CrossFitness by Marie

torsdag 4 oktober 2012

Pistols=träningsvärk rumpan!!!

Har varit hemma och vabbat nu sen i tisdags, Charlie är förkyld och varit lite allmänt hängig och gnällig, svårt att veta med dom små vad det är men att han inte varit 100% har märkts och man vet ju själv hur jobbigt det är att orka med en hel arbetsdag när man inte är hundra. Få se hur det ser ut idag, men Victor var hemma med feber igår och idag verkar feberna vara borta iallafall.

Max han klarar sig nästan jämt och det är väl tur för han fyllde 9 år igår så vi hade kalas här bland sjuklingarna som just då inte verkade så sjuka iallafall:)

9 år, om 9 år till är grabben 18 år ju, nu får tiden ta och sakta ner lite tycker jag!

Fick till ett kort träningspass igår när Charlie sov och det är ju inte så att man kan välja och vraka när man inte kan använda händerna så det blev ju massa ben igen då, ben är ju min redan starka sida där är jag relativt stark redan och överkroppen är den del jag behöver öka på min styrka mycket men nu blir det ju tvärsom ett tag.

Ringde Vårdcentralen igår för jag blir så stressad av att det inte går framåt med händerna, att inte kunna klämma tvål ur tvålflaskan eller skruva av en kork för jag är så svag är ju så frustrerande och jag är ju beronde av andra hela tiden. Fick rekommendationen att äta Ipren eller liknande i 10 dagar och hoppas på att det hjälper, det här kunde ta tid fick jag höra, inte så upplyftande men det är vad det är och man får hoppas det går åt rätt håll nu när jag äter dom.


Träningspasset då;

Plankan mot boll 1 min
Höftlyft mot boll 12 st
Sidoplankan m 5 höftlyft-benlyft+5 rotationer
Bollinrullningar 10 st (fick ha underarmarna i då jag inte kan belasta händer och handleder)


50 Utfall
50 Knäböj
20 1 bens boxjump (så svårt och tungt så 50 funkade inte, ska tränas mer på)
50 Boxjump
50 Jump Lunges
50 Grodhopp
50 Tuck Jump
50 Pistols


Plankan mot boll 1 min
Höftlyft mot boll 12 st
Sidoplankan m 5 höftlyft-benlyft+5 rotationer
Bollinrullningar 10 st (fick ha underarmarna i då jag inte kan belasta händer och handleder)

Filmen visar dom 10 sista Pistolsen, på dom körde jag 5 /ben åt gången för att palla och dom sista 10 på filmen var inte direkt världshistoriens snyggaste väldigt vingliga men hade "lite" stumma ben efter över 300 ben reps innan.

1 bens boxjumps, väldigt tufft och svårt kan jag säga men har bara kört det 1 gång tidigare så det kan ju bara bli bättre, prova ni med!

När man kör samma kroppsdel passet igenom så blir det ju mycket tyngre än om man varvar tex ben och armar då orkar man ju längre men jag kan säga att mina ben väldigt stumma efter detta och kanske jag sammlagt körde i 20-25  min bara.

Idag har jag träningsvärk igen, den här gången i min ruuumpa och rejält med!!!!


Kolla in den här filmen apropå Pistols, den här killen kan sin sak!!! Men så har han nog tränat på detta en hel del också och det är ju så att man blir bra på det man tränar på så kanske dettta jag ska ägna min träning åt nu när jag inte kan köra armarna något:)
Jag lääängtar så efter att få köra med skivstången, tunga hantlar och mina Kettlebells och kunna göra armhävningar, stå på händer tex men tills jag själv kan köra får jag glädjas med dom jag tränar och igår hade jag ett tufft CrossFitness pass för gänget igen och dom fick köra intervaller bla, 60 s intervaller och Tabata löpning väldigt tuffa intervaller men dom är ju så duktiga och dom får mig verkligen att vilja bli bättre och snabbare jag med så inspirationen  sprids och det är så härligt att det är så med träningen att vi alla peppas och inspireras av varandra och alla har vi vår styrkor och svagheter!

1 kommentar:

  1. Ja jag känner igen det där med att inte kunna träna riktigt, det är så tråkigt! Och så missar jag ju dina roliga och jobbiga pass :(.

    SvaraRadera