CrossFitness by Marie

tisdag 15 november 2011

Är du beredd att satsa?

Enligt en studie så har man påvisat att träning kan hjälpa lindra depression och ju hårdare personerna i försöket tränade desto bättre mådde dom, ja där ser man!
Det kan nog dom flesta skriva under på att man lättare kan hantera motgångar när man har fysiskt god hälsa......

Träning har många fördelar.

Men när är det då en nackdel? Om man tycker att ett missat träningspass någon gång är en katastrof och måste dubbelträna nästa pass eller låter bli att äta för att man inte tränat, ja då måste man fundera på vad man sysslar med?
Träning och god kosthållning ska ju inte bara handla om viktnedgång och kilon, då är det nog lätt att hamna i den onda cirkeln och dessutom tror jag det blir ännu svårare att bli av med envisa kilon om man bara fokuserar på viktnedgång.
Men samtidigt vill jag påpeka att om man bara satsar halvhjärtat kommer det bara halvhjärtade resultat, även om målet är att gå ner i vikt och man satsar hårt med mycket träning och bra kost så är det viktigt att tänka att andledningen man gör det här är för att må bra, bli piggare, starkare, för att inte åldras i förtid kroppsligt och att kunna trivas mer med sig själv och vara nöjd med sin spegelbild.

En annan studie visar att regelbunden träning, sund kost och hälsosamt leverne kan förlänga ditt liv med upp till 15 år!

Många som gör den här satsningen kan uppleva att dom inte har stöd från sin omgivning som tycker dom går till överdrift och kan inte känna någon förståelse att personen vill "offra" så mycket, men vadå, om du börjar med en sport eller hobby vad det nu än må vara så reagerar oftast folk positivt och tycker det är kul osv men vad är skillnaden på träning-sport-hobby, ingen alls kan jag tycka.....
En person som själv inte lyckats, men velat ta tag i sin träning och kost för den bara ser vad den får "offra" och inte vinsterna och saknar jäklar anammat och rätt tänk, den personen är oftast den som är först att döma den SOM lyckas med alla dessa vinsterna från träning och sund kost.Den som misslyckats kanske inte bara en gång utan flera ggr måste se över vad den blundar för- kosten; äter du verkligen så nyttigt som du tror och VAD äter du emellan målen och hur stora är dina portioner,? det dolda sockret finns i allt och det är nog ofta tillsammans med alltför mycket snabba kolhydrater den stora boven i dramat. Dricker du Juice, äter youghurt, pasta, mackor även "mörkt bröd", köpt musli vi luras på affären att tro att varan är nyttig med nyckelhålsmärkningar och allt vad det är. Tipset är att se över det jag just nämt och öka på proteinet, minska kolhydraterna helst efter lunch, ät inte för lite fett men välj rätt fetter som tex nötter, avokado, olivolja, lax. Ät mellanmål och gå inte hungrig. Håll blodsockret jämnt.


Träningsmässigt kanske det är dags att ta i lite kliva ur dom bekväma zonerna och börja jobba, låt dig bli slut på träningspassen, våga ta ut dig. Självklart kan man träna lågintensivt med men om du bara gör det så har du en anledning där varför du inte når resultat, man kan bli övertränade med men dom flesta kommer inte hamna där.....

Annars om du ändå inte kommer dit du vill, ta hjälp av någon kunnig.
Spring i benen!


Min träning idag blev ett utepass i solen, ett hett tips är att prova träna ute trots lite kyligare tid man mår så bra av den friska luften och det går att träna mycket ute; Kettelbellpass, Styrketräning, löpning, intervaller, Cirkelpass, Crossfit mm.

Min WOD blev;

Löpning 400 m
15 Box Jumps
15 Thrusters 20 kg(hantlar)
15 Burpees
Löpning 400 m
15 Box Jumps
15 Thrusters
15 Burpees
Löpning 400 m

Tid 15,15 min

Planka med 1 ben upp 1 min
Sidoplanka med Rotation 10/sida
Planka med sidoförflyttning 1 min               *3

Avslutade med;
10 fatman pull ups
10 jumping pull ups                       *3

Total tid 31 min.

4 kommentarer:

 1. God morgon!
  Nej jag är inte pt och skall precis börja jobba som k-bells instruktör bla. Är mer nåt av en hobby-pt åt frivilliga bekanta. :)
  Annars har jag andra jobb, lite av en mångsysslare.

  SvaraRadera
 2. Ok lite som mig då... Har du gått spartans kb utbildning?

  SvaraRadera
 3. Stämmer bra det. Spartans utbildning. Sugen på RKC certifieringen i sommar, men det beror lite på omständigheter och pengar hur det blir med det.

  SvaraRadera
 4. Är sugen på att gå deras foundation+instruktör1 kurs men få se när det kan passa. Dom var bra va?

  SvaraRadera