i och till det mathavre och tomat och fetaostsallad.
behöver inte vara krångligare än så, det är sådant som mina barn iallafall gillar, att tänka på är att välja en korv med så hög kötthalt som möjligt och se över vad man har i stroganoffen, välja en mindre fet grädde om man vill minska ner fettet och tänka på att tex Chilisauce innehåller socker så man tar så "rena" ingridienser som möjligt. Sen måste man inte äta ris till heller bara för man brukar det, mathavre eller quinoa fungerar fint till eller bara en god sallad till.


lördag 28 januari 2012

Watch & Enjoy!Är sjuk och missade gårdagens Fredags Battle i Crossfit boxen.... Besviken.
Hade magsjuka antar jag och idag är den borta men är trött och slut och förkyld och har ont i halsen, jag och Charlie har sovit halva eftermiddagen, han är också hängig.

Känner mig sugen på en massa skit bara, som när man är bakis!Så länge tills man frisknat till får man nöja sig med lite inspiration som peppar en till max!

Känn känslan och stämningen.......


Fantastiskt!
Blir helt sjukt Crossfit sugen av klippen, skulle kunna träna varje dag flera pass om dagen om jag hade tid!

torsdag 26 januari 2012

Ligger i.....


Gårdagens lunch

Igår tänkte jag att jag skulle passa på när jag inte hade barnen så jag var med på 3 st Crossfit pass först ett "vanligt" sen två olika teknik pass.

Blev lite trött i sista passet i Kettlebell övningarna och kände mig rätt svag men slutet på det passet med superhärliga stretchövningar var värt allt svett och slit i Kettlebell övningarna som jag ändå gärna gör, ´behöver slipa på tekniken.....

Andra passet var ett teknik pass med Böj- Squats, Overhead squats och Frontsquats och lite genomgång av teknik av Pullups och Double unders och det kan ju verkligen behövas är kass på båda.


Första passet tränade vi på "längdhopp" jämfota (grodhopp). Kom inte så långt som jag ville men man kan ju inte ´vara bäst på allt:) skämt åsido det är ju bara att träna på det då!!!

Wod
 5 varv
inom 30 sek max tid i Tucked Ring support
inom 30 sek under lika lång tid som ovanstående max antal Burpees

vila 2 min

5 varv
inom 30 sek max tid i Tucked Ring support
inom 30 sek under lika lång tid som ovanstående max antal Bearcrawls 15 m längder

Poäng= antal Burpeés och Bearcrawl

Mina poäng blev 46,5.
Jag laddade med bra mat under dagen så jag orkade med passen, åt Kycklingfilè med sallad på mathavre, babyspenat, cocktailtomat, bönor, salladsärtor, avokado och rödlök, dressing på 3,5% turkyoughurt o chilisås o kryddor.


Sen en massa mellanmål förstås!!!

Idag vilar jag och laddar för Fredags Battle i Boxen imorgon!!!

tisdag 24 januari 2012

Hemmaträning

PistolsFick inte tillfälle att åka köra Crossfit pass idag så det blev hemmaträning vilket funkar hur bra som helst såklart men jag längtar till boxen jag....

Gjorde ett pass med 50 repetioner av varje övning.

25+25 Draken m 12 kg KB
25+25 Russian twist m 12 kg KB
25+25 Djupa ettbens knäböj (några i början gjorde jag Pistols som på bilden ovan) stramade väldigt mycket i rumpa och baksida lår
25+25 Plankan m knä o armbåge möts under magen o sträck ut
25+25 Utfallssteg m 12 kg KB
50 Armhävningar
25+25 Bulgarian Split Squat m 12 kg KB (tuuungt dom sista kan jag lova!)
25+25 Plankan upp/ner

Tid 23 min

Avslutade med en Superman plankan 2*20 sek

Superman Plankan

Och hmm vet inte namnet på denna Planka  2*30 sek

Special Plankan eller vad den kan tänkas heta....Förslag?


Där har ni ett pass man kan köra hemma i vardagsrummet, behöver inte ha just Kettlebell utan hantel funkar ju det med och vikt på den är ju upp till en själv men dom sista repsen av varje övning ska kännas som det inte går att göra fler:)

 Imorgon blir det Crossfit med 2 st teknikpass ett med Böj & Crossfit skills och ett Kettlebell o Mobilitetspass ser fram emot det sistnämnda framförallt slutet av det passet- superbra stretchövningar som bara på den enda gången jag varit med gjort under för min stela kropp! ska försöka komma ihåg övningarna och göra hemma emellanåt, stretch är min svaga sida och jag fuskar med det men när man känner skillnaden då förstår man hur viktig den är.

Hoppas att Spartan utbildningen kommer innehålla lite Mobilitetsövningar med....

måndag 23 januari 2012

Min Lunch & Spartan utbildningen

Min Lunch...
Blir ju sällan inlägg om kosten nuförtiden, är ju så inne i träningen just nu för det är så himla kul! Men äter de gör jag ju varje dag 5-6 ggr om dagen ändå.... och för det mesta bra även om det är lätt hänt när man inte har barnen nu att man äter ute eller så men inte allför ofta och de dagar jag äter dåligt med tex för få mellanmål och äter pasta eller andra snabba kolhydrater så märker jag av det på en gång och får enormt sug efter godis framförallt mot kvällen. Så då är det rätt lätt att äta bra sen så vet man att man slipper det jäkla sötsuget om man sköter sig...:)

Idag blev det en snabb lunch med mina hemgjorda pannbiffar från frysen och quinoa med babyspenat, cocktailtomater, fetaost och bönor-kidney, kikärter och stora vita bönor, olivolja, vitvinsvinäger och salt o peppar, gött och snabbt och relativt nyttigt!!!


Igår vilade jag var och jobbade i ett kök hela dagen och idag vilar jag med, har träningsabstinens och vill träna men kroppen behövde lite vila känner jag.
Skulle ha börjat jobba idag på mitt "riktiga" jobb men lillplutt är sjuk så det blir framskjutet några dagar iallafall.

På fredag är det "Fredags battle" i Crossfit boxen (lite låtsas tävling tror jag) och shit vad jag är peppad tävlingsmänniska som jag är!

Det är snart bara en månad kvar tills jag ska till Stockholm på Spartan Kettlebell utbildning, efter det ska jag vara utbildad Kettlebell instruktör, då vet ni vem ni ska vända er till!! Ska bli väldigt kul!
Måste nog börja tänka på vart jag ska bo över den helgen, tiden går väldigt fort märker jag strax är det februari.

lördag 21 januari 2012

HSPU, TGU m 24 kg & PistolsDenna jäkla träningsvärk alltså, får ju ny hela tiden!! Mina axlar, armar och nacke är så ömma.....

Tränade Crossfit igår igen och jag var snabbast i Woden (tror jag iallafall?) fast jag var lite arg ändå för dessa Pullups som jag måste använda gummiband till och därmed skalar, det gillar jag inte känns lite som fusk...

Wod
20 Pullups
10 Ring Row
5 Inverted Burpees

Tiden har jag glömt.

Inverted Burpees- roligt! Ligg på rygg gör en halv bakåtkullerbytta, toucha med tårna i backen sen rulla tillbaka och upp í Handstående (mot vägg). Blev lite yr men kul var det!!!

Har aldrig varit så slut i armarna efter ett pass som jag var igår.HandstandVar in och tränade i boxen idag med fast det var inget pass utan på egen hand, klarade Handstand Push ups idag!

Kunde inte låta bli att testa göra en Turkish Get Up med 24 kg! idag och guess what, I did it!!!! Nästan halva min kroppsvikt, fan vad bra jag är:)!

Klarade en till grej idag som jag i höstas satte upp som ett mål för mig, Pistols- har inte ens provat på flera månader men antar att jag blivit bra mycket smidigare av Crossfiten.Pistols
 (nej, man behöver inte stå på en Kettlebell o jag gjorde det definitivt inte!)


Vi gjorde Woden Fran (21-15-9) idag, fy f-n Thrusters och Pullups när man redan är slut i överkroppen var jobbigt och fick skala Pullupsen då såklart eftersom det ska vara så jäkla svårt att lära sig! Och Thrusters ska vara 30 kg men jag tog 20 kg var så jäkla slut i axlarna så jag hade nog inte fixat 5 med 30 kg ens.


Är så kul att lära sig något nytt varje pass och sätta upp nya mål att klara av, får en att jobba hårdare och pressa sig ytterligare!

Ska checka av mina mål jag hade till 24 januari här någon dag vilka jag klarat av och vilka jag inte klarat.

