CrossFitness by Marie

måndag 30 juli 2012

Back again!


Tillbaka i Boxen igen efter välförtjänt vila!


Dagens pass blev;

Snatch 6 OTM på 88%, la mig på lite mer än 88% idag och körde på 35 kg och för första gången flöt det på alla bara en som jag failade och inte kom upp men gjorde om den och då gick det bra igen. Skönt att Snatcharna funkade för en gångs skull!


Marklyft 6 OTM*2 reps 76%, körde på 80 kg gick bra men var betydligt tyngre än förra veckans OTM på 70 kg, saknade bälte idag vilket också påverkade.


På tid 5 varv av;
 3*85% Power Clean+Push Press/push jerk (som filmen visar) la mig högre än vad jag borde på 45 kg det blev för tungt så på 4 e varvet klarade jag knappt hålla i stången av trötthet så då gick jag ner till 42,5 kg istället
+Egentligen 3 Muscel ups men jag bytte till 3 Ringdips och 3 Pullups då jag inte kan göra MU,
+ 8 lateral Burpees, vila 60 sek

Snittade varven på ca 3,30 med 60 s vila men ett varv tog ju betydligt längre när jag bytte ut vikter.


Blev helt slut av denna Wod, fasen vad tungt!


Orkade inte göra Excentriska HSPU som jag skulle var så slut i armarna.

3 set av 6/6 reps Suitcase Deadlift 32 kg gjorde jag iallafall.......
torsdag 26 juli 2012

Löptest!


Sen träning igår igen men det är ju semester så det är ju ingen fara egentligen det är mer psykiskt......

Igår var det test av vVO2max i löpning, blev ej optimalt då jag inte kan hitta min pulsklocka.


6 min löpning 100% - kom 1300 meter
Hade äldsta sonen med och han slog mig med 50 meter:)


Sen vila 15 min

Halva distansen jag kom på 6 min skulle springas på 3 min i 4 intervaller med 3 min vila mellan.

1a 3 min - 680 meter
2a 3 min- 690 meter
3a 3 min - 650 meter
4e 3 min- 690 meter


Jäklar vad jobbigt det var, sista var verkligen ända in i väggen!


Midline- Bålträning

Planka m sidoförflyttning 8/8* 3

I Superset 3 set;

Wood Choops 8/8 16 kg KB
Halo 8/8 16 kg KBNu är vi ute och far igen tills söndag åtminstone men träning blir det ändå, hoppas på att få tillfälle att besöka en Crossfit box mellan crossbanorna, annars kör jag själv......


Finns inga ursäkter att inte träna på semestern, det är då man har tiden!

onsdag 25 juli 2012

Första viktade Pullupsen!Gårdagens pass var ett skönt pass som gick bra och hade dessutom trevligt träningsällskap!

Snatch 1*25 kg, 1*30 kg, 1*35 kg

Clean + 2 Jerk 1* 35 kg, 1*40 kg, 42,5 kg


Backsquats 6 OTM * 3 60 kg

Onearmpress 3/3* 5 set 12 kg
Klarade inte 14 kg m vänstern för jag var så svag efter Excentric HSPU.

Viktade Pullups - körde oviktade första 2 seten med 3 reps sen hängde jag på 1,25 kg, löjlig vikt men nog kändes det allt att det var mer än vanligt, 2 med vikt, 2 oviktade jag bara dog här tog mig knappt upp....

Kändes bra iallafall, blir starkare och starkare!

Kom ihåg bålträningen igår.......

10 Plankan upp/ner på ett ben
10+10 Sidoplankan m rotation
30 sek Superplankan
*3


Foto: Magdalena Björnsdotter

tisdag 24 juli 2012

105 kg Done!


Foto: Magdalena Björnsdotter
Gårdagens pass gick både bra och dåligt, blev alldeles för sent egentligen var klar vid halv elva på kvällen inte riktigt optimalt men man får köra när det ges tillfälle så är det ju bara!


 Snatch 8 x OTM 84 % x 1 reps började på 32,5 kg och de 2 första gick bra sen började jag tänka på hur jag gör Snatchen och då låste sig allt och inget fungerade, var tvungen att gå ner på 27,5 kg 3 av repsen tills det fungerade igen och sen kunde jag lägga på igen till 32,5 kg och det gick okej men jag arbetar för långt ut från kroppen, är så himla svårt......


Deadlift  12X1 8 x OTM 2 x 68%  70 kg kändes lätt och bra och kunde inte låta bli att prova sätta ett nytt PR efter dessa, mitt förra PR låg på 95 kg, la på till 100 kg och det kändes faktiskt rätt lätt, la på till 105 kg och jag klarade det!!! Inte så tungt som jag trodde, jag tror att med en fräsch kropp utan det jag gjort innan så fixar jag 110 kg med men jag stannade på 105 kg igår för att man måste se sina begränsningar.

Jag har inte vågat provat mer sen mitt PR som var i februari det är något med ens rädsla för att faila och inte klara det, men mycket har ändrats sen dess, är starkare och har betydligt bättre teknik och att jag använder bälte gör mycket att man får rätt stöd för bålen.

Men 105 kg kanske låter mycket men tjejerna i Crossfit Games dom lyfter helt andra vikter, Annie Thorisdottir tex; 165 kg Marklyft! Det är nästan 3 st Marie! Så man har en bit kvar innan man är på den nivån...


For time: 7 x [ 3 x 80% PC+PP/PJ + 6 CTB-PU + 200m row/run, vila 60s ]

översättning; 7 varv av; 3* Power Clean 45 kg (styrkefrivändning)+ Push press el Push Jerk+ 6 Pullups (gjorde jag)+200 m rodd vila 60 sekunder


Jag fick ingen tid då jag lyckades slå av efter 4 varvet när jag tryckte på fel och sen hade jag missat att det var 7 varv så jag gjorde bara 6 st varv, jäkligt tungt och flåsigt här........

Suitcase Deadlift 6 reps x 2set, vila 30s, Marklyft med en hantel, blev 32 kg, lite för lätt tror jag men 40 kgs hanteln blev för tung och jag hade skinnflått händerna och kunde knappt hålla i någonting. Blir så när man inte kört på länge:)


 4s Excentric HSPU 6 x 3set, vila 30s så himla jobbigt dom sista repsen är helt slut i armarna idag!


Glömde bålträningen igår för det blev så sent också..........måndag 23 juli 2012

Yes!Foto: Magadalena Björnsdotter


Foto: Magadalena Björnsdotter

Foto: Magadalena Björnsdotter

Foto: Magadalena Björnsdotter


Foto: Magadalena Björnsdotter
 Detta är några av mina absoluta favoriter från fotograferingen.......

Fick mail någon dag efter vi åkt på semester från Magda som fotade mig för ett tag sen med bilderna som jag varit så nyfiken på men så gick dom inte att öppna i varken Ipaden eller Iphonen så jag snällt fått vänta tills idag!

Är så nöjd med dom, hon är så proffsig så det kan bara inte bli fel även om man är mindre bra och bekväm framför kameran.

Var jättekul att fota dom och jag kände mig ändå bekväm trots att jag för några år sedan knappt skulle varit med på kort alls, dels gör det mycket att man fotas i ett sammanhang där man känner sig hemma och säker och dels att fotas av någon som är så duktig och en sån härlig människa som Magda!Känner verkligen att dom är representativa för mitt företag och namnet CrossFitness by Marie.
Nu ska jag strax iväg och träna ett förhoppningsvis bra pass i boxen, tungt blir det!

lördag 21 juli 2012

Dåligt flås!

Planerade igår för träning idag, tänkte att jag skulle ge mig på Helen igen som är en mardröm sen MK Open och sen har jag bestämt mig för att lägga in mer bålträning, minst 3 övningar per pass för bålen.

Såg att MKs programmering för dagen med hade Helen på schemat, det var ju bra matchat.
Har inte följt den programmeringen nu på 2 veckor när vi varit på resande fot och jag inte haft tillgång till redskap.


Uppvärmning+ 10 min jogg

15 Plankjacks (plankan o hoppa isär/ihop m benen.
5+5 Sidoplanka m höftlyft o benlyft
8+8 plankan m sidoförflyttning


Helen
3 varv av

400 m löpning
21 CF KB svingar 16 kg
12 smala armhävningar (ist för Pullups, hade inget räcke)

Tid 9.57

Mitt flås är inte vad det ska och jag vet precis varför, skärpning nu Marie!

Plankcirkeln igen.


