CrossFitness by Marie

torsdag 27 september 2012

Jag <3 träning!


Idag fick jag äntligen tillfälle att träna och tänk att man kan må så bra av något så enkelt!

Endorfiner, adrenalin och mjölksyra!!!

Visserligen kan jag inte använda händerna än att träna med men jag blev riktigt slut i mina ben av mitt korta men intensiva träningspass.

Backintervaller:

5 baklänges löpning uppför med 10 Jump Lunges direkt efter (mina framsida lår tog slut o blev totalt stumma efter sista)

5 max löpning uppför med 5 Tuck Jumps direkt efter (tog i så jag blev helt slut o alldeles yr ett tag, riktigt jobbigt!)

Brukar inte bli så slut av backintervallerna men har ökat på sträckan med ca 15 m så det gör väl sitt till det med.

Gående vila 2 min

Tabata Box Jumps

Vila 1 min

Tabata Grodhopp-Broadjumps

Blä vad benen dog, men känslan är skön efter och imorgon kommer jag nog känna ännu mer i mina framsidor:)

Intervaller är verkligen min grej, Tabatas är så jobbiga men så bra.


Tog 28 min med några minuters jogg som uppvärmning.


Man mår så bra efter att ha låtit kropp och hjärta jobba!Igår kväll hade jag ett CrossFitness pass igen och temat var parövningar, allt ifrån armpressar till att samla burpees, det blev en hel del burpees som gjordes! Tänk att det blir väldigt mycket mer tävlingsinstinkt när man jobbar i par, kul tycker jag!

tisdag 25 september 2012

Bättre


Idag verkar det ha vänt med svullnaden i händerna och den har minskat betydligt.

Har pratat med sjukvården och de trodde inte det var något allvarligt.

Har värk än men kan använda händerna hyggligt men har ingen styrka i dom så vissa saker är lite krångligt....

Är tacksam att de gick så pass bra ändå kunde blivit riktigt tokigt.

Har tappat lite motivation till träningen även om jag kan köra löpning mm så känns det tråkigt och begränsat men får vara glad för det lilla, vet att det kunde vara värre. Få se om jag hinner med något pass imorgon...

Har fullt upp med allt just nu så träningen är inte prioriterad nu heller.

Snart hoppas jag kunna bjuda på muntrare inlägg:)

Bilder från KM, Frivändningsstegen 55 kg där tror jag, inte snygghets SM när man kör tungt inte:)


söndag 23 september 2012

Inte som man tänkt sig:(


Ibland går det inte som man tänkt sig och KM slutade i något helt annat än vad jag tänkt mig...

Jag tog mig igenom Frivändningsstegen men det var allt.

Jag klarade 60 kg- nytt PR och när jag gav mig på nästa steg 65 kg gick det åt skogen och jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt hur det gick till men i vändningen smällde stången ner över handleder och händer och armbågarna tog stopp mot låren så mina handleder och händer fick ta hela smällen och det gjorde jävulskt ont. Blev nog chockad för jag började göra Burpees som var utslagsmomentet, fast jag inte kunde stödja på händerna utan la mig med underarmarna i och några av de sista Burpeesarna satte jag tom i händerna trots smärtan, var väl chockad och full av adrenalin så jag inte tänkte klart:)

Efter gjorde det så ont att det svartnade för ögonen för några sekunder och jag kunde inte ens använda händerna för att skriva då jag dömde en annan i KMet.

Det tog ett tag innan jag fattade att det inte skulle bli något mer tävlande för mig att det bara blev värre och inte bättre.

Jag har inte orkat åka in och kolla upp händerna för jag tror inget är brutet då borde det bli blått och göra mer ont.
Den högra handen är värre än vänstra och mer svullen ser ut som en köttbulle och vad begränsad man blir när man inte kan använda sina händer som vanligt, jag kan använda dom men har ingen kraft i dom så jag kan knappt slå på en kran, öppna bildörren eller köra bil, klä mig mm och sen gör det ju ont och värker:(


Blää vilket skit!