Skulle ju före jul fixa 65 armhävningar på rad, vet faktiskt inte hur det står till med det har ju varit så mycket med allt så jag glömt av det men i veckan ska jag testa......


Har ni uppnått några mål ni satt upp?
torsdag 19 januari 2012

Strong is the new skinny!!!Visst är det??Idag vilar jag och jag har en djävulsk träningsvärk, hade det redan igår men körde 2 pass igår först ett vanligt Crossfitpass på 1 timme sen 1 timmes teknik pass. Det gick bra men idag kan jag knappt köra bil!

Gillar dock känslan och jag vet ju att det går över snart tills nästa kommer:) det är ju lite knäppt egentligen att man går runt som en 80 åring och åmar sig och knappt kan sätta sig  men sen när det är dags för träning då fixar man de ändå!


Igår gjorde vi Split Jerks dom gick rätt bra fast det var mina första ever och jag klarade en hyfsad vikt kommer dock inte ihåg vad det var.

Shit vad kul det är med olika lyft och allt som har med skivstången att göra, så svårt med frivändningar, ryck och allt vad det är men kul!

Sen gjorde vi Floor Press som i princip är som bänkpress fast från golvet, gillar det men handlederna gillade dom inte lika mycket, klarade 37,5 kg tror jag det var.....

Sen gjorde vi en rolig Wod igen m massor av Burpees i olika former.


Teknikpasset där var det Marklyft, Sumo deadlifts high pull och frivändning med stång.
Väldigt svårt men kul!
Starka tjejer!

tisdag 17 januari 2012

Yeah!!!


Inskolningen går bra fortfarande och det känns väldigt skönt, får se när han ska lämnas första gången hur det går men jag tror det kommer gå bra....


Dagens Crossfitpass var i min smak-alltså övningar jag kan, haha det är ju väldigt tydligt hur man fungerar som människa att man gillar sånt som är "lätt", fast jag tycker det är kul med nya svåra övningar ser det som en utmaning men ibland blir man besviken på sig själv när man inte fixar det....


Vi gjorde knäböj och skulle jobba på 90 % av kapacitet, jag kom upp i 55 kg som mest det är min egen vikt så det är väl ok men det är jag övertygad att jag kan jobba upp 5-10 kg minst bara jag övar lite....

Sen var det Ryck, det var mycket teknik och svårt, här behövs mycket övning!

Wod
6 varv av;

6 Knäböjshopp
10 Box Jumps
4+4 Utfallshopp (jump lunges)
4 target Burpees
20 sek superplanka

Tid 8,30 min (var ett pucko idag och gjorde 6 burpees dom 3 första varven istället för 4.... men tiden blev ju hyfsad ändå och jag var bland dom första átt bli klar!)


Känner att jag är på gång och är hungrig på nya utmaningar!
måndag 16 januari 2012

Skin the Cat!
Idag har jag börja skola in min minsting Charlie, gick jättebra idag iallafall och tror han kommer trivas bra.

Det är ju lite jobbigt att lämna honom när man varit hemma i ca 1,5 år med honom men det vänjer man sig vid.....


Har tränat ännu ett Crossfitpass, men dagens var många svåra övningar jag inte fixar och då blir jag sur på mig själv men det är bara träna på det som hjälper, inte vara sur!

Vi gjorde Pullups egentligen skulle det vara viktade men när man som jag inte kan göra en enda, så fick man försöka göra vanliga.... Gick sådär har inte så långt kvar men nu tänker jag köpa mig en pullup eller chinbar och sätta upp hemma, jag ska klara det!
Var inte den enda tjejen som inte fixade det och tyvärr så verkar det vara så att de flesta killar otränade eller tränade klarar det men även en vältränad tjej har svårt att fixa det, hmm irriterande....
Sen gjorde vi "Skin the cat" .......
Trodde inte ens jag skulle komma upp men det gick faktiskt ganska bra och var en rolig övning även om
smidigheten inte är min starka sida så det så säkertkul ut men va gör de?!