3 varv av;

6+6 Halo m Kb 16 kg
6+6 Kb 16 kg Clean & Jerk
10+10 Jump lunges
10+10 Kb 16 kg Snatch

Plankcirkeln

Lite HSPU men väggen jag körde mot var inte bra så det blev bara några st.Summan av detta är att jag har problem med flåset Big Time......Om jag hinner med ska jag träna igen mot kvällen, ska åka hem efter Victors sista träningspass imorgon och det är ju en bit och tar många timmar så då räknar jag inte med någon träning.

Men nu är det dags för crossåkning igen och vi har tagit fram underställ och mössorna för shit vad kallt det är här när solen går i moln!!!

fredag 20 juli 2012

Klumpeduns!Hittade en bra plats här på campingen att träna på med lastpallar att köra Boxjumps på. Byggde upp till 60 cm och skulle bara prova ett ettbenshopp upp på pallarna men missbedömde och slog i smalbenet så jag blev alldeles yr, klumpeduns man är....Gjorde följande efter ordentlig uppvärmning;

20 Höga svingar
5+5 Clean & Jerk
5+5 Snatch


10+10 pistols
10 boxjumps
10 Push press 16 kg KB
10+10 Rodd mot bänk 16 kg KB

*3


20 Höga svingar
5+5 Clean & Jerk
5+5 Snatch


10 Sumo Deadlift High Pull
5 Grodhopp ( Broadjump)
10 Reptile Pushups
5 Grodhopp
10 Smala Armhävningar

*3

20 Höga Svingar
5+5 Clean & Jerk
5+5 Snatch

Avslutade med en Tabata med Burpee-Boxjumps, gjorde 4/ intervall.

Tufft åt benen och flåset!!!


Använde 16 kgs KB i alla övningar med Kettlebell.

Ett tips är att använda bänk, trappsteg eller annat stabilt att köra Pistols (ettbens knäböj hela vägen ner) på för att lättare komma ner och det är en övning som tar tid att bygga upp dels balans, benstyrkan stabilitet runt knäet på det benet man står på, en toppenövning för dessa och rumpan med men som sagt väldigt svår och inget man kan bara utan bygger upp hur djupt man kommer ner gång för gång.Tränade även lite på att stå och gå på händer fristående men det kommer nog ta tid men det man tränar blir man bra på och inget är omöjligt, right?!!!!

torsdag 19 juli 2012

Löpning igen!Idag blev det några km löpning igen och mina baksidor är stela som sjutton igen!

Fattar inte hur jag kan bli så stel fast jag stretchade efter, av löpningen.....Bara helgen kvar sen far vi hem igen ett tag iallafall, blir skönt med rutiner igen. Har verkligen blivit mycket slarv med kosten nu och det märks av på mitt humör och att jag blir tröttare.

Egentligen borde jag vara bättre på att inte slarva med maten men det är lätt att falla ur goda vanor, svårare att skapa bra vanor men jag tror inte det blir några problem så fort man kommer hem igen.

Jag äter alltid min grötfrukost med ägg och inga undantag nu men det är lunchen som oftast inte blir det bästa alt för mig och jag borde planera bättre men men...

Om man jobbar med sin vikt och fått bra resultat men sen flippar ur på semestern säg 4 veckor då har man nästan hamnat på ruta 1 igen och det är det ju inte värt?
Vin var och varannan kväll tex är ofta en stor bov i dramat, själv är det sällan jag dricker vin så det är inte mitt problem under semestertider mer att man slarvar med planering och det blir mindre bra lunch ute någonstans och sen är jag ju en godisråtta med:)Åre är iallafall härligt och idag har solen varit framme hela dagen men det är kallt, ingen sommarvärme alls snarare höstkyla.

tisdag 17 juli 2012

Östersund CrossfitVar in till Östersund Crossfit och körde ett pass igår, kul att besöka andra boxar.

Hade hoppats på ett pass med skivstänger men det var löpning och Double unders i metconen det värsta jag vet och är sämst på, suck och jag hade och har än den värsta träningsvärken ever i baksida lår och framförallt vader sen löpningen i förrgår...

Jaja bara bita ihop va, inte vara sån heller:)


Vi körde 3 set med 8/8 Turkish Get Ups, jag började med 12 kg dom 2 första seten men bytte till 16 kg sista, det var tungt men gick ok.

Kul med TGU iallafall, är ju en av mina min favoritövningar antagligen därför jag hanterar den bra och är stark i den.Sen 4 varv av;

4 min
Löpning 500 m
Resterande tid så många DU som möjligt
Vila 4 min


Så kass löpning, stumma ben som inte ville vara med på vägen tillbaka i nedförsbacken.

Double unders, ja det blev nog inte en enda:(


Skönt ändå att köra slut på sig ordentligt igen.


Glömde ju ta kort från boxen var så stressigt tillbaka till barnen och grillning.


Är så laddad för att köra tungt igen nästa vecka i boxen men den här veckan får det nog bli mer löpning det behövs verkligen!


Samma vinnare i Games som förra året; Annie Thorisdottir och Rich Froning! Vilka atleter och vilka prestationer!Nu ska jag ta en Powernap bredvid Charlie innan det är dags att gå ut på banan igen....,

söndag 15 juli 2012

Löpning & Maskiner!Äntligen ett riktigt pass avklarat, konditionspass idag.

Glömde pulsklockan hemma så den tröskelpuls jag skulle uppmätt under löpningen blev inte gjord.

8 *

2/2 ettbens hopp upp på bänk
30 m sprint
Vila 1 min mellan varje varv

Fick inte till någon tidtagning på sprinten tyvärr.

30 min löpning ca 5,8 km

Jag hade problem med motivationen och stumma ben, fattar inte hur jag för några år sedan pallade springa 1-1,5 mil 2-3 dagar i veckan hur tråkigt måste det inte varit....

Nej fy för löpning men det är nog bra förbredelse inför tävlingen, man vet aldrig vad som dyker upp när det gäller Crossfit, på Games fick deltagarna som tävlar om titeln Fittest on Earth erfara detta när ytterligare en tävlingsdag annonserades en dag innan och där var det ett tufft Triahtlon som skulle avverkas med simning i hav, cykling i terräng och löpning i svår terräng med stigning.

Så "you never know in Crossfit"!


Avslutade med en Bålövning med Kettlebell 8/8 och 8 Push Press med KB i superset*3Har kollat lite från Games när jag haft uppkoppling som fungerat men inte sett så många Heat, men shit vilka maskiner dom är, så starka, snabba och uthålliga!!! Så imponerad och inspirerad!

Stor spänning om Annie eller Julie tar hem titeln "Fittest Woman om Earth"!!!

Kolla in Reebok Crossfit Games sidan där hittar ni dom olika deltävlingarna.


Är i Östersund nu och ev kanske jag hinner med ett besök på Crossfit Östersund!!


torsdag 12 juli 2012

Impulsivt Snabbpass

Ont om tid och var själv med Charlie och hade dessutom glömt min Kettlebell i bussen som inte var här just då så jag fick improvisera och jag körde;

Sprint 30 m 5 Tuck Jumps 10 smala Armhävningar * 4

10 burpees
20 mountainclimbers
5 knäböj m jägarvila 5 sek o upphopp
10 Jumplunges
10 plankan upp/ner

*3


Inte så krävande pass så men mycket flås under passet och det var skönt att göra någonting och sen stretch på det, behövdes verkligen var så stel i höftböjarna bl.a.

Nästa pass ska jag ha min Kettlebell med på:)


onsdag 11 juli 2012

Flyt!

Gårdagens pass i boxen var det bästa på länge, flyt genom hela och jag kände mig stark och hade bra ork genom hela passet.


1 Snatch + 1 Snatch Balance + 1 Overheadsquat 50% 1 rep *2 60% 1 rep*2 70% 1 rep *2

Jag körde med 20 kg, 25 kg, 30 kg

Kändes bra även i OHS som inte fungerat alls sen mitt senaste PR i dom.


1 Squat Clean + 2 Jerk
50% 1 rep *2 60% 1 rep*2 70% 1 rep *2
Jag körde på 30 kg, 35 kg, 40 kg


Backsquats 10 OTM *3 på 75%

Skulle vara 52,5 kg om det skulle vara 75 % om jag utgick från mitt 1 RM på 70 kg men jag vet jag har mer där så jag körde på 60 kg 5 av seten men tyckte det kändes väldigt lätt så la på 65 kg istället och det gick rätt lätt det med så mina 70 kg som PR blir nog inte långvarigt:)

Kändes som jag fick bättre teknik igår och inte fastnade i bottenläget som tidigare pass.

Jag använde bälte igår och jag tror det var en av orsakerna att det gick bättre i Backsquatsen, mycket bättre stöd och mer tight bål.


Avslutade med 5 set med 3 strikta Pullups och 5 set med 2/2 enarmsHantelpress 14 kg

Ökade på till 14 kg nu och det gick bra på högern men var riktigt tungt på vänstern.Idag är första dagen på Dalacrossen där min Victor är med och första dagen slutade i en fin 7 e plats för Victor, nu är vi Idre och imorgon bitti är det dags för andra tävlingen hoppas vi slipper regnet.


måndag 9 juli 2012

Mission Completed!Packar och packar och undrar hur allt ska få plats..... det löser sig nog. Får släppa det för en kort stund imorgon förmiddag när jag tränar sista passet i boxen på 2 veckor minst, är så skönt att kliva ner där och släppa allt man har i sin hjärna som snurrar och bara ösa på tungt och tufft! Älskar min träning!´


Jag älskar även att få höra att mina kunder blivit träningsfrälsta och älskar att träna dom med eller någon läsare av bloggen jag lyckats inspirera eller någon i min omgivning som påverkats av mig att börja träna eller träna mer regelbundet, det är lycka för mig och mission completed på ett vis:)Vad man motiveras av att träna är ju väldigt olika och vad som driver en, för en del handlar det om en målbild av hur man vill se ut kroppsligt, andra en känsla hur man kommer må när man fått bra rutiner med träning och sund kost och för en del att uppnå vissa prestationer inom träningen.

Jag drivs av viljan att bli starkare och bättre hela tiden och tillfredställelsen jag känner när jag uppnår något av mina mål som sen byts ut mot nya, jag motiveras av att jag hela tiden ser resultat av min träning och att jag mår så bra av den.


Vad motiverar och driver dig?
Min slags motivation!

lördag 7 juli 2012

I`m stronger then yesterday!
Dags för PR försök i Frontsquats och Backsquats idag och blev PR i båda eftersom jag inte maxat någon etta på någon av dom än, det jag kan referera till är mina 3 RM i Frontsquats på 60 kg och en klarade två på 65 kg och på Backsquatsen har jag gjort 5* OTM i 10 min = 55 st med 60 kg.

Så mina förväntningar låg på 70 kg i Frontsquats och 80 kg Backsquats.

Frontsquatsen; satte 70 kg men stannade där.

Backsquats; det gick inte längre än 70 kg där, jag har dålig teknik och faller ihop i botten läget, går för djupt för att klara av att ta mig upp igen och faller över lite framåt och tappar bålstyrkan, där handlar det bara om tekniken för att klara mer men jag vet vad jag ska jobba på iallafall:)

Det normala är ju att vara starkare i Backsquats än Frontsquats men det är som sagt min teknik som inte pallar, inte min styrka.......Backsquats på mitt först KM, mycket har förbättrats sen dess!!
Avslutade med några set Ringdips och det är ju så bra att filma och se vad man gör för fel, jag går onödigt långt ner i mina Ringdips här tex....Dessa drygt 4 veckor jag kört Måndagsklubbens Faluns programmering har verkligen gett mycket resultat och jag har satt många nya PR och känner vilken styrka jag byggt upp, det är så kul att se resultat av sin träning!

Nu kommer jag köra något pass till i Boxen sen blir det nästan två veckors uppehåll därifrån när vi är ute och far med husvagnen, nu ska jag fokusera på Kettlebell träningen och kondition under den tiden, blir bra att köra på lite mer målinriktat med Kettlebell för en kort period nu då det lagts lite åt sidan när Crossfiten kommit in i bilden och det ska bli kul för jag älskar verkligen det redskapet.


Har ju nästan förträngt att jag anmält mig till den största Crossfit tävlingen i Sverige och det är inte så lång tid kvar tills början av september ju.......

fredag 6 juli 2012

Ett pass med Crossfit touch!Vill såklart ni ska ha något att göra i sommar så ni inte skippar träningen bara för det är semestertider.

Så här kommer ännu ett tufft pass med Crossfit touch till er mina läsare! Nu köör vi!

(Obs nyblivna mammor skippar hoppen och byt sprinten till utfallsgång istället)


Uppvärmning av något slag.

