CrossFitness by Marie

söndag 22 april 2012

Toes to Bar i SloMo och 24 kg TGU


Toes to Bar filmade jag igår med, det ser ju ut att gå i slowmotion jag får inget flyt alls men det går iallafall betydligt bättre än första gången när jag gjorde det i Filthy FiftyKM då var det katastrof och i tisdags med när jag hade för tighta och stela byxor :), japp det är bara att fortsätta nöta....

Filmade mina Kipping Pull ups med men dom bjuder jag inte på, haha var katastrof men nyttigt att se och ta med sig i nästa försök.
Här försöker jag stila lite med Turkish Get Ups med 16 kg KB först och sedan med 24 kg KB men jag var slut i armarna och fick inte armen riktigt utlåst m 24 kg och hade lite kass teknik men fick upp den iallafall men som sagt inte snyggaste TGU direkt.....Idag blev det ett kort pass i trapporna, stressat och tight om tid så blev inte så många vändor eller så långt pass ca 20 min allt som allt, men jag var rejält trött när jag var klar och det kändes bra i mina ben och flåset.

Trappintervall- 10 utfallssteg, 6 Burpee-Tuck Jump-Grodhopp, 8 Box Jumps * 6 vändor


Dom där Burpee kombosarna är riktigt jobbiga men kändes lättare den här gången, så nästa gång bygger jag på lite mer och hoppas på att jag har det mindre stressat då!

Jag valde ben och flås som fokus idag då min överkropp är trött sen igår efter allt hängande i Pull up räcket och sen massa Cleans och Snatchar på det, som jag med filmat och dom dyker upp här i veckan dom med...


Sitter och studerar Muscel ups på youtube, jag drömmer t.o.m om dom på nätterna, det är nog en av de svåraste övningarna inom Crossfit för tjejer och inte många som klarar dom, ingen tjej i boxen där jag tränar som klarat det än vad jag vet, men några få är på god väg och fasen vad jag skulle vilja vara den första tjejen som fixar Muscel up hos oss :) Jag tror verkligen inte det är omöjligt, jag har styrkan tror jag iallafall men tekniken är ju problemet som vanligt men jag ska göra några försök vid varje besök i boxen så ökar ju förutsättningarna betydligt. Bor ju i lägenhet o blir lite svårt att hänga ringar här men jag vet ett perfekt ställe hos mamma och pappa när jag tänker efter, hänger redan ringar där t.o.m fast såna för barn så nu blir det köpa riktiga och hänga där, så vet ni vart jag kommer hänga i sommar!

Här kommer ett av mina lite pinsamma försök till Muscel Ups....


Här kommer grymma Camille Leblanc-Bazinet med sina helt otroligt snabba Muscel Ups6 kommentarer:

 1. Filma är grymt, särskilt när man tränar själv mycket och inte har någon som kan kolla tekniken åt en. Modigt att köra 24 kg på tgu. Jag har stannat vid 16. Skulle aldrig klara ha en så tung tyngd på en ickeutsträckt arm, tycker det känns i armbågen, strålar och knixar. Tungt! Bra reminder däremot, ska köra tgu nu nån dag! var länge sen..

  SvaraRadera
 2. ja det är faktiskt första gången jag filmar o även om amn annars har andra runtikring en som kan komma m korrigeringar osv så känns det som att se det med egena ögon ger koll på vad som behövs åtgärdas lättare än m bara instruktioner....

  Det tror jag du fixar, gäller mkt att släppa rädslan när det blir tyngre och du är ju stark:)
  Haha ja det var riktigt illa m utlåsningen men jag är lite envis o har jag bestämt ngt så ger jag mig inte så armen fick snällt orka ändå:)

  SvaraRadera
 3. Tack för att du filmar och visar!! Mycket uppskattat!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. så lite så, ibland får bjuda på sig själv lite:)

   Radera
 4. Modigt at köra 24 kg, skulle aldrig ens våga mig på! Har först nu kunnat börja med mina TGU, knät fixade inte det innan... just nu är det mycket teknik :)
  Jag får jättemycket hjälp från mina filmer, oerhört viktigt för mig som tränar hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo snart kommer du våga det, du är ju stark men det är ju mkt modet att våga faktiskt som gäller i såna här övningar....

   Skönt att det är bättre med ditt knä, är glad för din skull:)
   Ja det är så konkret vad man har problem med när man ser bilder el film.....

   Radera