CrossFitness by Marie

tisdag 26 februari 2013

i`ll be back


Jag har inte försvunnit har bara fullt upp med att tömma och städa huset, så träning, bloggande och allt annat har lagts åt sidan för detta ska bli klart och på fredag är det back to life again! Vi hörs!!!


fredag 22 februari 2013

Dags att lassa på mer vikt?:)Träning i källargymmet idag och fortfarande ingen flåsträning gjord men är glad att få till träning alls just nu med flytt som pågår än...


Snatch upp 31 kg det kändes riktigt bra och är laddad att börja lassa på lite mer vikt och se hur det går då...

Press 5*31 kg, 3*35 kg, 1*37 kg
Är svag i pressar vet inte om min teknik är dålig eller bara svag.


Close grip Benchpress 5*37 kg, 5*47 kg, 1*51 kg räknade fel på procenten på första så det blev för lätt.
51 kg var 92,5 % av mitt Max som jag gjorde för 1 år sen ca på 55 kg och det var i Floor press med vanligt grepp, kändes relativt lätt så där kan det finnas mer att hämta:)

Frontsquat 5*55 kg, 3*62 kg, 1*67 kg, hade inte räknat ut procenten innan så det blev lite hur som och blev högre än procenten sa men 67 kg kändes inte så tungt så där finns nog mer i mina ben än mina 70 kg som är mitt Max sen i somras.


Kör ni på samma vikter jämt vid samma övningar eller tänker ni på att de sista repsen ska vara riktigt TUNGA??
Tredje gången den här veckan jag äter tomatsalsan som är en återkommande favorit hos mig, tomater, färsk chili, vitlök och basilika, olivolja, någon droppe citronolivolja, salt och svartpeppar- mums!onsdag 20 februari 2013

Marklyft - så bra!!Jag fortsätter göra det jag hinner i träningsväg vilket inte är mycket men något iallafall:) igår kväll tänkte jag först bara köra lite bål för klockan var 22 och det är verkligen ingen bra träningstid men jag behöver jobba med mina muskler för att må bra så är det bara och även om jag varit hemma och vabbat 3 dagar så har jag varit tvungen att köra på så gott det gott med att packa grejer och packa upp och sen har jag förstås varit med lilleplutt som är sjuk men alldeles för lite så mitt mammahjärta värkt av dåligt samvete.

Men efter en massa Fällknivar och dynamiska Plankor så blev det ett gäng Armhävningar och KB Pressar och lite Goblet squats. Det ger mersmak men klockan 22.15 är ju sovdags mer eller mindre så jag gav mig där.

Idag tog jag mig 20 minuter före Kettlebell träningen och körde Marklyft 4*5 set på 77 kg och Frontsquats 3*3 set på 57 kg, ouppvärmd och allt men det fick bli så och det är drygt på ett vis att inte känna sig klar och färdigtränad men man får vara glad för det lilla ibland, snart har allt lugnat ner sig och det finns mer tid igen!!Marklyft förresten vilken grym övning detta är - rolig och tung och man kan verkligen lyfta och göra sig av med massa frustration i dom och sen engagerar den så många av kroppens muskler!! Kolla bilden... Skulle vilja lägga till magmusklerna också, lyfter man tungt så är det svårt att INTE använda dom i lyften.

Det är powerkänsla att kunna lyfta sin dubbla kroppsvikt från golvet!


tisdag 19 februari 2013

Vinnare!Vinnaren är Catherine Håll som hittar träningsmotivationen i sina barn, att hon blir en gladare, piggare, mer närvarande o energisk mamma ger henne motivation och det är väl en motivation om något för alla föräldrar att tänka på!!!

Catherine maila mig vilken färg och stl du vill ha, Grattis!!!


Tack alla andra för era fina träningsmotiveringar!!!!Jag har faktiskt lite dålig motivation själv om jag ska vara ärlig men det beror på att det är så mycket med flytt och städning nu och sjukt barn dessutom som aldrig vill bli frisk, jag vill så mycket men har inte tiden och möjligheten nu och jag är lite dålig på nu för tiden att bara köra korta små pass jag vill ha så mycket med på passet....

Igår tog jag mig 30 min på dagen och körde lite KB Thrusters, Ringdips, Pullups, Enarmspressar, Step up med 20 kg KB, Toes 2 Bar och Fällknivar. Men min kropp var lite trött och det kändes som jag tappat lite styrka, men det kommer väl snart vara ikapp igen.

Hann även ner i källargymmet 20 min före Kettlebellträningen och körde äntligen lite Snatchar, Clean & Jerk och Backsquats = Lycka!!! Känslan fanns kvar och Snatcharna kändes bra även om jag bara körde på 20 kg!

Jag får helt enkelt låta bli att vara så låst vid att träningen ska se ut på ett visst vis just nu och köra det som går just då.


Bilden på Sanna Kallur får symbolisera motivation för mig, en grym tjej som verkar ha båda fötterna på jorden, en riktig vinnare!!!

måndag 18 februari 2013

vi kör en dag till:)

Äsch vi förlänger tävlingen till imorgon kväll kl 18, jag har knappt använt dator i helgen då vi har flyttkaos och det är fullt upp, jag har inte tränat sen ett litet pyttepass i tisdags och jag har sånt kryp i kroppen jag vill inget hellre än träna men men ibland kommer annat som flyttning och flyttstäd emellan:)
Längtar så efter att lyfta tungt med skivstången och använda mig av mina nya kunskaper från förr förra helgens utbildning.


Så ni som inte tagit chansen att vinna ett par Gococo strumpor än gör det, gilla min Fb sida CrossfitnessByMarie och skriv i kommentarerna på förra blogg inlägget pronto!!!!
Idag kör vi lite måndags inspo!


fredag 15 februari 2013

Tävla om......Någorlunda tillbaka efter en mindre trevlig magsjuka jag åkte på, fy fasen vad man blir utslagen av magsjuka! Har sovit, sovit och sovit så jag fått ont i höften av allt sängliggande.... Idag är resorb min bästa vän!Men nu till något trevligare! Nämligen en tävling där ni kan vinna ett par Gococo Compression Calf Sleeves
i svart, blå eller rosa.
Jag har själv ett par svarta av dom och jag gillar dom massor dom är sköna att träna i och ger bra kompression till vaderna och håller fötterna torra.
Svart

blå

rosa


Det enda du behöver göra är att gilla min Facebook sida CrossfitnessByMarie och skriva i kommentarerna nedan och dela med dig av var du finner din bästa träningsmotivation!
(om du redan har gillat sidan eller inte har Facebook så räcker det med en kommentar)


Tävlingen pågår tom måndag 18/2 kl 12.00!!!


tisdag 12 februari 2013

måndag 11 februari 2013

Wake up call!Söndagen började vi med tyngdlyftning med Anders Bergström och Sara Ghavami som blev ett riktigt uppvaknande när det gäller Ryck att det ska vara lätt och inte så forcerat och det kändes lätt som en plätt när jag Snatchade 30 kg och nu provade jag inte tyngre men känslan var att 40 kg i princip skulle vara lika lätt och det var en härlig känsla att något som varit så svårt tidigare kändes så lätt och avslappnat. Grymt!
Ryck och stöt -Clean & Jerk fick inte samma aha känsla men jag var millimeterar från att klara 60 kg för första gången men tyvärr var jag lite stressad då vi skulle på föreläsningen så jag glömde ett viktigt moment innan stöten och det var det som skiljde dom millimeterarna från att komma upp. Nu längtar jag helt galet efter att gå ner och prova på det jag lärt mig i lugn och ro och se om det finns kvar! Man önskar vi fått några timmar till med dessa grymma instruktörer.
Föreläsningen med Claes Björling var intressant, om Smart träning och att våga vila som jag med tycker är viktigt och innehöll även många andra intressanta poänger, sen pratade Anders Olsson om Andning vilket också var intressant som många ggr glöms av hur viktigt det är i träningen med andningen.


Ikväll fick mitt duktiga Kettlebell gäng smaka på Filthy fifty en Wod med 500 reps 50 st av 10 olika övningar, jag gjorde dock om och ändrade till övningar som vi hade utrustning för men dom var helt grymma och tog sig allihopa igenom den vissa mer illamående än andra:) Så kul att se alla kämpa till sista repetition!


Dom grymma instruktörerna på Peak your performance


 

söndag 10 februari 2013

Lärorik helg


En sån bra helg, lärt mig massor inom både styrkelyft (marklyft, knäböj) och tyngdlyftning (ryck och stöt) men något helt nytt var löpskolningen vi hade med Sanna Kallur och hennes tränare Torbjörn "Grycksboexpressen", kul och nyttigt men svårt.

Vi utförde med ovannämnda överträningstester som hopptest - stillastående jämfotahopp(Broadjump ) i sandlådan för längdhopp, Sanna Kallur hoppade 2,49 m har jag för mig, jag hoppade 2,17 m men tappade balansen i landningen och slog i rumpan.

Vi fick även köra "idioten" test vilket var riktigt jobbigt men kul fast jag fick mer ont under min vänster fot som jag har lite problem med.

Styrkelyft där skulle jag försöka mig på ett nytt PR i knäböj och jag tangerade mitt gamla PR på 85 kg men på 87,5 kg var det stopp, gjorde 2 försök men jag kommer ner så djupt och tar mig inte upp det minsta lilla, skulle behöva stanna lite lite längre upp där jag inte tappar anspänningen i rumpa och baksida lår.... Men har inte kört bakböj på evigheter nu och man blir stark i det man tränar så de är väl dags igen kanske:)

Marklyft där tog det stopp redan vid 110 kg igår och de 120 kg jag har i gammalt PR kändes långt bort igår men jag tror det är stor skillnad på tävling och träning man har inte adrenalin på samma vis.

