CrossFitness by Marie

tisdag 11 juni 2013

Tungt, tips och inspiration!
I söndags blev det ett riktigt tungt pass åt mina ben i källargymmet.

Jag körde Snatchar 4 reps @17 kg, 27 kg, 32 kg och 36 kg, dom kändes bra men blev lite strul med att dyka under stången de 2 första repsen på 36 kg som det brukar bli när det blir lite tyngre.

Sen Bänkpress- smalt grepp 8* 36 kg, 6*42 kg, 4*47 kg, 2*50 kg

Backsquat 8 OTM (on the minute) 5 rep @60 kg
Tungt som sjutton efter några minuter och sista minuten var jag helt död i benen!

Metcon

15, 12, 9 av:
Squatcleans 42 kg
Handrelease Pushups

Då kan man snacka om trötta ben! Var länge sen jag var så fullkomligt slut i benen, kröp nästan uppför trappan efter passet, vid första anblick ser det inte så farligt ut men helt enormt jobbigt med dessa Squatcleans och helst när man kört Snatchar och sen många reps med Backsquats på det.

Träningsvärken igår och idag är rejäl!Igår fm gjorde mina mammor ett av sina sista pass före sommaruppehåll och jag har successivt ökat på deras pass med ökad intensitet och motstånd, det är så kul med mammorna för mitt tjatande om tekniken i alla övningar har verkligen satt sig och även om vi höjer tempot och de ska på en viss tid hinna med så många varv som möjligt så ger dom fortfarande inte avkall på deras fina teknik, vilket gläder mig och ger en känsla av att man nått fram.


Kettlebell passet också en grym känsla att se några av tjejerna utföra Turkish Get ups med 16 och 20 kgs klot, dom startade också med 8 kg hade då fullt upp med att hålla kontrollen över dom kloten och nu är vikten det dubbla och mer! Det handlar mycket om teknik givetvis men också en hel del om mod, för att hålla 20 kg på en arm över huvudet är lite läskigt och har man inte kontroll är det farligt.Turkish Get ups


Snart går många på semestrar och ledighet och korta små pass att träna mellan grillningar osv som är lätta att utföra utan massa redskap är toppen att köra för att inte tappa alltför mycket av sin form, att sluta träna helt under en lång semester och äta skräp bara, är väldigt destruktivt och onödigt men man ska givetvis under kortare semestrar som några dagar- en vecka kunna slappna av och vila helt från träning och äta mer tillåtande än vanligt men de flest har ju mer än en veckas ledigt och då gäller det att inte släppa allt.

2-3 pass per vecka med hög intensitet underhåller det du har någorlunda och gör det inte så tufft att starta om igen efter semestern.

Här kommer en film med ett kort intensivt pass som jobbar med de stora muskelgrupperna och flåset, det redskap du behöver är en Kettlebell men givetvis ska du inte ge dig på dessa Kettlebell Snatchar om du inte är van vid att Snatcha med Kettlebell, då är skaderisken alltför stor, tekniken är A & O och inget man lär sig på egen hand. Byt då ut Snatcharna till Pressar istället, med Kettlebell eller hantlar, 1 hand åt gången eller 2....

Sätt klockan på 10-15 min beroende på din form, hinn med så många varv du klarar men var noga med tekniken i Snatcharna framförallt.

4/4 KB Snatch
4 Långa Grodhopp
6 Långa djupa utfallssteg


Brukar du slappna av alltför mycket när det gäller kost och träning under semestern och behöver hjälp att komma igång efter semestern? Kontakta mig redan nu (för att ev boka din plats efter semestern innan det blir fullt) om du vill ha mer info om hur jag kan hjälpa dig att få ordning på kosten utan att banta och ge dig personliga träningsupplägg för just dina mål. mariemammabootcamp@hotmail.se


Kolla in min fd online kund som nu på egen hand fortsätter bygga sin kropp och blir starkare och starkare, 2 barns mamma, 72 kg i Backsquat och massa muskler-magrutor!!! Hon imponerar och framförallt för att hon verkligen jobbar för att bli starkare och inte bara bli smal och gå ner i vikt, många kunder som går in för att bli starka och vältränade och inte bara ser det som något som ska göras för att se bra ut naken :), de får detta på köpet när fokus inte bara ligger på utseende längre.
Way to go girl!


Miss Fit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar