CrossFitness by Marie

söndag 4 augusti 2013

Du väljer själv!Min semester går mot sitt slut och även om jag som egen företagare inte kan vara helt ledig så har jag i 5 veckor varit ledig från min anställning där jag jobbar 60% och det har varit så härligt att inte behöva passa tider till jobb osv under så lång tid...


Jag gjorde den där löprundan häromdagen i spöregn vilket var skönt jag gillar att träna i regn, fick ihop 6,5 km men jag la in intervaller för att härda ut så det blev ca 2,5 jogg sen 10 st 30/30 sekunders intervaller sen löpning ca 1,5 km och avslutade med en Tabata löpning på stranden som var jävulskt jobbig med spöregn och motvind och tung sand, kändes som jag sprang på stället.
  
Skitig blev jag också!
Det ska faktiskt samtidigt bli skönt att komma tillbaka i rutinerna igen, med maten framförallt att få lite ordning och reda igen. Några semesterkilon har nog smugit sig på kan jag känna på kläderna men jag har inga problem med det jag vet att det är mycket vätska som jag samlat på mig och går jag tillbaka till mina bättre matrutiner så kommer kläderna inte kännas så tighta längre :)

Mår man bra och inte störs eller får panik av det så spelar det ingen roll men har man problem med det så bör man akta sig för att rubba sina bra matrutiner.


På stranden häromdagen hörde jag 3 st ganska överviktiga mammor diskutera om att de inte kände sig så bekväma med sina "mammamagar" men de att det var ju som de var förutom för dom mammor som tränar 24 timmar om dygnet...

Min reflektion: det måste vara bekvämt att bara kunna konstatera att det är ett faktum att har man fött barn är man tjock punkt, nothing to do about it!


Visst bristningar och slapp hud får man inte bort helt om man har mycket av det även om man minskar i fettprocent och bygger muskler istället men att vara rejält överviktig finns det inget som tyder på att det är hälsosamt lika väl som att ha för låg vikt och fettprocent.Visst det är jobbigt och tufft att bryta ett beteende/vana som i de flesta fall övervikt handlar om men det är jobbigt att sluta röka, dricka, o sluta med andra beroenden med men folk gör det hela tiden o anledningen till att de lyckas är för att debestämt sig och är motiverade i sitt beslut därför att deras beroende inte är bra för dem. Blir så less på att det är så lätt att bara konstatera att de går inte, vikten går inte ner o man har provat allt men inget funkar... Vad sägs om att att sluta stoppa i sig skitmat med socker som första ingrediens och en tillsattslista lång som en roman? Skaffa dig kunskaper om du inte vet hur eller anlita någon som kan hjälpa dig. Och att skippa måltider för att sen föräta sig till middagen eller äta bara salladsblad till lunch och äta som en myra kommer rubba ämnesomsättningen och tro att kroppen gått i svält, vem orkar jobba träna mm och ev ta hand om sina barn då? Det är inte någon magi det handlar om; ät renare mat, regelbundet,bli mätt   (Inte mer än mätt), börja läs innehållsförteckningar på det du handlar så kommer du förstå  vad ren mat betyder, ta hand om dig o få tillräckligt med sömn, träna men också VILA mellan passen. Som jag alltid brukar säga; träning behöver inte ta mer än 20 -30 min 3-5 ggr i veckan beroende på vad man har för syfte o mål m träningen.Och för att visa hur lite tid man faktiskt behöver "offra", igår kom jag och minstingen upp från en lång dag på stranden när klockan var typ halv sex och vi skulle duscha innan de andra kom upp och vi skulle äta, mini han ville kolla på en film en stund och jag drog på träningskläderna sen satte jag klockan på 15 min och hade förstås tänkt ut innan vad jag skulle göra under dom 15 min.

Men de behöver inte ni göra eftersom jag redan gjort det!


              


Tempot avgör hur jobbigt det blir givetvis och man kan såklart lägga på fler minutrar om man vill det, men detta hinns  med oavsett och då har du iallafall kört igenom kroppen! No excuses!Eller ett annat tips som jag gjorde på en promenad med familjen idag; sätt ett antal tex Utfallssteg och Grodhopp du ska utföra under promenaden, man kan givetvis välja andra övningar med men dessa tar en framåt och ger träning många muskelgrupper och hjärtat.

Jag skulle göra 200 djupa långa Utfallssteg och 200 Långa Grodhopp hade jag bestämt och som extra vikt hade jag 15 kg Charlie på axlarna på 40 utfallsteg och fram på midjan på 20 utfallsteg så mina ben fick jobba lite ändå under familjens promenad som annars gick rätt makligt :)
2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig. Jag är dock rejält överviktig, för hur jag än kämpar mot sockret så vinner det ett par dagar i veckan, och det är nog för att jag inte skall gå ner i vikt. Men de bra matdagarna blir fler och fler, och det går lättare när jag känner vilken skillnad det gör! Men lätt är det bannemig inte... :/ Träningen går dock jättebra, vilket är himla roligt!! Synd att musklerna inte syns så jättebra under fettet dock. ;) Jag brukar köra en massa coreövningar när jag ligger och läser, det är också ett tips för att få in lite träning - förvisso inte så intensiv eller fettförbrännande sådan, men coreövningar är ju aldrig fel, tänker jag. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera