CrossFitness by Marie

fredag 23 december 2011

Jag är en Spartan Warrior!!

Fick en inbjudan för ett tag sen att vara med och köra Spartan Warrior men   inte orkat/hunnit med det men idag gjorde jag deras fredags pass (tror jag iallafall).

I det passet var Turkish Get Ups en av övningarna, den har jag aldrig gjort men sneglat lite på den tidigare men den har sett så svår och krånglig ut att jag inte vågat ge mig på den, men idag så!

40 Clean & Jerk m 12 kg KB (frivändning och stöt)
200 m på crosstrainer (ska vara löpning men kite svårt inne i en lght)
10 Turkish Get Ups m 12 kg KB

20 Clean & Jerk
200 m crosstrainer
6 Turkish Get Ups

10 Clean & Jerk
100 m crosstrainer
2 Turkish Get Ups

Tid; 19,22 min

Turkish Get Ups alltså, jobbiga som f-n och svåra, mina skulle nog inte bli godkända om det vore tävling:) men övning ger färdighet!
Man skulle ha samma vikt på Kettlebellen genom hela passet och redan första vändan med både Clean & Jerk och TGU så funderade jag på om jag inte skulle ha tagit min 8 kgs istället, men det gick hela vägen för jag skulle vägra ge upp och byta till lättare när jag startade med 12 an!

Usch känner att jag tappat mycket styrka under senaste tiden dels för jag varit skadad och jag har gått ner mycket i vikt ofrivilligt, mer än 5 kilo och det är mycket på mina 162 cm men jag kommer igen och ska bli starkare än innan med!Nä nu har jag massor av julklappar att slå in.....

Men några tips för er som är oroliga att gå upp i vikt så kring jul.

Man måste inte ta av allt bara för att, ät det du verkligen vill ha och ta mycket av det som faktiskt är bra mat tex sill, lax och ägg mm - alltså proteiner.

Klart man ska äta ris ala maltan eller knäcken om man längtat efter det men man kan göra det med måtta.

Det du äter imorgon står inte för hela året, det är vad du äter för det mesta under övriga året som räknas.

Se till att motionera med, välj något kort pass du hinner köra mellan firandena eller ta en rask promenad med dina nära och kära.

Korta pass finns i bloggen men här kommer ett tips.

Förresten glömde skriva att jag har sett att flera av mina bloggvänner kommer träna imorgon på självaste julafton! Varför inte, klart man kan! Har man möjlighet så är det ju ett utmärkt sätt att starta dagen på!
Vi får se om jag hinner med det , ligger lite eller ganska mycket efter på To Do listan.....
God Jul på er!!!

3 kommentarer:

 1. Torsdagspasset, ett tufft pass, jag körde också med en 12:a men fixade inte TGU så där blev det min 8:a. Bra jobbat!!!
  Imorgon kör jag fredagspasset, ett recovery pass från förra fredagen.
  Hoppas du får en riktig god jul!
  Kram!
  ps länken funkar inte.

  SvaraRadera
 2. Turkish har jag sneglat på ett tag med, men har inte vågar mig på det än. Skulle behöva en tom hörna på gymmet med spegel så jag ser vad jag sysslar med :D

  SvaraRadera
 3. Betty du har rätt skrev fel.... Det var tungt! Kram

  annie; våga nu, jäkligt roliga men ganska svåra men utmaningar ska man väl göra? du fixar det nog galant!

  SvaraRadera