Plankcirkel 3 varv av;

20 sek Superplanka (så långt isär med händer och fötter du kan komma utan att ramla)
10+10 Sidoplanka m Rotation
Plankan m sidoförflyttning 10 åt varje håll
Plankan med knä o armbåge som möts under magen o sen sträck ut


4* 5+5 Pistols eller så långt ner man kommer, att stå på en bänk är bra om man har svårt att komma djuptAmrap (as many rounds as possible) 5 min

3 Tuck jumps (hoppa jämfota så högt du kan o försök få knäna ovanför midjan)
6 Reptile Pushups (armhävning med knäet fram till armbågen, varannan sida)
8 Knäböj m jägarvila vid 90 grader 4 sek sen upphopp

Vila 3 min


Sprint 30 sek 4 st Burpee-Tuck Jump- Grodhopp (andra filmen i inlägget) vila 30 sek *4st

Vila 2 min

På tid 4 varv av;

Ankgång (hukgång) 15 meter
6 Burpees
10 Jump Lunges
Gorillagång  15 meter

Vila 3 min

Tabata
Varannan intervall; Dips mot bänk-Plankan upp /ner (första filmen i inlägget)

Vila 2 min

Avsluta med 30 Boxjumps eller Step ups om man har problem m knän eller nybliven mamma

Posta gärna tider och antal varv i kommentarerna, för mer sporrning, om ni törs:)
Pistols

Superplanka


Blev inte så många frågor så jag svarade på dom i kommentarerna på det inlägget.......

torsdag 5 juli 2012

Bootcamp för mammor!!!
Sumo Dead lift High Pull

Rodd
Burpee m KB Push press
Push Press m KB
Uppvärmning m rörlighet

Burpee m KB Push press

V 35 är det dags igen för Bootcamp för mammor i Gustafs, måndagar och fredagar kl 9.30-10.25 och vi kommer hålla på tom v 43 och ev längre om vädret tillåter.

Är du hemma och är mammaledig och vill komma igång med träning eller kanske redan är igång?

Träningen passar alla oavsett nivå eller kondition, alla får sin utmaning! Enda kravet är att du fått ok från barnmorskan dvs efterkontroll.......

Vi använder oss av omgivningen och naturen och tränar framförallt upp styrkan i bålen som blivit försvagad efter graviditeten men hela kroppen får sitt och konditionsträning är en del av passen med, anpassad för nyblivna mammor.

Barnet har man med sig i vagnen eller om det är större fungerar det bra att dom är med utan vagn också.

På dom sista passen den här säsongen har jag introducerat Kettlebells på passen så mammorna verkligen fått jobba med styrkan! Jag har verkligen sett vilka framsteg mammorna gjort under dessa veckor, varje säsong - blivit så starka och uthålliga!

Jag har gått Mamma Boot Camp utbildning hos Olga Rönnberg som är grundaren av konceptet.


Begränsat antal platser så anmäl dig du med! Anmäl på mariemammabootcamp@hotmail.se eller 0702497426

onsdag 4 juli 2012

Snatchar & PannbiffarGårdagens middag & dagens lunch, pannbiff med keso & sallad


Yes, idag kom ett nytt PR i Snatch som jag väntat på i evigheter, inte någon vikt att skryta om direkt men ett steg i riktning iallafall. 37,5 kg provade såklart 40 kg med men där var det stopp såg dock när jag filmade det vad en del av problemet var. 

Tekniken rätt dålig på 37,5 kg, mina knän faller inåt och benen ser ostadiga ut men jag tog det iallafall och eftersom jag vet att jag kan göra många Snatchar på 35 kg så är det ju inte styrkan där utan tekniken men Snatch är svårt och tar nog tid att bli duktig på, sen går det verkligen upp och ner från olika pass.

Sen skulle det sättas ett nytt PR i Power Clean och Push Jerk men att gå från Snatch till Clean det funkar inte för min hjärna det gick inte alls bra så jag stannade på 45 kg, trots att jag räknat med minst 52,5 kg. Blev sur och matt och struntade i Ammap som skulle vara 8 min på 90% av PR vikten på Power Clean.


Jag körde några set Kipping Pullups, Kipping Handstand Push Ups, Singel leg Back Extension, Singel Leg GHD Situp istället.

Det var glest med frågor hörrni :)!

tisdag 3 juli 2012

Frågor?Dagens pass skulle bli ett konditionspass men det gick åt skogen och jag blev inte klar med hela bara halva, kändes lite jobbigt att inte få avsluta men det är sånt som händer ibland....

