CrossFitness by Marie

onsdag 31 oktober 2012

Psst!


Vet att ni är flera därute som skulle vilja klara av Pistols "ettbens knäböj" så jag tänkte att jag ska göra en liten guide åt er för att hjälpa er på vägen.


Så håll utkik de närmaste dagarna för lite tips som tar dig närmare Pistols:)Foto; Magdalena Björnsdotter


Ps, är träningsvärken ännu värre idag? Ja verkligen och i vaderna nu dessutom får jämt det av löpningen, borde kanske springa oftare mao?:)

tisdag 30 oktober 2012

30 min pass


Drog mig in i det sista för att träna idag var kall och frussen av att stå ute från fm och min träningsvärk i insida lår och lår överhuvudtaget och överkropp gjorde mig ännu mindre sugen på att träna och jag försökte hitta lite träningsinspo bland bloggar och på FB men fann inget tyvärr som fick mig att bli inspirerad, ja men vad gör man? Bara ta på sig löpardojjorna och sätta på bra musik i öronen och ge sig iväg:)

Joggade 1,7 km sen stannade jag och gjorde 50 utfallsteg, 50 Grodhopp och 50 knäböj m upphopp.

Jogg 500 m sen 1 Tabata löpning.

Jogg 300 m sen 50 Jump Lunges, 50 knäböj och 50 tuckjumps
Sen nerjogg 1 km på riktigt skakiga och trötta ben!

På exakt 30 min blev det avklarat och det var det jag hann med idag.


Vila för händerna idag som var trötta efter lite mycket påfrestningar igår då killarna och tjejerna i teamet hade fysträning i en gympahall och jag inte kunde låta bli ringarna och gjorde lite grejer skulle bla göra Ringdips men
till min besvikelse klarade jag inte en enda men hade så svårt att stabilisera med mina svaga händer så det var nog inte konstigt.....

Jag höll i uppvärmningen med barnen och ungdomarna och körde olika djurmoves mm och en del av dom tyckte visst att uppvärmningen var jobbigast:)

Kul det var att träna med kidsen!söndag 28 oktober 2012

Pistols med Kettlebell

Har haft väldigt lite inspiration till bloggande nu ett tag, blev så matt när jag var till läkaren och fick besked att det ev kan vara en spricka i en av händerna som behöver skruvas ihop men jag ska in på en röntgen för att se om det är det eller något med ledbanden. I vilket fall så kommer det ta tid att läka enligt läkaren och jag ska inte belasta händer/ handleder men det gör man ju i princip i det mesta man gör så är svårt att undvika....

Så att träna där jag belastar där är ju inte bra då heller och jag har inte tränat alls sen i måndags för jag har inte kunnat använda foten så mycket då jag hade fått någon slags belstningsskada under den så det gjorde ont i en trampdyna men idag kändes det nästan helt bra i foten så jag har kört ett pass idag äntligen!

Vi är på crossläger och bor i husvagn så jag hade mina Kettlebells med och jag försökte tänka på att vara försiktig med händer och handleder men det blir ju så tråkigt att inte använd vikter alls helst när jag inte kan göra armhävningar eller andra övningar med kroppsvikten mot handlederna.


Superset

Step up m foten kvar 12/ ben med 16 kg KB

Enarmspressar 6/ arm 12 kg
*3


Cirkel

10 Overhead squats 16 kg Kb
10 Thrusters 16 kg kb
10/10 rodd 16 kg kb
10/10 Draken 16 kg kb
10/10 Pistols

*3 varv

Avslutade med att prova Pistols med 12 kg KB i rack, det gick bra på båda benen så jag körde 2/2*2set och sen 1/1* 2 set.

Kul att det man trott var väldigt svårt gick relativt lätt, det är lätt att tro vissa saker är jättesvårt eller omöjligt men man får ändra sitt mindset och tänka tvärsom att man kan fixa allt att inget är omöjligt här i livet!!

