CrossFitness by Marie

fredag 30 mars 2012

Tagga till!!!Dags för KM, försöker tagga till och lyssnar på denna men har inte hittat moodet än riktigt, men det kommer är jag säker på jag älskar att tävla!!!!


Då kör vi Filthy Fifty då!
onsdag 28 mars 2012

Kettlebells at home!!!Tränade hemma idag, använde mina Kettlebells och tungt var det! Missade ju mitt favorit pass i boxen med Kettlebell och mobilitet idag så tog fram mina egna klot istället:)

3 varv av;

10+10 Enhandssvingar 16 kg
5+5 Snatchar 16 kg
5+5 Clean & Jerk 16 kg
5+5 Pistols
3+3 TGU (turkish get up)

3 varv av;

5+5 Bulgarian Split Squat m 12 kg
10 Sumo deadlift 16 kg
5+5 Rodd mot bänk 16 kg

Tog ca 25 min och jobbigt var det!!!
Jag körde TGU med Kettlebell o inte en människa men detta är ju med en variant:)


Har piskat på tjejerna på kvällspasset idag, tror några kommer ha träningsvärk imorgon.... det blev ingen mjukstart, hahaha!

tisdag 27 mars 2012

Äntligen Kipping Pull up!!!
Det är vääldigt mycket just nu med allt, man önskar dygnet hade fler timmar.

Idag har jag iallafall hunnit in och träna i Boxen en sväng och även om jag tyckte det gick sådär både i styrkedelen med Styrkeryck och i Woden så lyckades jag känna mig nöjd när jag gick därifrån att jag klarade att göra 1 Kipping Pull up äntligen! Bara en men ändå:) Och så tog jag i och gjorde 5 strikta Pull Ups i rad, ökar på med en lite då och då verkar det som, så 10 st till sommaren är nog inte omöjligt!

Det är en sån härlig känsla när något man försökt klara ett bra tag, ca 3,5 månader äntligen går och klarar man en så borde flera komma rätt snart!

Har ju även Double Unders som jag måste lära mig och dom har jag kännt varit omöjliga och inte försökt mig på så seriöst fast jag har iallafall skaffat ett bra hopprep hem som jag inte använt... Men det kommer förhoppningsvis en dag det med.Första Boot Camp för Mammor avklarat i mors,e i regn men dom kämpade bra ändå mammorna, såklart!

Imorgon är det premiär för min kvällsträningsgrupp för i år och det verkar bli en stort gäng, kul och dom kommer få slita, det kan jag lova:)

måndag 26 mars 2012

Vilar mig iform.....


Vilar mig iform just nu och har gjort ett par dagar, men imorgon blir det träning igen. På fredag är det dags för KM i Crossfit boxen igen och jag längtar och hoppas på lite saker som jag är bra på ska komma med:)


Imorgon är det dags för Boot Camp för Mammor igen, hoppas på fint väder....
Så här fint väder hade vi mycket av i höstas!


Håller på och planerar för nästa Kettlebell Workshop som ser ut att bokas in lördag den 12/5 men är ej helt spikat än, men den som är intresserad anmäl ert intresse så har ni er plats, mariemammabootcamp@hotmail.se


Bor man en bit bort och vill ta Kettlebell Workshopen till sin ort så går det att ordna det med om man är en grupp på ca 10 personer.

Eller vill du ha personlig träning i Kettlebell eller i en liten grupp om 2-4 personer så går det att ordna det med.

Jag har gått Kettlebell instruktörs utbildning 1 hos Spartan.lördag 24 mars 2012

Äntligen Kettlebell Workshop!Idag har jag haft min första Kettlebell Workshop som jag sett fram emot med skräckblandad förtjusning, har varit väldigt nervös och känt mig dåligt förbredd men nervositeten försvann och trots att jag i bilen på vägen dit undrade vad jag gett mig in på så kändes det bra och tom tidsplanen höll!

Det var superkul och jag kände mig hemma som instruktör bland alla duktiga tjejer som nötte teknik och sen slet och gav järnet i mina avslutnings Wodar:)! Bra jobbat av dom! Hoppas dom kände detsamma.....

Det kommer bli flera såna absolut, om intresse finns.....


Tyvärr så glömde jag ta kort, som vanligt. Ska skärpa mig där.
Jag har verkligen hittat det jag brinner för att göra och alla kämpande och duktiga  människor jag lär känna, vissa bara över mail, andra i verkliga livet dom inspirerar mig och peppar mig med tillbaka.
Deras framgång är även min och jag glädjs med deras framsteg. Att vara en del av andras välmående det är faktiskt jättestort och jag känner mig tacksam som fått den chansen.

Jag är tacksam att jag någonstans halkade in på den här banan, riktigt hur vet jag inte men det är inget jag sett mig själv göra för några år sen men nu är jag här och jag vill lära mig massor för att sprida min kunskap vidare.


På tisdag är det dags att köra igång Boot Camp för Mammor, det har jag längtat efter! Finns platser kvar än om man funderar och komma och prova.

torsdag 22 mars 2012

Mjölksyra & Benmos!!
Sovit som en stock inatt, inga barn hemma då sover jag tungt och vaknar lite mer utvilad men vaknade med en kropp som var öm överallt nästan, ljuvliga träningsvärk eller? Var ett tag sen jag hade det nu.....

Tränade idag, oj vad det kändes och vilket tungt pass sen för mina ben som tillsammans med rumpan redan var möra efter veckans pass med Box Jumps och Marklyft bla.

Styrkedelen var 5 sets med 1 rep Over head squat och 4 st Backsquats jobba upp till 90% av max.
Jag stannade på 42,5 kg vilket kändes bra, vet inte vad jag tidigare tagit i OH squats men skulle tro ca 35 kg. Däremot går det ju lägga på mer i Backsquatsen.


Woden
4 varv med 1 min vila éfter alla 3 min avklarade
1 min Backsquats 20 kg bara att mata på, blev lite trött i benen sista varvet.....
1 min 1 Situp 1 Pullup Jobbigt men passade mig bra då jag bara gör strikta Pullups och att släppa är mycket lättare för mig:)
1 min Burpee Tuck Jump Mjölksyra, shit vad jobbigt med Tuck jumps (hoppa upp m höga knän ovanför midjan typ) efter en Burpee

Var längesen mina ben, framförallt baksida lår var så slut, helt mosade!!! Men det var en kul Wod.
Over head squatsTuck Jumps


Snart lördag då det är dags för min Kettlebell Workshop, kul det var ett sånt stort intresse och chansen kommer redan i maj igen, har inget datum än men det kommer så håll utkik här på bloggen eller FB.
onsdag 21 mars 2012

Deadlift to the pepole!

Är totalt slut idag i kropp och knopp... Kändes på passen med, hade ingen riktig go i mig.
Kan vara sjukdom på G eller allmänt trött bara vad vet jag, det visar sig.

Körde ett teknikpass med Drag idag, Marklyft (Deadlift) dom kändes i rumpan idag efter gårdagens Box Jumps:)
ni som har tillgång till skivstång ni ska absolut köra Marklyft som är en suverän övning för rumpa, rygg och lår men tekniken jätteviktig så plugga på den först innan ni drar upp er kroppsvikt!

Nya PR sattes i boxen idag med men inte av mig, jag var långt ifrån och inte på det humöret utan nött teknik som alltid behövs det med..... ja jag har kommit en bit faktiskt med tänket!
Men 120 kg Marklyft av en tjej som väger....säg 65 kg, haha hon är galet stark den tjejen!!! Bra jobbat Helene!


Sen var jag med på Kettlebell pass med mobilitet och stretch sista delen på passet, är så skönt och min kropp behöver det och jag märker skillnad på smidigheten och rörligheten.

Det blev ett väldigt svettigt och jobbigt pass men kul!
Nu behövs det sömn på det så är jag säkert i form igen imorgon.......

tisdag 20 mars 2012

Forma rumpan:)Ett efterlängtat Crossfit pass har jag kört idag, med massor av HSPU (Hand Stand Push ups).
Gillar HSPU men dom är svåra, framförallt strikta och framförallt när man inte har en kudde så man inte går heela vägen ner, jäklades en hel del för mig idag med dom.

Woden vi gjorde var 6 varv m 30 sek vila efter varje varv

10 HSPU
12 Box Jumps dom gillar jag med:)
10 Swingar 16 kg KB

Gick bra i Box jumps och swingar men HSPU där gick det inte så bra förrens dom 2 sista varven då tog jag kudden och voila, så gick det bra igen!
Är bara att köra på antar jag, en dag kommer jag längre ner och det är 5 cm vi snackar om så det är inga stora avstånd!


Avslutade med Tabata Plankan upp/ner för mig, dom andra gjorde Hollow Rock men min navel har börjat bukta ut lite sen 1-2 månader tillbaka sen jag börjat träna mer Crossfit och det har antagligen att göra med magmuskeldelningen och om det ev är ett navelbråck, vill inte göra det värre så jag hoppar såna magövningar och ska skippa situpsen på passen med för att inte förvärra....


Box jumps, en fantastisk övning för rumpan och låren och explosiviteten! Man behöver INTE hoppa så högt som dom ovan på bilderna 40-60cm räcker eller högre om man vill det, men se till att lådan eller bänken eller vad du nu använder är stabil och står still. Sträck ut höften i översta läget och landa mjukt.
Ha anspänning i magen och hjälp till att ta fart med armarna och skjut ifrån!

Kan tipsa om att använda en trapp, bänk, läktare eller en sån grön sandlåda när man kör ute, lägg in på löprundan; Burpees, Box Jumps, Jump Lunges och Grodhopp så kommer du garanterat ha gett rumpa och ben en riktig omgång!:)
Bara ut och skutta nu! Ni som kommer på mina träningar på onsdags kvällar, lovar att ni kommer få smaka på mycket av detta!!!:)

(inga nyblivna mammor ska skutta,så detta var inte riktat till er!)


Okej väldigt överdriven bild åt båda håll men ni fattar? Ni vet förutsättningar......
Kroppsstyrketräning och styrketräning is the shit!

måndag 19 mars 2012

En fantastisk resa....."I januari tog jag kontakt med Marie för att försöka få en förändring av mitt liv som bestod av mycket stilla sittande och sötsaker. På bara 2 månader har Marie lyckats ändra min kost totalt och jag har gått från soffpotatis till träningsfreak. Marie har stor kunskap vad gäller träning och kost och jag har lärt mig massor. Hon är expert på att få en att känna sig duktig och när jag hamnat i en svacka har hon direkt varit där och gett peppande ord. Mitt liv är nu så himla mycket bättre, jag känner mig både piggare & starkare. Utan Marie hade jag aldrig klarat det här. Tack Marie för att du förändrat mitt liv...."före

före

efter

efter

Blir alldeles varm i hjärtat och lite generad av dom orden:)

Det här är iallafall min kund Therese som har jobbat och slitit så bra och helt ändrat sin inställning till kost och träning.
Hon har gjort fantastiska resultat på bara 2 månader där hon gått ner 7 kg och minskat massor av cm, 9 cm i midjan tex.
Hon är numer en riktigt vältränad tjej med sunda vanor!
Men det jag glädjs mest åt är att den förändringen inte bara handlar om siffror utan att hon faktiskt mår mycket bättre och känner sig piggare och starkare, det är viktigast för mig och jag är glad att fått bidra till det och visat henne vägen lite......Läs även i goa Marits blogg om hennes fina resultat hon jobbat och slitit sig till!Vill du ha hjälp att se över din kost, få bättre matvanor och tips, (för ni vet väl att vill man gå ner i vikt så handlar 80-90% på hur kosten ser ut och framförallt så är ju det vårt bränsle som ger oss ork o energi till vardagen, jobb och träning.) hjälp att lägga upp träning som passar dig och din livssituation, träna hemma eller gym spelar ingen roll. Kontakta mig på mariemammabootcamp@hotmail.se för mer info.

