CrossFitness by Marie

måndag 17 september 2012

Where are you mamas??I fredags fick jag till ett bra pass i boxen och satte tom nytt PR i frivändning på 57,5 kg, dock var min teknik kass på den vikten så var mest vilja som fick upp stången men det kändes relativt lätt och nu får jag jobba på med tekniken i på lättare vikter så tar jag 60 kg med snart!

Däremot Hang Power Clean som jag skulle göra i 3:or touch'n go gick inte bra jag tycker dom är så svåra helst och hålla tempo med dom.


Frontsquat 3*5 set 80%, 55 kg kändes bra och relativt lätt så ökade till 60 kg sista setet och då blev det tungt men klarade 3 an. Misstänker att jag klarar lite mer än 70 kg som är mitt senaste 1 RM.


Stiffed leg Deadlift - 5*3 set 70% @85 kg, lite klurigt att få den rätt så man inte skadar ryggen men efter första setet fick jag till den men det var tungt!! Tog bra i baksida lår, känner av det än:)

2*25 Backextensions


Bilder lånade från DD

Bilder lånade från DDHar precis haft ett blött Boot Camp för Mammor pass och det regnade och bebisarna var inte så glada idag som de brukar men mammorna jobbade på jättebra ändå trots regn och kinkiga bebisar. Idag jobbade vi med Kettlebells i olika stationer, styrkeövningar som Pressar, Halo, Sumo deadlift High Pull och Goblet squats bla. Tror mammorna kommer känna av det i sina muskler närmaste dagarna!

Tyvärr hinner/glömmer jag ju av att fota mina duktiga mammor som gör såna framsteg för varje vecka, nu är vi inne på 4e veckan och både deras styrka och uthållighet märker jag att ha ökat och mammorna upplever själva att de gör framsteg vilket är mycket glädjande för mig.


Tråkigt nog har intresset för Boot Camp för Mammor varit väldigt litet denna säsong vilket är tråkigt då det alltid är roligare att vara ett gäng som kör ihop. Vet inte riktigt vad det beror på då nyblivna mammor verkligen behöver bygga upp styrkan i kroppen och framförallt på rätt vis i rätt ordning för att undvika framtida skador och är säker på att det både finns dom som tror att det är för tuff träning för dom och dom som tvärsom tror det är för mesig träning som inte ger något. Men jag kan garantera att alla kan vara med oavsett vilken form, den som är helt otränad kör efter sin förmåga och nivå vilket många ofta är-helt otränade efter graviditeten, den som redan är i god form kör på sin nivå och blir ännu starkare och uthålligare. Rolig och utmanande träning för mammor med både små och stora barn!!!

Jag är nu inne på min 4e säsong med Boot camp för Mammor Gustafs och sen jag utbildade mig hos Olga Rönnberg för 1,5 år sedan till Mamma Boot Camp instruktör har jag lärt mig massor och inspirerats massor av dessa duktiga mammor jag tränat och sen jag gick Spartans Kettlebell utbildning har jag även lagt in Kettlebell på en del pass och känner mig trygg i att låta mammorna göra till att börja med styrke/fitnessövningar med kloten och det sista passet när mammorna hunnit bygga upp en hel del bålstyrka vill jag introducera dom för dom klassiska Kettlebell övningarna som svingar, cleans och snatch.Nu har vi 11 ggr kvar och jag jobbar hårt för att mina mammor ska få fina resultat och är du sugen att hoppa in nu så är det inga problem bara hör av dig till mig på mariemammabootcamp@hotmail.se och kom och prova gratis en gång och se om det kan vara något för dig! Man ångrar aldrig ett träningspass, bara dom som aldrig blev av!!!2 kommentarer:

  1. Samma undran över the mamas här med! tror det är hösten. Många kurar nog hellre inomhus än går ut när det börjar bli kyligare. Tyvärr.

    SvaraRadera