Jag behöver verkligen få positivt tänk igen har varit mycket negativt nu men jag jobbar på det och små saker kan göra stor skillnad, idag har jag njutit av att vara iväg med familjen samlad och ha lugnt och skönt (mestadels) utan stress, det vackra vädret, haft ett tufft PT-pass med en kund och mitt egna träningspass! Nu ska jag njuta av en god grillad köttbit med ett gott vin till:)

tisdag 23 oktober 2012

KettlebellpassInför gårdagens Kettlebell pass jag skulle ha på kvällen med tjejerna provade jag mig fram lite och kände på och fast planen inte var träning så blev jag så sugen och kunde inte låta bli så jag tog min 12 kg KB som fick bli lagom nu med mina kassa händer och körde;


Enarmssving hö 30s/ vä 30s *5

Snatch hö 30s/ vä 30s *5

Clean hö 30s / vä 30s *5


Lite för lång vila mellan varje övning då jag dukade kvällsmat och lagade den samtidigt (multitasking:) men jag blev ganska så svettig ändå, trots för lång vila och lite för låg vikt men lagom just nu.

Just nu är träningsnivån = noll för att vara mig då jag har alldeles för fullt upp och minsta lilla aktivitet får väl vara ett plus, snart ska det bli mer rutin på träning så gott det går då jag lyckats dragit på mig något i den ena foten också som smärtar under främre trampdynan när jag kliver på den så jag får låta bli belasta där så springa och hoppa tex är inte så bra just nu men det jag gjort mest den sista tiden pga mina händer som inte blir bra någongång, så imorgon är ett läkarbesök inbokat få se vad dom säger.


Gårdagens Kettlebellpass var lite annorlunda nu då vi börjat köra inne nu så man får tänka om lite med planeringen av passen då ytan är begränsad osv. Men jag fick ihop ett riktigt tufft pass åt dom som jag tror dom gillade och dom kämpade på riktigt bra!Nu går det att fota igen när vi är inne och inte mörkt:), här kör tjejerna en par utmaning med Farmers walk och Burpees!
Är hemma och vabbar nu igen, detta eviga vabbande, har nog inte lyckats jobba en hel månad sen jag började efter föräldraledigheten. Nu har jag alla 3 hemma efter en misstänkt magsjuka i slutet av helgen och dom är pigga som mörtar och inte så stillsamma och lugna som man önskar utan härjar mest en massa, men det är bara bita ihop, imorgon får jag skicka iväg en av dom till skola iallafall.

Kanske kan klämma in ett kort pass idag med mellan medlande mellan barn och plockande av grejjer, hoppas- är riktigt Kettlebell sugen igen faktiskt:)!söndag 21 oktober 2012

Renovering!Har lite ont om tid så bloggen blir lite lidande tyvärr, håller på och renoverar och färdigställer vårat hus inför visning på fredag.

Letar ni hus lite på landet så kom och kolla på vår stora härliga villa:)
Vårt stora lantliga kök

Matplatsen
Kolla länken för att se mer.............

fredag 19 oktober 2012

Step upEn övning jag inte gjort på ett tag är högt Step up m foten kvar hela tiden. Alltså inte kliva ner med båda benen utan det ben man jobbar med har man kvar på bänken med.


Igår körde jag med 20 kg KB och det brände riktigt i skinkorna var supertungt det sista setet, det gäller att trycka upp sig ordentligt med det benet man har på bänken eller vad man har den på. Bra att använda sig av en hög pall, bänk eller stol så får man ta i ännu mer:)

Träningsvärk i magen idag efter många tunga Russian twist och en hel del Turkish Get Ups med 16 kg, vågade mig inte på 20 kg med mina veka händer... Det gick hyfsat med 16 kg men lite läskigt och var rädd att handlederna skulle ge vika.


Utfall framåt och bakåt med 1 hand overhead med 16 kg, mycket bra för bålstabiliteten när man kör med 1 hand bara.

onsdag 17 oktober 2012

Må bra dag:)

På CrossFitness passet ikväll kom det en endaste tjej då alla verkar vara förkylda och ha ont i halsen, tråkigt men jag passade på att träna själv så hon fick lite sällskap och pepp:)

Hade inte hunnit med träning annars så det blev ju bra ändå!

Vi körde bla Backintervaller lite Plankor, Boxjumps och Tabata Grodhopp vilket var så j-kla drygt man gör inte långa hopp dom sista intervallerna direkt:)
Direkt efter jobbet åkte jag och familjen till skogen och tog med oss korv med bröd och gick 750 meter uppför en klack här i närheten och åt vår kvällsmat i skogen med härlig utsikt över byarna. Ganska brant och det kändes i benen helst då man bar på minstingen.


Spännande på vägen hem då det var mörkt och vi fick använda ficklampor och pannlampa, tror barnen tyckte det var lite läskigt men spännande:)

Spontant och härligt, vad man kan kalla vardagslyx!

Är ju hälsovecka denna vecka och på jobbet har vi haft extra mycket rörelse och massage med barnen, har även försökt få med personalen på träningspass under rasten men det har inte blivit något ännu.....

Gör ni något speciellt för Hälso veckan?

På lördag förmiddag kl 9.30-10.30 får ni komma och träna med mig på IP i Moraby Gustafs då jag gör en insats för ett friskare och hälsosammare Sverige, helt gratis och man kan komma hela familjen, ta med barnen, mannen och svärmor, alla kan var med tränad som otränad! Då ska vi svettas!!!


tisdag 16 oktober 2012

Styrketräning

Varit lite blogg frånvaro här, haft fullt upp med allt möjligt!

Provade igår att köra ett styrkepass med hantlar och lite fler övningar jag inte gjort tidigare sen jag skadat mig.

Jag körde i superset med 13 kgs hantlar

Hantelpress på boll 10 st
Låg rodd 10 st
*3

Höftlyft m 1 ben på boll 8/8
(vilken kontakt jag fick med baksida lår och rumpa:)
Tricepspress på boll 8 st (1 hantel)
*3


Plankrodd 5/5
Bicepscurl 5/5
*3


Dra in knäna på bollen 12 st*3

Thrusters 4*4
Riktigt tunga!!!Höftlyft m 1 fot på boll

Härligt att jobba med tunga vikter igen!

fredag 12 oktober 2012

Sidoplanka med Rotation och Höftlyft+Benlyft


Tuck Jumps igen:)

Efter Boot Camp för Mammor passet på fm så körde jag ett eget Trappintervallpass där, kul och jobbigt of course! Var längesen sist så det var ett kärt återseende:)

10 maxningar uppför med 10 Grodhopp uppe, så jag fick ihop 100 Grodhopp sammanlagt, sen gjorde jag en hel drös med Tuck Jumps, Jump Lunges och Knäböj m upphopp tills benen skakade:)

Avslutade med lite olika varianter av Plankor bla denna som filmen visar, Sidoplanka med Rotation och Höft lyft+benlyft som är ganska tuff.Nu finns det Drop in platser för den som vill vara med på måndagarna på Kettlebellpass med Crossfit touch till en kostnad av 100:- / gång, har även något klot att låna ut om man ej har själv, boka din plats senast samma dag på 0702497426 eller mariemammabootcamp@hotmail.se .

onsdag 10 oktober 2012

Träningar
I måndags Boot Camp för Mammor på fm och Kettlebell träning på kvällen, jag blir verkligen så inspirerad efter varje pass jag håller, till att skapa nya tuffa bra pass åt dom och på Kettlebellpassen gör dom så fina framsteg med tekniken för varje gång vilket är kul att se att man lyckats lära ut.

Ikväll på CrossFitness passet fick dom köra en variant på "Filthy Fifty" en riktigt tuff Wod med 10 övningar med 50 reps av varje, denna variant inte lika tuff som originalet, inte lika tung men sen gjorde dom ju en massa annat med på passet som de skulle orka med också, men dom kämpade på och tog sig igenom alla 500 reps!!