söndag 18 mars 2012

And the Winner is.......
Min Max fick säga 2 nr i den här tävlingen som skulle vinna och dom 2 som kommer ha ett par snygga och sköna Gococo Compression att träna i, är SuperSHEro och Vickan, Grattis tjejer!
Maila mig på mariemammabootcamp@hotmail.se era storlekar, vadmått, färg och er adress dit strumporna ska skickas så kommer strumporna snart!
Hade förbrett och lagt in ett inlägg innan jag åkte i Torsdags men när jag skulle posta det igår så var det tomt så det blir att göra om det imorgon igen.......
Idag har jag faktiskt kört lite hemmaträning och jag blandade lite vilt!15 st Låg Rodd med 10 kgs hantlar
15 st Dra in knän på boll
*3

50 Kettlebell swingar 16 kg

15 Bicepscurl m 10 kgs hantlar
15 Plankan upp/ner på rak arm ner på armbåge osv
*3

25+25 KB Enarmsswingar 12 kg

3*5 Manmaker m 10 kgs hantlar

25+25 KB Snatchar m 12 kg

15+15 Draken (ett bens marklyft) med 16 kg KB
15+15 steg åt varje håll, Plankan med sidoförflyttning

25+25 Clean and Jerk 16 kg KB


Kul var det och längesen jag körde hemma, omväxling förnöjer och nu var det skönt att köra rätt tung styrka med flera reps och ändå känna att jag orkade med alla reps även om de sista är vansinnigt tunga så klarar man det och jag märker skillnad i styrkan och det är ju kul när man inte kört ren styrka på länge men ändå ser såna resultat i sin styrka, japp Crossfit is the Shit!!!!


Det här är Manmaker....Jobbig som tusan!
Ja det var skönt att svettas och ta i igen efter att inte ha tränat sen i onsdags och freakat ur rejält i helgen med maten och drycken, så min mage har varit lite upprörd men nu är jag tillbaka i rutinerna och Back on Track.......


 

torsdag 15 mars 2012

Semester.....


Nu tar jag semester och åker till Sälen över helgen!¨

Ska bli så skönt, har med mig träningskläderna om suget blir för stort annars har jag tänkt vila från träningen........


Så länge bjuder jag på lite bilder som inspiration, som kanske får er att slita lite extra på era träningpass under helgen!

onsdag 14 mars 2012

Nothing`s impossible!Vad kul att ni är så många som vill vara med och tävla! Det blir två glada vinnare som dras på söndag kväll.
Idag har jag varit in och kört ett Teknikpass med Böj, Front squats och Overhead squats.  Dom är rätt svåra Overhead squatsen men tror jag är på rätt väg iallafall, Front squatsen gick rätt bra provade med 60 kg och det kändes som att det hade gått med några kilon till men jag försökte fokusera på tekniken även om det är roligt att sätta nya PR så är tekniken viktigast:). Mitt största problem i alla böj är mina knän som åker in jämt, men försöker tänka på dom......


Sen tränade vi på Kipping Pullups och nej inga såna fick jag till idag heller men kände på sista försöket att jag tog ett litet steg till så kanske kanske dom är på G......
Klarar iallafall fler och fler strikta Pullups och idag gjorde jag 4 st efter varandra, 10 till sommaren kanske?
Där handlar det ju mer om ren styrka och det är ju inte mitt problem utan det är tekniken som det handlar om när man ska göra Kipping Pullups, jag fortsätter kämpa på, det ska gå!
Är det flera av er som kämpar på med något mål ni satt upp? Jag tror att allt är möjligt och är det något jag lärt mig från Crossfiten så är det just det, att allt går!


måndag 12 mars 2012

Tävla om ett par Gococo Compression!Ja då kör vi en tävling idag då som pågår fram till söndag kväll, det du tävlar om är ett par snygga Kompressions strumpor från ¨Gococo i färgerna  Lila, Turkos och Vitt.För att vara med och tävla berätta vad din favoritträning är och vilken färg du vill vinna! Har du en blogg länka hit.

"Gudrun" namnet på dagens Wod!

50 st Burpee Thrusters med 25 kg på stången

Min tid 9.10 min, rätt okej men har haft en trött och ond rygg idag så den gav upp lite på slutet och tekniken var väl inte bäst då heller så nu har jag en ännu tröttare rygg....
Jobbigt med så många reps psykiskt men att räkna ner hjälper en del men den var rätt tuff Woden!

På styrkedelen körde vi Thrusters som vi skulle maxa, 47,5 kg sen svek nog mest tekniken mig inte styrkan men det kommer väl....
Min duktiga partner Helene som jag körde Thrusters med smällde upp 55 kg den galningen, hon är grymt stark! Bra jobbat Helene!Kettlebell Workshopen är nu full men om ni är intresserade kan man stå som reserv och finns det tillräckligt intresse kommer jag att anordna en till redan i maj.

Boot camp för Mammor kör igång 27 mars missa inte det om du är nybliven mamma!!!

Träningsgrupp med träning för alla utom nyblivna mammor, Crossfit inspirerat, varierad och tuff träning där du själv lägger din egen ribba och vi strävar efter att jobba utanför vår "Comfort Zone", onsdagar kl 20-21 utomhus i Gustafs vi kör igång 28 mars.


I vår ska alla träna, ingen slipper undan, vad är din ursäkt??söndag 11 mars 2012

I`m Crossfit and I know it!!!Idag var ingen bra dag, Wod 12.3 gick åt skogen helt pga dom där jäkla Toes to bar! Det gick bara inte, klarade typ 4 st Toes to Bar per varv och jag måste släppa och börja från början varje gång sen gick det inte mer, helt stumma underarmar så jag la av, var mest irriterad men körde tiden ut men på halvfart.

Ja nu vet ni vad jag kommer träna på tillsammans med Kipping Pullups och Double Unders, är ju inte svårt att lista ut vad som är mitt problem när man ser vilka övningar som är svåra för mig; Koordinationen!Ja nu vet ni som inte vet vad Crossfit innebär vad vi pysslar med:)


Även om det var en kass dag idag resultatsmässigt, så är jag peppad till nästa pass!!! Never give up!

lördag 10 mars 2012

Istället för godis......När man är sugen på något tex en lördagskväll och man vill vara någorlunda nyttig men ändå äta något gott, här kommer några förslag;


Keso och kvarg/kesella med bär och solroskärnor och líte äkta vanlijpulver.....

Eller


Vickans "Chokladbollar"
100 g kärnfria dadlar
2 msk kokosfett
1-2 msk kakao
0,5 dl kokosflingor
2 msk vatten eller kaffe


Mixa till en slät massa o rullas i kokosflingor

Eller

Osaltade nötter o frön, tex pekannötter, valnötter, macadamianötter, hasselnötter, solroskärnor, pumpafrön och gojjibär i Turkisk youghurt......
Snart dags för tävling här hos mig och den här gången kan du vinna ett par snygga och sköna Kompressions strumpor från Cococo, mina favoriter!!!

Imorgon är det dags för Wod 12.3 som jag vilat mig iform till hoppas jag.... denna vecka har jag bara tränat 2 pass men har haft ont i halsen men hoppas det är borta helt nu.

Hört rykten om att den är sjukt jobbig:) tja... 18 min Amrap av 15 Boxjumps, 12 Push press 35 kg, 9 Toes to bar vilka jag knappt klarar alls kommer nog ta död på en ja!

fredag 9 mars 2012

Rätt eller fel?Tänker på hur det är ute bland bloggar och annars med hur vi ser på saker och ting...
Som några kommentarer jag läste någonstans på en blogg om hur någons mage på ett tidningsomslag såg ut där tjejen hade jättefina magrutor som hon antagligen slitit som ett djur för att få, någon skrev; ser ut som en Alien och en annan att så såg hennes man ut på magen, vadå är det bara okej med muskler på killar?
Jag blir lite irriterad men då jag självklart tycker att alla får tycka olika och vi gillar alla olika saker men detta var en tidning om Fitness där hör väl om någonstans magrutor hemma?

Hade någon kommenterat om tjejen haft rejäla kärlekshandtag istället, nix det tror jag inte!
Jag menar att varför kritiserar man sådana saker, jag menar det att alla kvinnor är inte födda med breda höfter, smal midja och stora bröst, men vem kan säga vad som är rätt eller fel?