Men fick bra tips för starten i Marklyft som ska provas.


Gårdagen avslutades med ett tufft bålpass med medicinbollar.Trött i kroppen men nöjd!

fredag 8 februari 2013

Laddad!!!Så laddad för att lära mig massor i helgen, bli bättre på olympiska lyft och få en bättre löpteknik!

Var så sugen på att köra Filthy fifty idag som stod på schemat men fick inte till det i logistiken med mycket jobb och annat som skulle fixas så de blev vila idag istället och jag spar Filthy till nästa vecka istället, här ska det kapas tid mot för ca 1 år sen ett mål jag haft länge då jag vet vad jag fick problem med förra gången.....


Hoppas hinna med lite bloggande i helgen från Peak your Performance.Ang mål med träning;

Vad drömmer du om att kunna göra när det gäller träning? Drömmer du om att kunna springa 5 km, eller milen under timmen, göra klassikern, 10 armhävningar på tå, lyfta din dubbla kroppsvikt i marklyft, göra 1 Pullup eller eller delta i någon tuff tävling? Oavsett nivå på din dröm så behöver man bygga upp sin väg succsesivt för att ta sig dit och med det kan man både behöva hjälp hur och framförallt pepp! Dela era drömmar/mål här så kan vi tillsammans hjälpas åt att nå dom målen :) Nu kör vi!

torsdag 7 februari 2013

Long time no see!!!Det har blivit många dagars vila för min del, ont om tid, helt slut efter jobbet och trasiga händer som måste bli bättre tills helgens träningsevent på Lugnet är orsakerna.

Idag blev en vab dag (igen) med en liten stackare som kräktes i bilen när vi skulle gå in på förskolan imorse:/ stackarn har varit så trött och slut och sovit flera timmar på dagen så idag har jag hunnit med träning fast jag inte hade tänkt mig det då dagen skulle vara en väldigt lång jobbdag egentligen.

Tänkte köra MKs måndagspass så gott det gick men byta ut skivstången mot Kettlebell och köra Snatchar och Clean & Jerk men trots tejpad hand så gick det inte, fick inget grepp och det gjorde ont så jag skippade dom.

Jag körde:

Superset

15 Goblet squats m 20 kg Kb 
4/4 Enarmspress m hantel 14,5 kg (första gången jag klarar så många reps på den vikten på vänstern:)
 *5 set


Viktade strikta Pullups med omvänt grepp-handflatorna mot mig 2,75 kg-3+3, 2 kg 3+3+3


Woden skulle vara helst 6 t efter styrkepasset och 4 varv m 10 min vila mellan men jag hade inte tid för det så jag körde bara 2 varv m 5 min vila mellan.


30 DU (jag gjorde 60 singelhopp)
12 Thrusters 35kg/25kg ( 20 kg Kb för mig)
12 TTB ( handen sprack upp igen efter 4 st och då bytte jag till fällknivar istället)
12 OHS 35kg/25kg (gjorde med 1 st 20 kg KB 6 höger 6 vänster)
12 CTB/COVP (blev ringrodd pga av den sönderslitna handen)
12 PS 35kg/25kg ( ingen stång men tänkte köra KB Snatch men pga handen så bytte jag till 4 Ringdips istället)
12 HSPU 
30 DU  (jag gjorde 60 singelhopp)

Första varvet krångel med övningar som jag inte klarade av m handen tog 7.25 min andra varvet 6.50 min.
Jobbiga övningar och kände mig väldigt tung och seg idag, för lång vila kanske....


Nu är det bara att hålla tummarna att jag inte åker på magsjukan så jag missar träningshelgen, det får bara inte hända:/

Korvstroganoff med ratatoullie

Hade iallfall tid att laga lunch idag vilket var tur då det blivit omelette till lunch 2 dagar i rad vilket blir lite tradigt....
Gjorde korvstroganoff på korv med hög kötthalt 72%, lite matvete till det och en hemkokt ratatouille på cocktailtomater, rödlök, vitlök och champinjoner var vad som fanns hemma. Blev också en bönsallad till det. Mmm jag älskar verkligen korvstroganoff och barnen med men tyvärr inte sambon:(


söndag 3 februari 2013

37,15 minuters helvete!Sen träning hemma idag då vi varit borta hela dagen, var så opepp men bara ta tag i det:)

Så vidrigt jobbigt denna Wod var!!