I Woden var det 5 varv på tid av;

9 Pullups för dom som inte kunde göra 3 Muscel ups och det är väl inte så många, och sen någon slags rotationer 12 st som jag inte kommer ihåg vad de hette men iallafall med en stående skivstång gör man rotationer, var skittungt på slutet! Sen Double unders vilket jag ju inte fixar än så då blev det 3 dubbla m singel hopp istället 108 st och fasen vad problem jag hade, kissnödig i varje hopp, trassla in mig, trött mm, sista övningen kan jag iallafall- Burpees 6 st
Fick lite blackout då jag trodde jag var klar men sen blev osäker om jag hade ett varv kvar och körde ett till för säkerhets skull så det blev lite konstigt, tror jag måste strecka varven i fortsättningen...


Tíden 14.02 tror jag

Kändes skönt efter fast jag var trött men nu ska min kondition förbättras avsevärt har jag bestämt och vidtagit åtgärder:)!


Längtar efter nästa pass!!!

söndag 15 januari 2012

Inspiration

För er som inte vet vad Crossfit är och funderar, här kommer en inspirerande film....

Tjatar på om denna Crossfit men nog blir ni sugna att träna och inspirerade när ni ser denna film

I mina öron när jag tränar....

Har vilat både fredag och lördag men idag har jag tänkt träna ett pass hemma.


Det är väldigt viktigt för mig när jag tränar att ha bra musik att slita till!

Bra musik som får en ta i extra mycket och ge det extra......

Det här är min spellista just nu; träna2

Har ni några bra tips på bra musik som får dig att jobba hårdare och ge allt?Ser de ut så här efter träningspasset har man gjort de man ska!!!Jag har ju ända sen jag upptäckte Crossfit haft en "hemlig" dröm om att tävla i Crossfit i framtiden, men för att komma dit krävs massor av tid och jobb. Jobbet lägger jag gärna ner men det är tiden som blir det svåra med 3 barn, jobb osv, men jag ger inte upp den drömmen än, man vet aldrig hur det blir med något............

torsdag 12 januari 2012

Turkish Get UpsIdag körde jag ett roligt crossfit pass igen, är så kul ¨börjar nog bli beroende tur det är ett bra beroende!

Idag gjorde vi Turkish Get Ups mycket teknik kring det, fick till det till slut och klarade med 16 kgs Kettlebell, nästa steg var ju 24 kg och det provade jag inte ens är nog ingen ide än men mitt mål är att´klara TGU med 24 kg KB så småningom.....

Dagens Wod var en i min smak, ganska kort men rolig och jobbig!

8 varv av;

4 st 5 sek jägarvila sen knäböjs hopp
5 Burpees
6 K´B Snatches (3+3) skulle vara 16 kg (började på 16 kg första varvet men tog 12 kgs resten, min teknik var sämst m 16 kg)


Kommer inte ihåg tiden riktigt men 12 min någonting kanske.....

Blev lite sur på mig själv då jag någonstans kände att jag kunde ha haft lite högre tempo men men.....

Coolt! Nästan halva hennes kroppvikt, ska fixa det jag med snart!!!

onsdag 11 januari 2012

Dagens lunch, stretch & Biggets Loser!Sån träningsvärk i hela kroppen idag!

Därför var passet idag välbehövligt, först Kettlebell med lite övningar jag inte gjort tidigare och så en massa stretch övningar som var väldigt nyttiga för min stela och onda kropp, känns riktigt skönt nu.... Måste bli bättre på att stretcha.

Japp idag va det premiär för Biggest Loser med Olga, ser lovande ut....
Man kan nog inte förstå vilken resa deltagarna gör med all denna övervikt och många helt utan någonsomhelst träningserfarenhet, men dom är modiga som tog det stora steget och dom lär inte ha sluppit undan Olgas pådrivningar!:)
Hennes röst kommer man inte undan kan jag lova!!!!
Dagens lunch


Längesen jag skrev något om kost, min Lunch idag var iallafall; köttfärs med matvete, babyspenat, cocktailtomater, salsa och turkisk youghurt.
Det var mycket mat på tallriken idag och jag behöver det men fick inte i mig allt men nästan så.......
tisdag 10 januari 2012

Jobbigt, jobbigt....


Har varit och tagit bort min gamla katt ikväll....Jobbigt, jobbigt:(


Något annat som var väldigt jobbigt fast på ett annat vis var dagens Crossfitpass!

OMG! Vidrigaste passet jag någonsin gjort!


Började med olika rörlighetsövningar, det behvös kan jag säga, är stel som en pinne....