I min värld är magrutor och muskler överlag (till en viss gräns) snyggt på tjejer och killar, men jag dömer ingen som inte tycker det och jag tycker kurviga kroppar är lika vackra men det jag strävar efter är att bli stark eller starkare, smidigare, uthålligare och snabbare och jag tränar just nu inte alls efter något upplägg för att få mer magrutor, mer axlar eller biceps utan för mig kommer det av sig självt i Crossfiten där jag blir starkare och starkare och på mig syns musklerna, kul för mig eller synd för mig om jag inte gillade det. Vilket jag som tur är gör:)

Jag vet att de flesta tjejer har svårt att få synliga muskler och då vi har andra förutsättningar än killar med mindre %  musklemassa och mer underhudsfett än killar och många andra faktorer spelar in bla hur lång man är, en längre led syns muskler mindre på men betyder inte att man har mindre muskler för det.
                                                 Alla olika, men vem säger vilken som är rätt eller fel?


Älskar Scarlett Johanssen, så vacker och en fantastisk och kurvig kropp men långt ifrån min egen kropp, som är bild nr 4, däremot så kan jag träna mig till en kropp som bild nr 2 som jag med tycker ser fantastisk ut den med efter mina förutsättningar medans någon annan av er kanske tycker bild nr 5 med Adriana Lima är eran målbild av hur ni vill forma er kropp men vi måste vara realistiska vad vi har för mål och vilka är våra förutsättningar?

Eller vad tycker ni?Tillägg; självklart är det viktigaste hur vi mår inte ser ut men jag tror många som tränar och börjat att träna och äta sunt kan skriva på att man mår bra av det?!!


No more "size zero"!


torsdag 8 mars 2012

Nu ska det tränas Double Unders!!!Har hunnit med 2 pass i boxen denna vecka och igår bestod styrkedelen av 5*10 Reps av Push press som skulle ligga på ca 90% av kapacitet för så många reps, jag körde på 35 kg vilket var alldeles lagom för dom sista repsen var jäkligt tunga! Gillar Push pressar!

Wod

14 min Amrap av;

4 Handstand Push Ups
4 Armhävningar m handsläpp
4 Burpees
12 Box Jumps

Tror jag gjorde 9 varv - 1 Burpee som jag räkade göra i fel ordning sista varvet.

Handstand Push Ups (HSPU) så sjukt jobbiga sista varvet kom jag inte upp hur jag än försökte så jag fick köra varianten från en pall där man har fötterna på en stol eller pall och rumpan upp mot taket och armhävningar rakt ner.....
Dagens pass; styrkedelen Ryck/Snatches jättesvåra med tekniken, höll mig på en låg vikt för att nöta tekniken men fick inte till det riktigt ändå.....

Wod

5 varv av

4 Ryck 35 kg var RX jag körde på 25 kg
10 Marklyft samma vikt
5 Lateral Burpees (Burpee där man hoppar i sidled över skivstången i upphoppet)
35 Doble unders  i mitt fall 70 Single unders när jag inte klarar DU

Totalt glömt av vad det blev för tid.... men gick skapligtFörhoppningsvis lösningen på mitt Double Unders problem.....
Är trött på min kassa koordinations förmåga och att aldrig klara av Double Unders men nu under helgen på utbildningen med Spartan så passade jag på att  köpa riktiga hopprep av dom så jag kan tjuvträna hemma tills dom sitter dom jäklarna:)!
Handlade en 16 kgs Kettlebell med bla så jag har lite att välja på här hemma med om jag tränar hemma!Är hemma med en krasslig Charlie igen, när ska man kunna jobba en hel vecka utan vab kan man undra....
Började känna av min hals på eftermiddagen jag med men under träningen kändes det okej men nu känns det som jag har en stålkrage runt nacken, vill inte bli sjuk jag med, vill ju köra Crossfit games Woden 12.3 imorgon som är morgondagens Wod.

Kolla in den här......


http://games.crossfit.com/workouts/the-open?#tabs-3


Men 491 reps sammanlagt som Annie gör kan man nog vara glad om man gör hälften eller ens det av.....

tisdag 6 mars 2012

Vill du lära dig Kettlebell?Har du en Kettlebell? Vill du skaffa? Finns det på ditt gym? Eller bara sugen att prova på?

Kom och delta på min Workshop som jag håller lördag 24 mars kl 9-13 i Säter.

Här får du chansen att lära dig tekniken, få inspiration till hur du ska träna och hur du ska lägga upp pass med din Kettlebell och ett svettigt pass dessutom!