På kvällens pass var detta verkligen sant!!!!


Själv har jag tränat lite överkropp idag så gott det funkar men det känns bättre att hålla i Kettlebell än i hantlar så jag kör på med dom, gjorde bla enarmspressar med 12 kgs KB och tricepspressar med 12 an med, skulle köra lite svingar tänkte jag men sista vändan så vek sig mina handleder- inte bra är inte riktigt redo än för den belastningen........


måndag 8 oktober 2012

Pistol på Kettlebell

Mina träningskompisar idag


Idag vågade jag mig på att köra med mina Kettlebells ett helt pass dock inga klassiska Kettlebell övningar för det pallar inte mina händer och handleder.

Körde med allt från dubbla 8 or till 20 kg.

Filmen ovan visar Overheadsquats (OHS) med 2 st 8 kgs KB, mycket svårare än OHS med stång att klara ha armarna utlåsta tex. Prova!!Jag gjorde 9 övningar i 1 min per övning och vilade 20 s mellan varje övning, andra varvet gjorde jag varje övning 30 s utan vila mellan.

Step up med 16 kg KB

Bulgarian Split squat 30 s/sida 12 kg KB

Rodd mot bänk 30 s/sida 20 kg KB

Strikta Pressar 2*8 kgs KB

Goblet squats 20 kg KB

Sumo Deadlift High Pull 20 kg KB

Thrusters 16 kg KB

Russian Tvist 12 kg KB

Overhead squats 2*8 kg KB


Tungt sista varvet, Puh!!

Kom på att jag skulle testa hur svårt det var att göra Pistols på en KB, provade 4 ggr och fjärde gången gick det om än lite vingligt men ändå, var inte alls så svårt som jag trodde! Finslipa det några gånger och sen prova med en KB i handen med få se om det går:) Mål ni vet, man behöver ständigt nya för att ta sig vidare.
lördag 6 oktober 2012

Nu ni!!!Igår körde jag Backintervaller och jag ökade på min backe med ytterligare några meter och 2 vändor till mot förra veckan.

Träningsvärken från torsdagens pass var helt fruktansvärd i rumpan och muskeln som sitter på insida lår ner mot knäet, den gjorde så ont när jag gjorde Jump Lunges så jag fick hålla mig för att inte skrika till varje gång:)


6 baklänges uppför backen med 10 Jump Lunges uppe, börjar få upp farten baklänges nu, det gäller bara att släppa rädslan att ramla, men jag ramlade sista vändan var så trött så det var väl därför:)
Har ni provat baklänges i backe? Framsida lår känns av kan jag lova:)

6 Max uppför med 5 Tuck Jumps på första sen stigande m 1 rep för vaje vända. Hög puls!


Tabata löpning, var sjukt jobbig och varje steg så stramade det i rumpan av träningsvärken och stelheten och jag fick dessutom kramp i min ena skinka, helknäppt, det har jag aldrig varit med om.


Hemma var jag tvungen att prova lite vikter då jag känt mig bättre sen jag började med Ipren, jag körde strikta pressar med 2 st 8 kgs KB lite lagom tungt och det kändes bra just det greppet man har med Kettlebellen i Press när den vilar mellan tummen och de andra fingrarna, jag gjorde 3 set med max antal reps ca 16 st i varje.

Körde även låg Rodd med 2 st 8 kgs KB samma där 3 set med max reps ca 15 i varje.

Vilken härlig känsla att få jobba med överkroppen igen och vikter!!!!

Har inte känt mig sämre idag så hoppas det fortsätter åt rätt håll, jag kan dock inte belasta handleden så det är många saker jag fortfarande inte kan göra men är ju fantastiskt att kunna göra något iallafall!


Nu jäklar!!!