For time:

30 Hang KB Clean and Jerk 32kg/24kg (först 15 vänster sen 15 höger)
40 CTB / COVP
30 KB Lunges 32kg/24kg (håll den anyhow ovan midjan)
40 HSPU inom 90x60cm ruta
15/15 Hang KB Snatch 32kg/24kg (först 15 vänster sen 15 höger)
40 TTB
30 KB Step-ups på 50cm låda 32kg/24kg (håll den anyhow ovan midjan)

(första raden angivna vikter är för herrar andra damer)

Min tid 37,15 min. Tror att Pullups, HSPU och Toes to bar tog 25 min bara dom, har aldrig gjort så många Pullups, HSPU eller Toes to bar i rad.
Covp -chin over vertikal Pullup klarade jag tror jag de 15 första sen blev de vanliga kippade Pullups men funkar inget bra för mig på räcket här hemma av någon andledning och gjorde dom 1 och 1 typ redan vid 20 st så det tog sjukt lång tid, HSPU gjorde jag 5 och 5 tills de sista 16 st då blev det 4 sen tre och sista 3 var jag tvungen att lägga en kudde under för att ta mig upp igen.
Toes to bar 5 och 5 först sen 1 och 1 de 16 sista, när jag hade 11 kvar kände jag att det sprack till i handen och det blev lite blodigt och kladdigt körde ett par reps så men det gör ju så sjukt ont så irrade runt o och letade på tejpen så jag kunde köra klart.


Men jag är så sjukt nöjd att jag inte gav upp att jag tog mig igenom jag har aldrig gjort så många reps i rad av någon av dessa övningar.


Jag körde dock med 20 kg KB då jag inte har någon 24 kg hemma men det hade funkat det med tror jag, tyckte KB Clean & Jerk och KB Snatchar gick bra värst av övningarna med KB var step up på slutet riktigt tungt att ta sig upp.....

Jag är så slut, helt död i armarna!

lördag 2 februari 2013

1-0 Jag vs frivändnings rädslanTestdag 2, ätit massa onyttigt som kanske iallafall gett mycket energi och jag kände mig fräsch i kroppen efter gårdagen, lite trött i axlar bara.

Har grubblat på detta pass sen i torsdag då det kom upp med Frivändningstege som jag bytte ut till 1RM då ingångsvikten var mitt gamla PR -60 kg.
Frivändningstege väcker minnen från september då jag skadade mig i just en sådan på vikten 65 kg, har försökt tänka positivt och jag vet att tankes kraft är väldigt mycket men började redan på 57,5 kg att känna mig osäker och på 60 kg blev tekniken sämre jag kommer ner för djupt och får riktigt tungt att ta mig upp och långsam i armbågarna. Tänkte att jag måste ju iallfall prova 62,5 kg och det gick! Men samma dåliga teknik och för mycket tvekan så där stannade jag med ett nytt PR iallafall!


Nästa helg ska jag slipa på tekniken då det är dags för Peak your Performance i Falun, ska bli så kul att få lära sig mer om dessa svår behärskade övningar:)

Wod

15-12-9

35 kg Powercleans
Laterala burpees (Burpee-hoppa över stången i sidled)

Vila 10 min


15-12-9

35 kg Powercleans
Laterala burpees (Burpee-hoppa över stången i sidled)Min tider 5,35 och 5,30, krånglade på och av med bältet i första men skippade det i den andra men var då rejält sliten. Om man jämför med dom duktiga inom detta är tiderna helkassa de låg på 2-3,5 min bland tjejerna men jag går efter min förutsättningar med mycket begränsad träning med skivstång och sen tror jag att om jag kört med någon hade jag kunnat piska upp tiden litegrann, lite opepp att bara köra själv känner jag ......


Morgondagens test kommer bli en rejäl utmaning att ens ta sig igenom RX vi får se hur det känns imorgon om jag kanske måste skala en del.

fredag 1 februari 2013

Jaja, nya tag imorrn!Dagens test för mig gav inget nytt PR i Snatch men hade inga förväntningar på det heller då det verkar ta tid att komma tillbaka i dom, hade väl tänkt mig att komma upp i 37,5 kg igen som förra veckan men nix ingen bra Snatch dag idag fick känningar i högeröverarm av för dålig värmning misstänker jag. Nä öva mer!!!


Woden då.....

10 min amrap

30 Double unders 90 singelhopp för mig
15 Powersnatch

4 varv+ 55 singelhopp

Men de tar ju tid att hoppa alltså, trasslade lite med repet och blev kissnödig och fick hålla tillbaka på tempot i hoppen lite.
Men shit vad jobbigt det var!!! Snatcharna gjorde axlarna och underarmarna helt slut....

Men kul var det synd jag är sämst med hopprep bara:(

Nya tester imorgon, Frivändningar och burpees är det som gäller. Kul!!

Men nu Gladiatorerna och preworkout
i påse :)