Sen gjorde vi Overhead squats, det är svårt men jobbade upp en hyfsad vikt på stången tror det var 35 kg sista vändan.

Dagens Wod; Cry Baby! (ville jag göra på slutet kan jag säga)!

50 Wall ball 6 kg
20 GTOH (ground to overhead) 25 kg
40 Box Jumps
20 GTOH
30 Burpees
20 GTHO
40 Box Jumps
20 GTHO
50 Wall ball

27,35 min (tror jag)

Efter dom 10 första Wall ball så undrade jag vad jag gett mig in på, slut då typ!
GTOH efter Burpeesen där var jag nära att ge upp faktiskt helt slut, men fortsatte för jag är envis och hatar att ge upp men sen dom sista Wall ballsen då efter 4 st tänkte jag skita i det men jag fixade 50 st tack vare hejjarklacken, utan dom hade jag inte gjort klart det så tack till dom!¨

Är såå nöjd att jag tog mig igenom den galna Woden, att jobba på maxfart i princip i 27 min är ingen barnlek:)

Det är en av grejjerna med Crossfit, stämningen och att det är lagkänsla ger enormt med pepp och gör att man kan ge mycket mycket mer än man tror.

Imorgon ska jag gå på ett Kettlebell och mobilitetspass det ska bli spännande....måndag 9 januari 2012

Min bästis.....


¨Min bästis Kettlebellen


Har jobbat på mitt vanliga jobb 8-16 idag, helt slut av att sitta stilla och planera en hel dag det är jag inte van vid, har ju varit mammaledig därifrån i snart 1,5 år så det är ovant.... Börjar jobba på riktigt om 2 veckor, blir många omställningar.

Gjorde ett jättekort och jättesent och jätteflåsigt Kettlebellpass nyss, synd bara jag hade smörjt händerna med handkräm just innan-inte så smart kanske, var lite halt kan man säga...

Gjorde det enkelt, hade egentligen ingen lust att träna och det var ju så sent så jag valde göra;

50 Höga Kettlebell Swings 12 kg
50 Snatches (25+25) 12 kg
50 Clean Squat and press (25+25) 12 kg

8,45 min

Japp that`s it!

Känner att jag behöver en 16 kgs KB att alternera med i swings tex, skulle var kul och se om jag fixar snatches med 16 kg med men det får jag prova i Cross fit boxen någon gång.
Imorgon ska jag köra ett pass igen, längtar massor! Såg att passet innehöll en hel del Box Jumps och Burpees, Kul!!!

söndag 8 januari 2012

Coola brudar!Har vilat 2 dagar nu men idag var det dags för träning igen men gav mig inte på monster passet som jag hade tänkt.

Jag gjorde torsdagens Spartan Warrior pass istället med ett upplägg som inte såg mycket ut för världen på pappret men var tufft!

5 varv av;

1 min handstående (stå på händer mot vägg)
Knäböj o håll kvar i den positionen 1 min
Armhävning o stanna på hälften o håll 1 min (sjukt jobbigt!)
Sidoplankan 1 min/ sida (skulle egentligen vara hang from bar men har ingen stång så valde sidoplanka istället)
1 min PlankanTog ca 30 min och första varvet var inga problem men sen var det riktigt jobbigt främst psykiskt med att hålla en position i 1 min är något annat än man är van vid...... Testa ni med, är nog riktigt nyttigt att göra.


Coolt!!!

Cool morsa! (säger inget om åldern på barnet dock...)
I veckan ska jag träna Crossfit igen, längtar! Nu jäklar ska jag bli starkare, smidigare, expolsivare mer vältränad än någonsin!

torsdag 5 januari 2012

Frälst!Idag blev det en riktig adrenalinkick då jag varit på ett Crossfit pass, fasen vad kul det är skulle kunna bli beroende tror jag!!!

Vi gjorde först Marklyft man skulle göra 3*3 på 80% av RM (repetion maximum)
Det  jag har svårt i marklyften är att inte lyfta med ryggen, jag körde på 45 kg och  55 kg måste träna tekniken där, massor!!

Sen var "Woden"

Lag två o två

5 min Thrusters (tog 25 Kg)

5 min KB swings (12 kg)

5 min Wallball (ingen aning om vikten på den)

5 min Burpees

Bara en i laget körde åt gången o under tiden vilade den andre.
Ingen vila mellan övningarna.