Men jag hoppas det inte är något långvarigt utan blir bra av sig självt och då får jag vara glad att det gick så pass bra ändå.....


Hejdå den sortens träning på ett tag, får jobba med konditionen istället.

fredag 21 september 2012

Mat!Laddar upp med rejält med mat nu!


Solvarborökt skinka, somtorkadtomat och vitlök i turkisk youghurt, blandad sallad m purjo, avokado och cocktailtomat och fredagslyxar med lite getost till!


Nu kör vi!!!
torsdag 20 september 2012

Imorgon....Imorgon KM i boxen!

Frivändningsstege, 1000 kg i m
Marklyft (inte på ett lyft dock:), löpning m KB mm.


Kommer nog bli riktigt jobbigt:))
Clean ladder på Games


Men först ska jag köra ett Boot Camp för Mammor pass på ett nytt ställe för mammorna, ett pass som kommer innehålla Trappintervaller bla!


onsdag 19 september 2012

Ut och hoppa!!!!Gårdagens träning blev utomhus och det är ju bara så härligt att träna ute, bäst att passa på så länge vädret tillåter.....


3 varv av ca 350 m löpning, 20 Burpees, 20 Box Jumps 3 min vila mellan varven.


Denna löpning alltså, att det ska vara så tungt! Körde tillsammans med Victor som drog ifrån i löpningen vilket var bra så jag fick jaga och öka tempot mot om jag kört själv men det han tog in i löpningen kom jag ikapp på Burpees och Box Jumps som han har det jobbigare med.

Var riktigt tufft sista varvet i löpningen framförallt.

Önskar jag var en sån lätt löpare som kan säga att jag med lätthet springer 1 mil, vilket jag gjort många ggr tidigare men aldrig upplevt att det känns lätt eller att man kan hålla ett bra tempo i......

I februari ska jag vara med på en träningshelg på Lugnet och träna löpteknik med Susanna Kallur och Torbjörn Eriksson, kanske finns hopp för mig med att förbättra mig där med proffshjälp:), Sveriges genom tidernas starkaste tyngdlyftare Anders Bergström mfl kommer lära oss bli bättre på de Olympiska lyften.

Detta ser jag verkligen framemot!Jag fortsatte passet med Kettlebellintervaller- 40 svingar med 20 kg Kb vila 30 s, 20 Sumo deadlift high Pull 20 kg KB vila 30 s * 2 varv, 20 svingar vila 30 s, 15 Sumo deadlift High Pull (SDHP) vila 30 s*2 varv , 10 svingar vila 30 s, 10 SDHP*1 varv

Gaah, mina underarmar var totalt stumma och jag klarade knappt hålla kvar de 5 sista svingarna, så himla tungt!


Avslutade med 50 grodhopp (broadjumps) i följd- mjölksyra!!!!


Idag har jag träningsvärk i magen av alla tunga svingar:)
På mitt CrossFitness pass ikväll blev det en hel del Grodhopp blandat med en hel del Burpees och BoxJumps där med och mycket trötta armar blev det nog med misstänker jag, efter en hel del reps i Dips, Armhävningar och Fatman Pull Ups!

Visste ni att Taylana Fortunato (lång tjej) total 3a i Crossfit Games- 3e mest vältränade kvinna i världen hoppade 2,42 m i Broad Jump som var en av grenarna i Games, mitt längsta Broad Jump jag har mätt iallafall var ganska precis 2 meter och när jag söker på världens längsta hittar jag en norsk man som hoppat 371 cm!!! Hur fasen går det till? Har nog tränat en del....:)

Hur långt kan du hoppa?


Grodhopp- BroadJump En basic övning men som ger massor, benstyrka, rumpträning, explosivitet och hjärtat får jobba om man kör ett gäng, antíngen som dom är eller kombinerar med löpning eller någon övning.


tisdag 18 september 2012

Fler PR kom det!!!!


Älskar när passen flyter på och man kan jobba till sig nya PR även på sånt som stått stilla länge....

Igår var en sådan dag; först jobba upp en heavy singel i Snatch och jag körde på 30, 32,5, 35 och 37,5 kg och på den sista som är mitt PR som jag inte kunnat rubba inte heller på tävlingen men jag lyckades då med en sak jag inte klarat tidigare- att få upp stången över huvudet även om jag ramlade och aldrig kom upp då så fick jag nog lite nytt självförtroende att det faktiskt går att klara mer än dessa 37,5 kg som inte heller alla ggr funkat.

Igår kändes det stabilt på alla dessa vikter och sen provade jag 40 kg och hamnade med ett knä i men tog mig ändå upp och andra försöket gick det lite bättre även om det blev lite ostabilt men det gick, blev så glad!!!

Det är ju ingen vikt om man jämför med dom som kan det här, tjejer som Snatchar det dubbla jag gör, finns det ju såklart men man utgår från sig själv även om man jämför med andra för att ha långsiktiga mål.

Gjorde sedan 1*2 set på 37,5 kg i Snatch.


Sen arbetade jag upp mig till 55 kg i Clean & Jerk även det nytt PR från 52,5 kg.Undrar hur jag hade klarat den vikten på tävlingen om jag hade hunnit mer, om jag fått upp det då och isåfall hur många jag klarat....

Frivändningen kändes bra men jag får inte till Jerken bra och det kändes inte bättre på de lägre vikterna heller, har för dålig explosivitet och dyker under stången för lite.
Sen 1*2 set på 52,5 kgFrontsquat 2*6 set på 85%, la mig lite högre då jag inte satt något nytt PR där på länge men blivit starkare med säkerhet. 62,5 kg - var tungt och första setet fick jag inte till det så bra, dålig rygg men blev bättre från andra setet.

Efter varje set 3* Knäböjshopp
Avslutade med 3 set med  3 excentriska HSPU, tungt var det, armarna var trötta......


Idag har jag tränat ett jobbigt men roligt pass ute med Victor som träningskompis och Charlie som hejjade på oss! Mer om det imorgon.....

måndag 17 september 2012

Where are you mamas??I fredags fick jag till ett bra pass i boxen och satte tom nytt PR i frivändning på 57,5 kg, dock var min teknik kass på den vikten så var mest vilja som fick upp stången men det kändes relativt lätt och nu får jag jobba på med tekniken i på lättare vikter så tar jag 60 kg med snart!

Däremot Hang Power Clean som jag skulle göra i 3:or touch'n go gick inte bra jag tycker dom är så svåra helst och hålla tempo med dom.


Frontsquat 3*5 set 80%, 55 kg kändes bra och relativt lätt så ökade till 60 kg sista setet och då blev det tungt men klarade 3 an. Misstänker att jag klarar lite mer än 70 kg som är mitt senaste 1 RM.


Stiffed leg Deadlift - 5*3 set 70% @85 kg, lite klurigt att få den rätt så man inte skadar ryggen men efter första setet fick jag till den men det var tungt!! Tog bra i baksida lår, känner av det än:)

2*25 Backextensions


Bilder lånade från DD

Bilder lånade från DDHar precis haft ett blött Boot Camp för Mammor pass och det regnade och bebisarna var inte så glada idag som de brukar men mammorna jobbade på jättebra ändå trots regn och kinkiga bebisar. Idag jobbade vi med Kettlebells i olika stationer, styrkeövningar som Pressar, Halo, Sumo deadlift High Pull och Goblet squats bla. Tror mammorna kommer känna av det i sina muskler närmaste dagarna!

Tyvärr hinner/glömmer jag ju av att fota mina duktiga mammor som gör såna framsteg för varje vecka, nu är vi inne på 4e veckan och både deras styrka och uthållighet märker jag att ha ökat och mammorna upplever själva att de gör framsteg vilket är mycket glädjande för mig.


