CrossFitness by Marie

söndag 6 november 2011

Köttfärssoppa


Kvällens middag




Älskar att äta goda mustiga och matiga grytor och soppor så här på hösten och vintern.
Idag gjorde jag en återkommande favorit; Köttfärssoppa med potatis

Jag är inte något fan av att följa recept det är svårt att hålla sig till ett recept till punkt och pricka och den här soppan blir nog att smaka lite olika varje gång!
Gjorde på 800 g nötfärs
ca 8 mellanstora potatisar
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 köttbuljong tärning
en hel del tomatpure
lite sambal oelek
oregano
cayennepeppar (beror på hur starkt man vill ha)
paprikapulver
grovmalen svartpeppar
salt
ibland har jag i curry men inte idag
Skala och skär potatisen i skivor. Koka potatisen. Bryn köttfärsen sen i med lök, vitlök och paprika. I med kryddor buljong, tomatpure och vatten. Blanda i potatisen och låt puttra i ca 15-20 min. Servera med ungsbakat bröd och en klick lättcremefraiche eller turkisk youghurt.

1 kommentar: