CrossFitness by Marie

söndag 3 juni 2012

Mitt livs utmaning!!!MK Open vilken upplevelse! Mitt livs utmaning och jag tog mig igenom den mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats på.

Är verkligen helt slut främst mentalt men även kroppen är rätt trött, nu när alla spänningar släppt så kom tröttheten.

Är nöjd med min insats under helgen, 8e plats av 17 damer, en placering från finalen, kan tycka det kändes skönt på ett vis för jag vet inte om jag klarat av att ladda om och av de övningarna som var i finalen var det 1 som jag kan/är bra på-Burpee/ Jump over Box, de övningar man inte klarade fick man istället göra 60 Airsquats (knäböj) istället och det känns som det skulle blivit 300 Airsquats för mig och det hade nog kännts av:)!


Är så lycklig att jag tog mig igenom detta även om jag hade mycket jag känner att jag kunnat gjort bättre men det är erfarenheten som saknas med......


På Lördagen var den första grenen;

Gren 1

Helen

3 varv av;
400 m löpning
21 Kb svingar 16 kg
12 Pullups

Första varvet kändes löpningen lätt och jag höll tillbaka för att spara mig till resterande övningar och varv, sen KB svingarna gick väl okej men det blåste en del så det kändes som man tappade balansen lite.
I Pullupsen hade jag bestämt mig för att köra dom och inte skala men det gick inte en enda, vet inte vad som var problemet men stången var hal och så högt upp att jag tror det var psyket som spökade med mig.

Så det blev skalning och Jumping Pullups men eftersom jag inte förbrett för det så var det så högt upp trots att jag stod på en stol så jag fick hoppa bra högt och dra mig upp en bit med så det blev jättesegt tempo och jag blev trött snabbt.

Jag hamnade i heatet med dom bästa damerna och dom drog ju ifrån på en gång så jag låg ju en bra bit efter och fick köra löpningen själv vilket gjorde att jag var alldeles för seg i löpningen och inte sprang på tillräckligt.......

Min tid var jävligt kass tycker jag 13.09 mot 9.59 i måndags är lite skillnad då gjorde jag med Jumping Pullups som skulle godkännts men jag slapp ju hoppa en halvmeter upp för att nå räcket då och jag höll ett högre tempo i löpning för jag körde med Löparappen och så till att ligga under en viss tid hela tiden.

Direkt efter hade jag från dessa 13.09 min upp till 16 min, alltså ca 3 min på mig att utföra

Gren 2

"Gorillas revenge"

1 Power Clean
2 Front squat
3 Jerk anyhow

1 poäng/kilo och stången får inte sättas ner emellan utan serien ska vara obruten för att vara godkänd.

Jag fegade och började på 40 kg som satt på stången vid starten klarade det lätt och stressade sedan upp 45 kg med lätthet, ångrar att jag inte började på 47,5 kg och sen tog 50 kg. Jag klarade ju 50 kg tidigare i veckan men tänkte nu att jag var trött och slut av Helen, så jag gjorde bort mig lite när jag safade tycker jag men hann inte lägga på mer för tiden tog slutprecis när jag gjort sista Jerken på 45 kg.
Kb svingarPullups

Clean, frontsquats & Jerk
Nästa gren 3 var "Workingclass Herou"

Amrap 4 min av;

Burpee Squat Clean Thrusters 30 kg

26 reps fick jag till vilket var 5 bästa av damerna, de bästa hade 31 reps. Jag blev sur på mig själv att jag inte körde ända in i väggen eftersom jag ändå visste jag inte skulle få till så många reps i nästa gren som följde direkt efter, jag hade kunnat klämt i med 2 reps till är jag säker på men man lär sig något jämt:)

Jobbig övning som involverar hela kroppen men är något jag ändå är rätt säker på, först en Burpee med bröstet i mot skivstången sen Frivända upp stången och upp i en Thruster.Burpee, squat, clean, thruster


Gren 4
Direkt efter dessa fyra minuter hade man 2 min på sig att etablera så många sammanhängade reps i " The Chimpazee revenge" där man fick välja på Pullups, Knees to Elbows eller Toes to bar, jag hade redan innan bestämt mig för Toes to bar som är det jag trodde jag skulle klara av bäst men 4 st fick jag ihop sen var det kört, helt slut i armarna.Med dessa resultat blev det Semifinal för mig idag, det var jag inte så förbredd på och dess tuffa övningar i Gren 5;

Chipper & Dips

På tid

50 Double unders
40 m Walking Lunges m KB 16 kg
30 Jumping Jacks
20 Ring Dips
10 Squat Snatch 30 kg

Det blev ju problem redan på först då jag inte kan göra en endaste Double unders trots att jag tränat ihärdigt på dom, så jag fick skala och göra 250 st singelhopp istället, vilket tog en jäkla tid då jag är kass på att hoppa hopprep överhuvudtaget och trasslade in mig och blev trött som f-n.

Walking lunges 40 m m 16 kg KB gick rätt bra och var inga större problem.

30 Jumping jacks var jag lite orolig för då jag har världens sämsta koordinationsförmåga och var rädd det skulle låsa sig men dom flöt på, inte så snabbt men ändå.

Nästa; 20 Ring Dips var så tungt och tiden var ute efter min 7 e godkända.

Hann inte med Squat Snatchar alls men är rätt nöjd ändå, synd bara att jag inte kan Double Unders.....
Walking Lunges m 16 kg KB


Jumping Jacks


Hmm inte den snyggaste Ring Dipsen, ser lite spretig ut:)


Känslan är härlig att ha klarat av detta och en 8e placering känns helt okej första tävlingen och jag har fått påhejjningar om att ställa upp i Crossfit SM i höst men vet inte om jag har tiden att träna inför det och sen att inte kunna Pullups och Double Unders är ju ett stort problem, vi får se vore jättekul men är kluven....

8 kommentarer:

 1. Shit va jag är imponerad av Dig!!!!!!!
  Härligt jobbat!

  SvaraRadera
 2. Underbart jobbat, är ju sjukt bra förstagångs resultat ju!

  SvaraRadera
 3. Fy fan (ursäkta språket!) vad grym du är! Heja dig! :)

  SvaraRadera
 4. Så himla imponerande och inspirerande! Starkt jobbat!

  SvaraRadera
 5. Måste haft en bra fotograf :) Starkt jobbat verkligen imponerad <3

  SvaraRadera
 6. Så imponerande!!! Grymt bra jobbat!!!! GRATTIS!!!! Kramar!

  SvaraRadera
 7. Så imponerad!!! Grattis till jättefin placering, grymt jobbat :)

  SvaraRadera