Sjukt jobbigt alltihop men Thrusters- hate them! Kb swings är ok men jobbiga, Wallball aldrig gjort och hade dålig teknik och då blev det ännu jobbigare men kul tror jag om man sätter tekniken lite bättre och sen till sist min favorit Burpees!!! Superjobbiga men roliga, fick tom flera komplimanger för att  jag var en jäkel på dom idag så; Träning ger färdighet!

Tyvärr hade vi lite dålig koll på läget med antal reps vi hann med i varje men kul var det och sjukt jobbigt, hade nästan spyan i halsen efter sista Burpeen.
Wallball


Längtar fantastiskt mycket efter nästa gång jag ska köra Crossfit!!


Nu behöver jag sova.............

onsdag 4 januari 2012

Skavsår här o där!!!Aj! Har fått skavsår på armbågarna och mellan skinkorna vid svanskotan av dagens träning som var tisdagens Spartan Warrior pass!
Lite får man väl tåla....

I passet skulle man ha TRX men i brist på sådan la jag in andra övningar.

50 Mountainclimbers
50 Planka m handuppsträck mot taket ( skulle vara Matrix m TRX)
50 Russian Twist m 12 kg KB (här jag fick det jäkla skavsåret i min beniga rumpa)
20 Plankan m sidoförflyttning ( skavsår på armbågar) (skulle egentligen vara Back extensions men har ingen bra bänk)
50 Side Lunges ( skulle vara Ski jumps m TRX)
20 Hindu Push ups
Warrior and hold for 30 sek/sida (en variant av djupa sidoutfall där man håller kvar i det läget 30 sek)

*3

Mountainclimbers är inga problem även om dom är jobbiga..

 Övning nr 2 inte så jobbig kanske men 50 på rad VAR riktigt jobbigt!

Russian twist tungt!

Plankan m sidförflyttning gjorde iallafall ont på armbågarna:)

Side Lunges rätt jobbigt med 50 i rad.

Hindu push ups- OMG!!!


Warrior and hold kändes skönt mest!

Tiden; 30,45 min Utvärdering; jobbigt pass och som jag gjorde det misstänker jag träningsvärk i magen imorgon...


Russian twist


Hindu Push UpsGillar inte att jag är så smal, alls. Många tycker att bara för man är smal så borde man vräka i sig onyttigheter så man går upp i vikt men jag iallafall vet vad min kropp mår bra av och inte, tex godis som jag älskar blir jag uppblåst, sur i magen och får nästan lite "baksmälla" av precis som jag med blir av för mycket snabba kolhydrater, socker är inte bra för min kropp men jag äter det ju ibland men det är inte det jag ska äta för att gå upp i vikt utan jag försöker främst få i mig av nyttigare fetter och ökar även på % i tex grädde och andra mejeriprodukter.

Det finns faktiskt många som har problem att gå upp i vikt med och många ggr kan en smal kropp vara minst lika ohälsosam som en överviktig då den som är smal kanske äter mycket dåligt för den går ju ändå inte upp i vikt av det.

Det man stoppar i sig har betydelse och speglar ofta hur man mår kroppsligt.
När jag äter dåliga saker så känner jag av det i det jag nämnde tidigare men också med trötthet, huvudvärk och dålig mage.

Vi ska tänka på att maten är vårt bränsle som gör att  vi kan prestera både inom träning och i övriga livet.
Att unna sig är att ge sig själv det man mår bra av inte bara för stunden.....


( Med det sagt sitter jag här med både godis och chips, haha dubbelmoral va?!)

tisdag 3 januari 2012

Stel....Haft en svacka och varken orkat träna eller blogga på ett tag men idag är jag tillbaka och har tränat och har blogglust med!

Inte så kul för är så spänd i axlar och nacke så axelyft åt sidan var ingen barnlek idag, vet inte vad jag gjort....


Värmde upp med 25+25 Snatches med Kettlebell

Gjorde sen en cirkel * 3 med;

10+10 Step up m 10 kgs hantlar
10 Bicepscurl m 10 kgs hantlar
10 Burpees
10 Axellyft åt sidan m 7 kgs hantlar
5+5 Step up åt sidan m KB o djupt knäböj
10 Reptile Push ups
10+10 Draken m KB
10 Plankan med armbåge o knä möts under magen

Avslutade m 15+15 Snatches

Tog 27 min allt som allt.