CrossFitness by Marie

tisdag 18 september 2012

Fler PR kom det!!!!


Älskar när passen flyter på och man kan jobba till sig nya PR även på sånt som stått stilla länge....

Igår var en sådan dag; först jobba upp en heavy singel i Snatch och jag körde på 30, 32,5, 35 och 37,5 kg och på den sista som är mitt PR som jag inte kunnat rubba inte heller på tävlingen men jag lyckades då med en sak jag inte klarat tidigare- att få upp stången över huvudet även om jag ramlade och aldrig kom upp då så fick jag nog lite nytt självförtroende att det faktiskt går att klara mer än dessa 37,5 kg som inte heller alla ggr funkat.

Igår kändes det stabilt på alla dessa vikter och sen provade jag 40 kg och hamnade med ett knä i men tog mig ändå upp och andra försöket gick det lite bättre även om det blev lite ostabilt men det gick, blev så glad!!!

Det är ju ingen vikt om man jämför med dom som kan det här, tjejer som Snatchar det dubbla jag gör, finns det ju såklart men man utgår från sig själv även om man jämför med andra för att ha långsiktiga mål.

Gjorde sedan 1*2 set på 37,5 kg i Snatch.


Sen arbetade jag upp mig till 55 kg i Clean & Jerk även det nytt PR från 52,5 kg.Undrar hur jag hade klarat den vikten på tävlingen om jag hade hunnit mer, om jag fått upp det då och isåfall hur många jag klarat....

Frivändningen kändes bra men jag får inte till Jerken bra och det kändes inte bättre på de lägre vikterna heller, har för dålig explosivitet och dyker under stången för lite.
Sen 1*2 set på 52,5 kgFrontsquat 2*6 set på 85%, la mig lite högre då jag inte satt något nytt PR där på länge men blivit starkare med säkerhet. 62,5 kg - var tungt och första setet fick jag inte till det så bra, dålig rygg men blev bättre från andra setet.

Efter varje set 3* Knäböjshopp
Avslutade med 3 set med  3 excentriska HSPU, tungt var det, armarna var trötta......


Idag har jag tränat ett jobbigt men roligt pass ute med Victor som träningskompis och Charlie som hejjade på oss! Mer om det imorgon.....

2 kommentarer:

 1. Så jäkla imponerad!!!!

  Hur länge har du tränat crossfit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du:)

   Ca 7-8 månader har jag tränat Crossfit men började förra våren/sommaren att träna med liknande upplägg hemma fast utan redskap, bara m kettlebell o hantlar då....

   Radera