Tråkigt nog har intresset för Boot Camp för Mammor varit väldigt litet denna säsong vilket är tråkigt då det alltid är roligare att vara ett gäng som kör ihop. Vet inte riktigt vad det beror på då nyblivna mammor verkligen behöver bygga upp styrkan i kroppen och framförallt på rätt vis i rätt ordning för att undvika framtida skador och är säker på att det både finns dom som tror att det är för tuff träning för dom och dom som tvärsom tror det är för mesig träning som inte ger något. Men jag kan garantera att alla kan vara med oavsett vilken form, den som är helt otränad kör efter sin förmåga och nivå vilket många ofta är-helt otränade efter graviditeten, den som redan är i god form kör på sin nivå och blir ännu starkare och uthålligare. Rolig och utmanande träning för mammor med både små och stora barn!!!

Jag är nu inne på min 4e säsong med Boot camp för Mammor Gustafs och sen jag utbildade mig hos Olga Rönnberg för 1,5 år sedan till Mamma Boot Camp instruktör har jag lärt mig massor och inspirerats massor av dessa duktiga mammor jag tränat och sen jag gick Spartans Kettlebell utbildning har jag även lagt in Kettlebell på en del pass och känner mig trygg i att låta mammorna göra till att börja med styrke/fitnessövningar med kloten och det sista passet när mammorna hunnit bygga upp en hel del bålstyrka vill jag introducera dom för dom klassiska Kettlebell övningarna som svingar, cleans och snatch.Nu har vi 11 ggr kvar och jag jobbar hårt för att mina mammor ska få fina resultat och är du sugen att hoppa in nu så är det inga problem bara hör av dig till mig på mariemammabootcamp@hotmail.se och kom och prova gratis en gång och se om det kan vara något för dig! Man ångrar aldrig ett träningspass, bara dom som aldrig blev av!!!torsdag 13 september 2012

Fler Utegym till folket!!!Nja kroppen var nog sådär iform för träningen, blev vila idag för jag är inte riktigt på banan än fast jag gärna vill tro det, men imorgon kanske....


Tråkigt att vila vill ju träna tungt och intensivt igen men bra att få längta efter det!
Max gör Toes2bar

Han tar i!!!

Victor satsar för Pullups!

Hela vägen upp!!

Charlie vill med prova!!!

Max provar Toes to Rings!


Under helgen som var bodde vi på camping i närheten av Sätrahallen och innan vi åkte hem på söndagen körde pojkarna ett pass i "utegymmet" som fanns vid campingen, inspirerade av sin mamma och tävlingarna tror jag minsann!

Victor hade svårt att komma upp till Toes2bar, lite för stel men är stark i Pullupsen, Max är riktigt duktig på Toes2bar och Toes to Rings- far runt som en liten apa:) men klarar inte riktigt av Pullups än.

Jag var så slut och orkade inte göra något alls mer än hejja på dom men tänkte på det vad synd det inte finns såna här enkla ställningar som man ändå kan göra massor med, på fler ställen tex i anslutning till lekparker där föräldrar och större barn kan träna lite under tiden barnen leker.

Här ikring där jag bor har jag aldrig sett något sådant och absolut inte här i byn där jag bor här finns det knappt lekparker som är värda namnet.......

Jag vill ha chinsräcken, ringar, armgångsräcken och dipsställning på fler ställen i landet ute runtom i landet inte bara i större städer, så alla kan spontanträna ute med lite roliga men ändå enkla redskap!!!!

onsdag 12 september 2012

Smyger igång m lite träning

That`s me:)Briefing innan tävlingarnas start, sammanbitna miner:) (bilder lånade från Reebok)

Hela skaran tävlande (bild lånad från Reebok)

Nu har det äntligen lagt sig lite kring tävlingen i helgen och jag blir mer och mer nöjd med min insats att jag faktiskt vågade anmäla mig och inte backade ur fast jag funderade på det flera ggr och jag tyckte att mina förbredelser inte räckte till men det kan ju bara bli bättre tills nästa gång?!

Min förkylning håller i än men jag har åtminstone inte ont i halsen längre och min kropp ville träna så det blev lite styrka idag inte så många övningar eller intensivt , men jag gjorde;

4/4 enarmspressar m hantel 12 kg i superset med 8 låg rodd 20 kgs kettlebell * 4set
8 Pushpress m 20 kg KB i superset m 4 Halo 20 kg KB* 4setSka sätta mig ner och fundera på hur jag tänker med min träning fortsättningsvis, jag är nog ganska säker på att jag vill vara med om 1 år igen och delta men vet inte hur jag bäst får den träning jag vill ha /behöver.....
Min tid räcker verkligen inte till det jag vill och samtidigt jag vill satsa för att bli bättre inom Crossfit så satsar jag och min familj för att vår äldsta son som kör motocross ska komma dit han vill inom den sporten och han har stora mål så det är en svår balansgång, sen har vi ju 2 barn till som med såklart ska få sin tid från oss.

Det som jag är glad över är ändå att vi är tillsammans hela familjen när vi är ute och far på cross land och rike runt och jag kan ju träna fast jag inte är hemma även om jag inte har alla redskap jag behöver så får jag improvisera lite.

Jag ska satsa på att få till 2-3 pass i veckan i boxen och resterande pass blir hemma antingen med kettlebell eller konditionspass, jag kommer fortsätta jobba med löpningen till stor del som konditionsträning då det är en av mina svaga punkter, Double unders, Kipping Pullups, Toes to bar, Snatch, Hspu, Clean & Jerk ska nötas och jag ska kämpa vidare med dom och bli duktig på dom sakerna.

måndag 10 september 2012

Nya platser!
Nu finns det plats igen på min kost och träningscoachning tjänst online, om du vill ha en puff i rätt riktning, få ordning på kosten och bra träningsupplägg som ger dig resultat för ditt arbete.

Det finns inga genvägar men bra kost och bra regelbunden träning ger resultat!Om du tycker att du äter bra, tränar massor men ändå inte får de resultaten du är ute efter, se över kosten, i nästan alla fall handlar det om den, att det är för mycket som du ser mellan fingrarna med som du "glömmer av att du ätit" eller äter du för lite kanske- det är också vanligt mm.......

Hur ser träningen ut? Kör du samma pass på friskis varje vecka, konditionstränar men struntar i styrketräningen? Stressar du kroppen med för många pass i veckan? Eller tränar du bara sporadiskt då och då?


Alltid finns det saker att ändra på för att nå dit man vill.Maila mariemammabootcamp@hotmail.se för att boka din plats.

söndag 9 september 2012

I made it!!!Jag har haft en fantastisk helg med både framgångar och motgångar....

Dag 1 började inte speciellt bra med förkylningen som kändes i halsen, en tvååring som vaknar ett antal ggr under natten och gnäller och sen vaknar vid 4 o gallskriker i 45 min i en trång husvagn, jag hinner somna om i 30 min sen ringer kl och det är dags att kliva upp. Kändes som jag inte sovit alls och jag var såå trött!

Efter värmningen så vaknar jag till lite och börjar bli nervös för vad jag gett mig in på egentligen.....

Workout nr 1; "Smells like Grace" timecap 8 min

10 Clean & Jerk 40 kg, 30 lateral jump
10 Clean & Jerk 50 kg, 30 lateral jump
10 Clean & Jerk 55 kg, 30 lateral jump

Visste redan innan att jag inte skulle komma igenom hela och jag har aldrig gjort Clean & Jerk på 55 kg så det skulle jag aldrig klarat.

Tog mig igenom 40 kg och 50 kg och hoppen, hann sätta på vikterna till 55 kg sen var tiden ute, lite snopet att jag inte hann försöka en gång på 55 kg ens.

Men det var sjukt tungt och är nöjd att jag tog mig igenom 50 kg.


Workout nr 2; "Snatch Fran"
Timecap 7 min

21-15-9 av;

Snatch 35 kg

Pullups


Var orolig att ens klara av 10 Snatchar då jag aldrig gjort så många på 35 kg och mitt PR ligger på 37,5 kg i Snatch.

Jag klarade precis 20 st på tiden den 21 a gjorde jag med men hann inte räta ut höften så missade med 1 s!

Klart det hade varit kul att ta sig igenom woddarna men dom var verkligen riktigt svåra och bara dom typ 20 bästa tog sig igenom allt.