Gjorde en längre uppvärmning idag igen med en hel del rörlighet och animalmoves för jag är så stel och har sån grym träningsvärk i rumpan efter Frontsquatsen, Cleans och Bulgarian Split Squats så det kändes bra att töja lite efter jag värmt.

Sen gjorde jag;

Smala bänkpressar med 11 kgs hantlar 12*3 (lite för lätt o skulle egentligen köra m skivstång men hade varken skivstång eller mer vikter)

Låg Rodd med 11 kgs hantlar 12*3 (samma här)

Windmill m 12 kgs  KB 5/5 *3


5 min löpning på 70 % vet inte vilken puls men kändes som ca 70%, hittar inte någon av mina pulsklockor så fick köra på känn....

Sen kom jag inte längre tyvärr:(


Ny tag imorgon!Tipsar er om att lägga på bra med vikt när ni gör böj av olika slag för att få bra träning för rumpa och lår, hantlar eller skivstång eller kettlebell.


Tänkte ha en liten frågestund här, så fråga på!!!!

måndag 2 juli 2012

Äntligen nytt PR i Frivändning!Äntligen ett bra pass igen!

Det visar att en utvilad kropp är stark och då funkar det mycket mycket bättre. Tyvärr är det svårt att styra vilka dagar som är träningsdagar då jag ofta kör i veckorna för tiden finns mer då och det blir vila på helgerna så det blir många pass efter varandra utan vila och det har fungerat bra förut men nu när det är så tung träning så blir kroppen mer sliten och trött.Värmde upp mycket idag då jag hade mer tid och gjorde en hel del rörlighets träning och uppvärmningen är viktig bevisar även dagens pass, jag presterar mycket mer och bättre då fast jag ibland kan känna att jag är helt flåsig och trött redan på uppvärmningen.


Efter uppvärmningen gjorde jag lite Kipping Pullups något jag tror jag drar mig lite för, tror det är för jag är rädd det inte ska gå alls men det gick idag och jag fick ihop 2 set med 5 Kipping PU efter varandra sen 2 set med 3 st där jag filmade det sista setet.10 OTM (on the minute)  80% räknade ut att jag borde ligga på 45 kg som var mina 80% av mitt PR 52,5 kg på Cleans körde på det 5 st men det kändes så bra och relativt lätt så jag kunde inte låta bli att lägga på mer, först 50 kg 2 st gick ju bra, sen 3 st 52 kg jag blev så jäkla glad att jag klarade Jerken idag! Blev så nyfiken kunde jag ta mitt gamla PR52,5 kg Clean även om jag var klar med OTM så provade jag en Clean på 55 kg och den satt, gjorde dock ingen Jerk på den vikten ville inte utmana ödet:)

Fasen vad gött den satt, var ju längesen jag satte det förra PRet men sen har det inte blivit mer även om jag inte gjort så många försök, visar att jag faktiskt blivit starkare!

Snart ska 60 kg sitta med:)


Front squat 3 RM (repetions maximum) hade ingen koll på vad jag tagit förut så provade på 65 kg men det gick bara 2 squats så jag tog av till 60 kg och det gick bra, men skulle nog vara hjälpt av ett bälte för mer stabilisering känner jag då kan man nog lassa på mer.

Sen 3*4 set av Front Squats på 90 % av RM vilket blev ca 55 kg,  tungt det sista setet men det gick.

Bulgarian Split Squats 8/8*2 set på 25 kgWod

10,9,8,7 osv av;
24 kg Kettlebellsving
Burpee

Tid 6.44

Satan vad drygt det var, mycket flås!

Skön känsla efter passet idag som man eftersträvar när man tränar.

söndag 1 juli 2012

Underbar helg!Sorry att förra inlägget blev ihopskrivet så var det inte när jag förhandsgranskade det.....


Har haft en underbar helg tillbringad på Glimminge motorstadion och beskådat Motorcross VM och nog för jag grämt mig lite att jag inte gick på Peace and Love här i Borlänge men shit vilket evenemang detta var och jag har trivts som fisken i vattnet, var bara vädret på dagen idag som inte var någon höjdare.
Spöregn, men vi bor ju i Svergie bara att räkna med sånt:)Mina fina killar!Nu har jag massa träningssug och längtar efter att få köra slut på mig igen och lyfta tungt!

Imorgon blir det boxen igen!