Har 4 platser kvar så tveka inte om du vill vara med.

Maila mig på mariemammabootcamp@hotmail.semåndag 5 mars 2012

Coach Marie!!!Jag tror jag aldrig varit så trött på alla vis som efter denna utbildning, mycket in i huvudet och massor av träning- en kropp som är rätt död än idag kan jag säga....Men så lärorikt och roligt, har träffat härliga Betty äntligen! har även träffat andra inspirerande människor; Magdalena Bibik  som bloggar på Fitness Magazine en härlig tjej som också gick utbildningen och alla Crossfitters Borlänge- kolla in Tishan i inlägget jag länkar till hennes blogg!:) Jepp min!!

Snygga Shirin Djavidi som skriver om träning och hälsa i Aftonbladet och är aktuell med boken Träna dig 10 år yngre, men Shirin tyckte jag såg så ung ut:) så för den sakens skull kanske jag inte behöver den men blev nyfiken på den ändå...... Och kolla in kvinnan som är 41 år vilken form hon är i!Shirin!Vi jobbade i mindre grupper och 2 och 2 där vi skulle coacha varandra under söndagen och jag och Shirin fick coacha varandra, det var spännande och lärorikt men de sista timmarna var hjärnorna på off för oss båda och coachningen blev väl sådär.......


Ni som är sugna på att åka till Gotland i maj med Shirin på träningsresa, kolla här!Här kommer en "snygg" serie av mina swingar med Shirin som min coach och Spartans egen coach Patrik som ser mycket kritiska ut!:)

Jag, även kallad Crossfit under utbildningen:)


Kortslutningens kulm nåddes på slutet då vi i 3 olika grupper fick sätta ihop 15 minuters träningspass åt varandra som vi skulle köra och i ett kom det lite too much koordination för min del så jag fick ett litet bryt och rörde mig inte ur fläcken, haha dom som känner mig vet att takt och koordination är min svaga sida, min största mardröm är att hamna på ett grupp pass med koordinerade övningar det går bara inte!


Nu är jag en del av Spartan och du som vill lära dig Kettlebell som är ett fantastiskt redskap vet var du ska vända dig!


Nu längtar jag till min box men min kropp behöver återhämta sig någon dag till!
lördag 3 mars 2012

Lång lärorik dag!

Här kommer ett litet snabbt inlägg om en lång men fantastiskt givande och rolig dag med Spartan gänget.

Många spännande människor, brandlarm som utlöst, nya lärdomar och trötta muskler......

Mycket som ska präntas in och nu är jag helt slut, måste sova så jag har ny energi till morgon dagen.

Jag o Spartan gänget!


Jag, Shirin, Olof himself o goa Betty!

Hela skaran deltagare...

Love Kettlebells!!!!

Vi avslutar dagen med ett träningspass, som om vi inte redan var slut:)

torsdag 1 mars 2012

Utbildning och nytt PR!

Imorgon åker jag till Stockholm för att gå Spartans Kettlebell utbildning, ska bli så kul! Kommer även träffa Betty och det ser jag fram emot!

Idag var det Frivändningar som styrkedel och jag satte 52,2 kg! Känns bra, hade ju bestämt att jag skulle klara 50 kg från 47,5 kg som var tidigare PR men la på lite till och det gick ju! Provade 55 kg med men där var det stopp men tror att jag kan greja det med om några veckor, bara att träna:)

Wod

6 varv av;

4 st Frivändningar 45 kg för tjejer, jag körde med det första varvet men drog upp stången i hakan rejält så det smällde i tänderna och det blev för tungt så fick lov att ta av 10 kg ner till 35 kg
8 st Jämfotahopp - kroppslängden
30 st Double unders eller 60 Singel Unders

efter varje varv vila 30 sek innan nästa varv.

Tid 10.21 min tog lång tid när jag blev tvungen att ta av vikter. Var tufft och tungt, what else?!


Klarade  2 st Pullups på rad idag efter passet har ju bara gjort 1 åt gången annars, nästa vecka ska jag ta det före ett pass istället kanske kan slå till med 4 st då? Än inga Kipping Pullups men någon gång så.......