Workout nr 3; "Strong move"

Marklyftsstege 50 s på varje vikt

70-80-90-100-110-120-125-130-135-140
Burpees resterande tid på sista försöket.

Jag hade ett stort drömmål- att ta 120 kg, att öka på mitt senaste PR med 15 kg och jag klarade det!!! Blev så jäkla glad, var inte det snyggaste marklyftet men jag fick upp stångjäkeln!


Åkte från Sätrahallen igår med en skön känsla men var såklart trött och slut.

Hade då placering 43 av 71 startande.


Inatt var sömnen lite bättre men Charlie väckte mig inatt med men inte lika mycket iallafall.
Klev upp och det kändes som jag blivit överkörd av ett tåg typ, fruktansvärt öm och stel.


På uppvärmningen kändes det stelt, tungt och jobbigt.

Workout nr 4; "Stabilize-Midline-Snatch"

Inom 2 min 5 försök att inom 1,5 m i diameter stå på händer så lång tid som möjligt- jag fick ihop 10 s. Hade inga större förhoppningar då jag började öva på detta i tisdags. Så det var ändå helt ok...

Inom 2 min så många reps Toes2bar som möjligt, ett försök- när man släppt stången är det över....

Jag gjorde 6 st och klarade inte hålla i stången mer, fy vad jag blev besviken, har gjort 8 iallafall tidigare och hade hoppats på 10-12 st men mina armar sa ifrån det gick inte hålla i.


Inom 4 min- försök till PR Snatch

Började på 37,5 kg mitt nuvarande PR det gick bra, la på till 40 kg men gjorde några försök varav jag fick upp stången en gång men tappade balansen och ramlade, blev inget nytt PR och jag blev så besviken hade verkligen hoppats på 40 kg.

Men kroppen orkade inte jag var för trött och slut och det gick inte riktigt att ladda om.

Jag har nog behövt jobbat mer på formen kanske eller så är det förkylningen som satte sina spår, jag är fortfarande helt död i kroppen orkar inget. Blir lång vila nu.

Slutade på 51 a plats av 71 startande och mitt mål var ju att inte komma sist och det klarade jag ju iallafall.
Är stolt över mig själv att jag vågade ställa upp och genomförde tävlingen.


Är så himla imponerad av dessa tjejer och killar i toppen som efter Workout 4 körde en final med en tuff Chipper;

#5 “Standardized Madness”- Time cap, 19 min
For time:
1000m run
25 Burpee-box jumps (60/45cm)
25 Goblet Squats (32/24kg. Mast: 24/16kg)
25/15 CBV Pull-ups (Chin Breaking Vertical)
25/15 Ringdips
25 Knees to Elbows
2 X 20m Overhead Walking Lunge (20/10kg)
2 X 20m Shuttle runs with weight (20/10kg)
3 X 20m Shuttle runs


Snabbaste tjej som också vann hela tävlingen gjorde den på strax under 14 min!

Är inspirerad att lära mig mer och jobba på mina svagheter, Snatchar och Toes2bar står högt på listan att träna på!!!!Jag är den bleka människan i svart:) 
Clean& Jerk
Lateral Jumps
HandståendeToes2bar

Snatch


fredag 7 september 2012

På väg....

Nu är det dags snart, vi är på väg till campingen där vi ska bo över helgen.

Kl 7 ska jag vara på plats imorgon bitti, hoppas min förkylning är väck då, den envisas med att hänga kvar än.


I reklambladet från Stadium kan man läsa en hel del om Crossfit och lite om tävlingarna i helgen.

Är nervös men inte överdrivet mycket men det kommer väl imorgon:)

Rapporter kommer under helgen hur det går......

torsdag 6 september 2012

De går framåt juh!När det gäller förkylningen så har täppheten släppt och nu rinner det i näsan istället men hellre det och halsontet känns inte av idag so far, min kropp känner sig ju inte sjuk och har massa energi som vill göras av med så funderar på en promenad åtminstone med Charlie som också är mycket piggare idag, svårt med att veta med barn, dom kan ju gå på fullvarv hemma men sen verka hängiga när dom är på förskolan.... just nu verkar han inte speciellt sjuk iallafall!


Handståendet/gåendet går lite framåt faktiskt tack vare Magdas tips och hjälp, alltså kunde ju inte komma upp till handstående knappt om jag inte stod mot väggen i innan måndagen, förutom när jag var barn då kunde jag stå lite på händer, men idag får jag till några sekunder och några steg innan jag ramlar ner.

Reglerna för den Workouten är att man ska stå inom en cirkel av 1,5 m i diameter, man får ej komma utanför den. man måste ha sina knän ovanför höften och fötter ovanför sina knän och man har 5 försök på sig inom 2 min etablera så lång tid som möjligt på händer....


En sak som är säker är att det behövs mycket av balans, styrka i armar och axlar och stark bål! Men det är absolut inte omöjligt, men kanske att hinna lära sig det riktigt bra tills helgen men några veckor så kan man springa på händer sen, skämt åsido-man blir bra på det man tränar på!
Måste försöka komma in till boxen en sväng ikväll och göra ett gäng lätta ryck och frivändningar med stöt så jag väcker muskelminnet lite och får igång rörelserna igen var ju ett tag sen jag gjorde det. Men ingen ansträngande träning.


Börjar känna mig taggad inför helgen även om jag är vettskrämd på ett vis med men jag har inga förväntningar på mig själv mer än att delta försöka ta mig igenom det så långt jag kan och försöka slippa komma allra sist iallafall:)

Det är en utmaning att delta och som jag ser det så har ju förbredelserna inför även om de absolut inte varit de bästa, (med en sommar boendes i husvagn långt från Crossfitens värld och ont om tid för träning öht med  familj med 3 barn, eget företag, vanligt jobb och en crossåkande grabb, som alla som har barn som tävlar motorcross vet tar enormt med tid men jag vet att jag är inte ensam om att inte haft de bästa förutsättningarna och det är det man får utgå från att man gör sitt eget allra bästa utifrån sina förutsättningar) så har dom förbredelserna gjort mig bättre, starkare, snabbare, explosivare, smidigare och lite tyngre på vågen:) Foto; Magdalena Björnsdotter
Det blev ett riktigt tufft pass åt dom igår kväll på CrossFitness passet, en styrkecirkel, backintervaller med baklängesjogg-jäkligt tufft och en par Wod mm.


Alla står i Planka utom en som ska kräla under utan sätta i benen..

Back to Basic- Skottkärran

"Plankfighten"


Tyvärr blir det bara kort från uppvärmningarna, hinner aldrig med sen nästan och så blir det svårt att ta kort i mörkret.

Älskar att planera alla pass i veckorna och se framför sig hur tufft det blir, hehehe!

onsdag 5 september 2012

Sjukling som måste lära sig handstående.....Har sprängande huvudvärk och känner av bihålorna och halsen, jä-la skit också! Är hemma med Charlie för han har varit lite hängig och varm, tur det för jag känner mig inte alls 100 och behöver nog vilan jag med så kanske jag kan vara på topp till helgen iallafall, håller tummarna.CrossFitness träningen för gänget ikväll iallafall måste ju bli av och det är ju tur det inte är jag som ska träna då, möjligen gapa på dom som kanske blir lite jobbigt åt min hals:)Middagen idag; mustig köttfärssoppa/gryta med stora vita bönor, färska champinjoner, soltorkade tomater, dijonsenap, sambal oelek mm & en klick turkisk youghurtMåste träna på handstående trots att jag inte känner mig 100, måste klara av att stå en stund iallafall, tur jag kan få proffshjälp av elitgymnasten Magda!!! Ont om tid ja det kan man säga men skam den som ger sig:)


Tråkigt och laga mat när man inte känner någon smak men grytan fick bra betyg av övriga familjen iallafall så då måste det ju smakat bra!

tisdag 4 september 2012

Klämmer in!!!


