CrossFitness by Marie

lördag 18 augusti 2012

Just row!!!!Händer så mycket jobbigt runt om mig just nu och ibland får man bara tänka att man måste stanna upp och uppskatta det man har och att man är frisk och har hälsan.


Det är lätt att klaga över småsaker och inte se att det är oväsentliga saker i slutändan.Jag fyllde år igår och hade en härlig dag med mina nära och kära.
Jag har så många fina människor runtom mig och är så tacksam över det!Idag blev det en "Christine" i boxen, men det gick inte så bra tyvärr...


Men först styrkedelen;

3* 5 set CGBP (bänkpress m smalt grepp)

Med 5 smala armhävningar mellan varje set.


Jag började med 3* 40 kg tror jag vet inte vad stången vägde men gissade på 10 kg.

Sen 3*45 kg, 2*47,5 kg failade på sista rep och i nästa set failade jag redan i första så gick tillbaka till 45 kg de 2 sista seten."Christine"

3 varv av;

500 m rodd
12 marklyft på kroppsvikt (60 kg)
21 Boxjumps 50 cm pall


Varv 1 gick bra, varv 2 var riktigt jobbigt och jag började må riktigt illa och varv 3 efter ca 300 m rodd fick jag lov att springa på toa och hulkade men spydde aldrig. Gick tillbaka och körde klart men var så besviken och kunde inte ta i riktigt då det kändes som jag hade spyan i halsen:(

Hade känt mig lite lätt illamående och knasig i magen sen igår kväll men vet inte vad det var om det berodde på för mycket fika kanske:)Vilade 15 min sen Roddintervaller

12*30 s rodd/ 30 s vila

Var riktigt jobbigt och jag kände inte att jag tog i riktigt allt jag hade pga av illamåendet....

Sen viktade Plankor

1*30 s 20 kg
1*30 s 30 kg
1*30 s 35 kg

Tungt men hade lagt på mer om tiden funnits och det hade nog gått det med.....
Rodd är ju så jobbigt och rätt tråkigt men det är bra träning för kroppen och hjärtat, ni hemmatränare som har en roddmaskin som kanske står och dammar- använd den för tusan!!!
Intervaller eller längre sträckor - Just Row!!Håller på och knåpar på ett inlägg om riktigt bra träning för ben o rumpa, så håll utkik om ni vill ha tips för att forma rumpan!!!

2 kommentarer:

  1. Känner precis som du...händer så mycket=( Tack för igår,var super trevligt o gott<3 Ta hand om dig nu, så ses vi till veckan...eller hur?? kram frida

    SvaraRadera
  2. Ja nog ska man vara tacksam så länge man själv och nära och kära får må bra och ha hälsan.
    Grattis i efterskott! Nej inte är det roligt att sitta vid de där roddmaskinerna, men kanske dags att få till lite rodd någon gång ibland i alla fall :)!

    SvaraRadera