Har lånat en bild för att visa Tuck Jumps.....


fredag 5 oktober 2012

På mjölkpaketen:)Är så kul att läsa på mjölkpaketen om olika övningar, tex Grodhopp, Enbensknäböj, alla läser ju mjölkpaketen som köper mjölk, snacka om räckvidd, hoppas verkligen att folket i stugorna inspireras av det med och kör ett gäng Grodhopp och Enbensknäböj!!!
Älskar att träning och rörelse görs till något självklart, att det är självklart oavsett ålder att man rör på sig för att må bra inte bara när man vill gå ner i vikt och få en snygg kropp.

På mitt vanliga jobb på förskolan har jag Rörelse med mina 3-4 åringar och det är ju så kul att bygga hinderbanor, gå balansgång, prova gå som olika djur tex och allt med leken som fokus, mycket av det barnen har som naturliga rörelser och är duktiga på som att hoppa tex det har vi vuxna tappat bort och är för många av oss en väldigt tuff rörelse.


Inspirerades du av OS?
Jag gillar vad jag läser:)


I förrgår kom träningsguiden från Fitness Magazine i postlådan och det var en Crossfitspecial till mångas förtjusning, hela sommaren/hösten har Fitness Magazine haft nr med inspo från Crossfit vilket gör att tidningen verkligen varit läsvärd.

Läste bla att någon undersökning visat att många inpirerats under OS även de som i normala fall är soffpotatisar att de med blivit inspirerade under OS, sånt gillar vi!

Läste även att det jag förespråkar, att träning inte behöver ta timmar utan korta intensiva pass tom kan vara bättre och effektivare än långa pass. LÄS!!


torsdag 4 oktober 2012

Pistols=träningsvärk rumpan!!!

Har varit hemma och vabbat nu sen i tisdags, Charlie är förkyld och varit lite allmänt hängig och gnällig, svårt att veta med dom små vad det är men att han inte varit 100% har märkts och man vet ju själv hur jobbigt det är att orka med en hel arbetsdag när man inte är hundra. Få se hur det ser ut idag, men Victor var hemma med feber igår och idag verkar feberna vara borta iallafall.

Max han klarar sig nästan jämt och det är väl tur för han fyllde 9 år igår så vi hade kalas här bland sjuklingarna som just då inte verkade så sjuka iallafall:)

9 år, om 9 år till är grabben 18 år ju, nu får tiden ta och sakta ner lite tycker jag!

Fick till ett kort träningspass igår när Charlie sov och det är ju inte så att man kan välja och vraka när man inte kan använda händerna så det blev ju massa ben igen då, ben är ju min redan starka sida där är jag relativt stark redan och överkroppen är den del jag behöver öka på min styrka mycket men nu blir det ju tvärsom ett tag.

Ringde Vårdcentralen igår för jag blir så stressad av att det inte går framåt med händerna, att inte kunna klämma tvål ur tvålflaskan eller skruva av en kork för jag är så svag är ju så frustrerande och jag är ju beronde av andra hela tiden. Fick rekommendationen att äta Ipren eller liknande i 10 dagar och hoppas på att det hjälper, det här kunde ta tid fick jag höra, inte så upplyftande men det är vad det är och man får hoppas det går åt rätt håll nu när jag äter dom.


Träningspasset då;

Plankan mot boll 1 min
Höftlyft mot boll 12 st
Sidoplankan m 5 höftlyft-benlyft+5 rotationer
Bollinrullningar 10 st (fick ha underarmarna i då jag inte kan belasta händer och handleder)


50 Utfall
50 Knäböj
20 1 bens boxjump (så svårt och tungt så 50 funkade inte, ska tränas mer på)
50 Boxjump
50 Jump Lunges
50 Grodhopp
50 Tuck Jump
50 Pistols


Plankan mot boll 1 min
Höftlyft mot boll 12 st
Sidoplankan m 5 höftlyft-benlyft+5 rotationer
Bollinrullningar 10 st (fick ha underarmarna i då jag inte kan belasta händer och handleder)

Filmen visar dom 10 sista Pistolsen, på dom körde jag 5 /ben åt gången för att palla och dom sista 10 på filmen var inte direkt världshistoriens snyggaste väldigt vingliga men hade "lite" stumma ben efter över 300 ben reps innan.

1 bens boxjumps, väldigt tufft och svårt kan jag säga men har bara kört det 1 gång tidigare så det kan ju bara bli bättre, prova ni med!

När man kör samma kroppsdel passet igenom så blir det ju mycket tyngre än om man varvar tex ben och armar då orkar man ju längre men jag kan säga att mina ben väldigt stumma efter detta och kanske jag sammlagt körde i 20-25  min bara.

Idag har jag träningsvärk igen, den här gången i min ruuumpa och rejält med!!!!


Kolla in den här filmen apropå Pistols, den här killen kan sin sak!!! Men så har han nog tränat på detta en hel del också och det är ju så att man blir bra på det man tränar på så kanske dettta jag ska ägna min träning åt nu när jag inte kan köra armarna något:)
Jag lääängtar så efter att få köra med skivstången, tunga hantlar och mina Kettlebells och kunna göra armhävningar, stå på händer tex men tills jag själv kan köra får jag glädjas med dom jag tränar och igår hade jag ett tufft CrossFitness pass för gänget igen och dom fick köra intervaller bla, 60 s intervaller och Tabata löpning väldigt tuffa intervaller men dom är ju så duktiga och dom får mig verkligen att vilja bli bättre och snabbare jag med så inspirationen  sprids och det är så härligt att det är så med träningen att vi alla peppas och inspireras av varandra och alla har vi vår styrkor och svagheter!

måndag 1 oktober 2012

60 s intervaller!
Step up m Kettlebell och Fatman Pullups


Mina starka mammor gör Kettlebell-Thrusters och Dips


Mammorna får idag prova på Draken m Kettlebell (svår övning) och Sidoplanka m höftlyftBoot Camp för Mammor idag, 5 veckor har gått v 6 påbörjad och sen återstår 3 veckor efter denna. mammorna har verkligen ökat sin styrka, bålstyrka och kondition. Jag kan se så tydliga resultat, starka tjejer är detta och ändå en del bebisar är bara några månader!

Är så kul att se framstegen som görs:)


Har inte hunnit varken träna eller blogga sen förra inlägget för vi har flyttat och nu är vi äntligen klara men har allt kvar och plocka med så man vet vad man ska göra när man inte jobbar.

Mina händer är väl lite bättre men inte alls bra, kan fortfarande inte använda händerna till allt och absolut inte träna och belasta dom.

Blir så sugen att träna på "riktigt" och känner mig ledsen att inte kunna använda händerna och funderar väl lite på om/när dom blir bra.....

Jag har iallafall tränat så gott jag kan idag och det var både riktigt jobbigt och skönt att få ta i.
Efter det förra passet med Backintervallerna, Boxjumps och Grodhoppen så hade jag träningsvärk i 3 dagar
i benen och i magen som var rätt otippat men i vad av dessa övningar använder man inte magen-jo i alla, jag är dessutom alltid noga med att jobba med tight mage. Tror främst att grodhoppen orsakade träningsvärken i magen.

Idag- löpning på elljusspåret 2 km sen Tabata löpning, fyy sjutton vad det är jobbigt!

4 min ASMP (as many as possible) Knäböj med upphopp-Grodhopp (filmen)

6* 60 s intervaller m 60 s vila mellan varje, vilken jobbig tid 60 s är att köra intervaller i, så svårt att hålla tempot, fruktansvärt jobbigt faktiskt.

Hemma gjorde jag även lite plankor; Plankan mot boll 1 min, Sidoplankan m 5 höftlyft/benlyft+10 Rotationer, höftlyft mot boll 12 st *3

Det var det som hanns med idag och det är ju härligt att få röra sig men gud vad jag saknar att få använda mina händer:(, hade Kettlebellpass nu på kvällen och ååh vad avundsjuk jag blir på dom! Vill också!!!!

Läser vad som står på dagens pass på programmeringen jag följde innan jag skadade mig och suktar.....