Laga lasange till familjen, bananomelett till mig för snabbt efter träningsmål och kladdkakesmet på G till Charlie  som fyller 2 år nästa vecka!!!
Mellan matlagning, bakning och badning av liten plutt så hann jag klämma in ett kort hemmapass med min 20 kgs KB lite lagom tufft sådär, ganska tungt men inte så fasligt intensivt.

Det är verkligen fullt upp jämt och hinner väldigt sällan in till boxen och träna, men är glad att få till något pass överhuvudtaget. 

Clean & Jerk

4 set* 2/2
3 set* 3/3
1 set* 4/4

Snatch

4 set* 4/4
3 set * 3/3


Lite läskigt att köra inne i hallen med en så pass tung Kettlebell, vågade mig inte på handbyte och hade problem med att öppna handen i Snatchen och Jerken vet inte om det är för klotets storlek eller varför......
har aldrig varit något problem tidigare.
 


Sen en liten Cirkel av;

12 Goblet squat
10 Sumo Deadlift High Pull
8 Pressar

4 varv


Det som låter och knäpper i filmen nedan är mina knän:) var inte tillräckligt uppvärmd tydligen.....

 


Avslutade med 2/2* 3 set Turkish Get ups.

Plus ett antal försök till att stå på händer fristående men det går inte alls så bra. Måste klara ett tag iallafall, är ju en gren i helgen!


Fasen har börjat fått halsont idag det sticks och gör ont att svälja, bara hoppas det inte bryter ut nu före helgen. Vore ju typiskt jag som oftast klarar mig.....


måndag 3 september 2012

Cold feet......Haft premiär passet på "Kettlebellträning med Crossfit touch" så nervös före men allt flöt ju på förutom några små detaljer och belysningen som inte ville gå på men det gick ändå ju!

Är nöjd occh tror tjejerna var det dom med!

Nu är det bara fortsätta planera träningshösten och lägga upp tuffa utmanande pass.......

Ska försöka komma ihåg fota lite också men mycket att hålla reda på och sen kommer mörkret också ju!


Har även haft Boot Camp för Mammor i förmiddags glömde även då att fota:)

Har verkligen det bästa jobbet!!!!
Min egen träning är det lite lugnare med den här veckan, spar på krafterna inför helgens "SM" tävlingar i Sätrahallen så det blir bara några lätta pass för att hålla igång kroppen.

Fick verkligen kalla fötter idag när passen släpptes till helgen och har funderat fram och tillbaka en hel del under dagen, klart jag visste det skulle bli tufft men shit vilka utmaningar det kommer bli, vääldigt tungt blir det! Får iallfall vara glad att inte Double Unders finns med i något av passen, min största fasa.....


Kolla in vilka pass jag (förhoppningsvis) och dom andra deltagarna kommer få tampas med;
http://rcffcnordic.com/the-workouts/Sätrahallen

Evenemanget är gratis för åskådare så vill man få träningsinspiration och se en hel del av Sveriges ( & Nordens) främsta atleter och några såna hobbyCrossfittare som jag kämpa med den ena utmaningen efter den andra så kom och titta, tävlingar både lördag och söndag.

söndag 2 september 2012

KB Workshop för Älvdalingarna!!!
Haft en lyckad Kettlebell Workshop i Älvdalen med duktiga deltagare som fick lära sig grunderna i Kettlebell och fick tips hur man lägger upp egna pass för egen effektiv träning!!!

Glömde att fota och filma på Workshopen men lånar ett kort som Carola tagit, hoppas det är okej:).....
Vi svingar för fulla muggar!!!


Om du vill att jag ska komma till din ort och hålla Kettlebell Workshop maila mig på mariemammabootcamp@hotmail.seHar vilat från träning i helgen förutom Workshopen och lite lek i lekparken på campingen där vi bott med lite Skin the Cat, Ringdips och nätklättring och annat bus och skogspromenader!

Toppen att kunna kombinera arbete med nöje och jag fick en lugn och skön helg med min familj i ett vackert och lite höstigt Älvdalen och dom fick fiska och även lite crossträning på vägen hem så alla var nöjda och glada:)


Jag & Charlie på upptäcksfärd i skogen......