CrossFitness by Marie

tisdag 24 januari 2012

Hemmaträning

PistolsFick inte tillfälle att åka köra Crossfit pass idag så det blev hemmaträning vilket funkar hur bra som helst såklart men jag längtar till boxen jag....

Gjorde ett pass med 50 repetioner av varje övning.

25+25 Draken m 12 kg KB
25+25 Russian twist m 12 kg KB
25+25 Djupa ettbens knäböj (några i början gjorde jag Pistols som på bilden ovan) stramade väldigt mycket i rumpa och baksida lår
25+25 Plankan m knä o armbåge möts under magen o sträck ut
25+25 Utfallssteg m 12 kg KB
50 Armhävningar
25+25 Bulgarian Split Squat m 12 kg KB (tuuungt dom sista kan jag lova!)
25+25 Plankan upp/ner

Tid 23 min

Avslutade med en Superman plankan 2*20 sek

Superman Plankan

Och hmm vet inte namnet på denna Planka  2*30 sek

Special Plankan eller vad den kan tänkas heta....Förslag?


Där har ni ett pass man kan köra hemma i vardagsrummet, behöver inte ha just Kettlebell utan hantel funkar ju det med och vikt på den är ju upp till en själv men dom sista repsen av varje övning ska kännas som det inte går att göra fler:)

 Imorgon blir det Crossfit med 2 st teknikpass ett med Böj & Crossfit skills och ett Kettlebell o Mobilitetspass ser fram emot det sistnämnda framförallt slutet av det passet- superbra stretchövningar som bara på den enda gången jag varit med gjort under för min stela kropp! ska försöka komma ihåg övningarna och göra hemma emellanåt, stretch är min svaga sida och jag fuskar med det men när man känner skillnaden då förstår man hur viktig den är.

Hoppas att Spartan utbildningen kommer innehålla lite Mobilitetsövningar med....

6 kommentarer:

 1. jag fattar inte hur jag ska få till pistols! Får en extrem obehagskänsla i knät. Och då har jag itne svaga knän eller knäproblem. har du övat mycket eller "kunde du bara"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte hur jag helt plötsligt kunde fixa det, har ju försökt lite under hösten men varit långt ifrån att klara dom o nu i lördags så skulle jag prova bara o då gick de ju relativt lätt men de är bara på ett ben jag klarar dom på de andra benet sätter knäet stopp för det. Tror att det är Crossfiten som fått upp min smidighet o uppvärmningen på passen är ju m mkt rörlighetsövningar o jag tror det gör susen!

   Radera
 2. Hej!
  Har läst litegrann om dig i Marits blogg. Hur funkar det med en PT online? Jag har mammakilon som bara måste bort i år. Det var längesedan jag tränade och vill bli motiverad.

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är som har diciplinen att träna hemma! Jag har jättesvårt med det, jag måste iväg till gymmet för att få till styrketräning. Men motionscykeln fixar jag i alla fall att få till några träningspass på även hemma :). /Jennifer

  SvaraRadera
 4. Det beror ju på vad man är van vid o om man endast har den möjligheten då funkar det jättebra att träna hemma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade inte hur jag skulle kommentera utan att svara på inlägg?

   Älskar dina tips och bilder, kommer att ha väldigt mycket nytta av det när jag ska köra hemma under våren!

   Radera