CrossFitness by Marie

onsdag 23 november 2011

Armhävningstips

Hur går det för er med era armhävningar, klarar ni några fler och närmar er målen sakta men säkert eller?

Kom ihåg att armhävningar handlar om bålstyrka, inte armstyrkan....om du har svårt att göra armhävningar satsa på att jobba mycket med bålen- plankor i olika former ofta, flera ggr i veckan. Den änden måste man börja i.För den som fixar armhävningar på tå och vill ha extra utmaning med den så finns ju många varianter och armhävning med fötterna på boll eller bänk om man inte har boll är ett bra sätt att komma djupare i armhävningen, med bollen blir det balans som ska hållas också och därmed fler muskler som aktiveras.
Ju längre ut man har bollen på fötterna desto svårareEn annan variant är att ha händerna på Kettlebells som gör det lite instabilt och därmed jobbar man med flera muskler  igen.

Eller prova ha ena handen på en liten pall eller liknande så ena sidan kommer högre upp och får jobba djupare.
Jag har inte tränat sen i fredags och det kryper verkligen i mig men jag är långt ifrån träning, blivit lite bättre men måste hela tiden äta full dos painkillers och har skitont när jag kommer i vissa lägen och om jag stressar och rör mig fort och glömmer av att vara försiktig då gör det vansinnigt ont!


3 kommentarer:

 1. Tycker så synd om dig och vet hur det känns! Gjorde också illa ryggen, i september,och fick tvångsvila en vecka innan jag kunde göra nåt. Har haft tur sen dess, och även varit lite extra försiktig. Om armhävningarna då, jag övade ett tag, klarade 54 på tå i en följd och blev så chockad av mig själv att jag inte orkade träna mer. Men målet var 100, så på't igen snart ;-). HelenaE

  SvaraRadera
 2. Det går framåt med armhävningarna, målet är 30 fram till jul och jag har lite kvar dit :) Hoppas du blir bra snart :)

  SvaraRadera
 3. Tack för omtanken, hörrni.
  54 är bra jobbat!
  Heja Betty, bra jobbat!

  SvaraRadera