CrossFitness by Marie

fredag 18 oktober 2013

Fredagstacos!Fredagskväll och i många barnfamiljer framförallt ser det ju lika ut varje fredag- tacos är stående på menyn och varför inte göra denna rätt lite nyttigare och godare dessutom??

Först och främst välj färska råvaror, bra nötfärs eller högrevsfärs ellervarför inte kyckling...


De hårda tacoskalen är inte så nyttiga och inte nachochips heller givetvis så välj hellre tortillas och gärna fullkorn sen kan man givetvis göra egna tortillas med om man vill göra det ännu bättre tyvärr har jag inte provat gjort några själv än så har inget beprövat recept att tipsa om men nätet svämmar ju över av recept så det är nog inte svårt att finna ett gott och nyttigt....


Skippa färdiga kryddmixen som innehåller mycket mer än bara kryddor och socker.

Gör egen på tex:

Chilipeppar 
Spiskummin
Oregano
Paprikapulver
Chiliflakes
Salt


Sen salsan kan man med variera efter tycke och smak men en favorit är gjord på:

Avokado
Cocktailtomat 
Rödlök
Färsk hackad koriander
Pressad lime
Olivolja 
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Hur god som helst!Tränat mina grymma mammor i snö och kyla idag och inte stoppar det dom heller, dom är så starka och utvecklas hela tiden.

Nu när det är klart att vi även kör en inomhussäsong så känns det spännande att planera upplägget för dom passen, mer styrka blir det med roliga konditionsinslag!

Boka din plats du med om du vill bli stark, träna med andra mammor och barn och få riktiga resultat!

V.45 kör vi igång och det finns några platser kvar!


Ett tips på en superövning för hela kroppen som man kan köra med både skivstång, Kettlebell och hantlar är Ground to overhead - från golvet frivänder man vikten sen upp i press över huvudet, viktigt att jobba nära kroppen och ha magstödet påkopplat genom övningen, vill man ha mera puls kan man göra den som en Burpee dvs hoppa ut i Planka ev armhävning och sen in och upp med vikten.

Med en tung vikt riktigt utmanande!!
1 kommentar: