CrossFitness by Marie

lördag 5 maj 2012

Älska Backintervaller, Tabata & BoxJumps!Detta tänk är så vanligt bland tjejer men är helt åt skogen och jag misstänker att flera tänkt så idag, många av mina kunder har det tänket och vi får jobba hårt för att få bort det, skärpning nu!!!

Idag bytte jag ut godiset mot lite bättre godis;


200 gr Kärnfria Dadlar
4 msk Raw Cocosolja
en skvätt kaffe
3 msk kakao
2 msk ekologiskt osaltat Jordnötssmör
valnötter, mandel, hasselnötter

Mixa till en slät massa (och stavmixer funkade inte kan jag säga :) sen rulla i kokosflingor.

La till lite ingredienser i receptet- jordnötssmöret och nötterna, tog det som fanns hemma helt enkelt....

Blev riktigt gott och visst innehåller dadlarna en hel del fruktsocker men mycket bättre än socker och färgämnen som vanligt godis innehåller, sen får man i sig en hel del bra fetter med och det är ju bara bra!

Minstingen Charlie gav tummen upp och hade nog smällt i sig alla om han fått men Max gillade inte dom, det är inte lätt att få i sina större barn nyttigare alternativ kan jag lova!Gött!
Fick till ett jobbigt men ack så skönt Backintervallpass idag, behöver köra lite konditionspass nu och strukturera upp min träning lite nu när jag ska tävla, känns kul för jag har inte haft någon speciell plan med träningen tidigare, först handlade det om att gå ner i vikt och komma iform efter graviditeterna och nu senaste året har det inte handlat om utseendemässiga mål utan om att klara vissa mål jag satt upp för mig själv som är prestationsmål och nu är det ju inte långt kvar till tävlingen men jag kan ändå göra vissa förändringar och lägga upp träningen på ett visst vis för att få bättre resultat.

Dagens träning blev;

8 st ´Backintervaller m 20 Utfallssteg & 5 Tuck Jumps efter varje backintervall dom 2 sista var tunga för att inte tala om Tuckjumpsen!

2 st Tabata löpintervaller (8*20 sek max 10 sek vila- vila 3 min sen upprepa) helt sjukt jobbigt & på den sista Tabatan kändes det som att det inte hann pipa vila förrens det var dags igen

50 st Box Jumps i följd fick bra flow och hoppade i ett bra tempo utan pauser och benen kändes rätt okej, jag gillar Box Jumps & Box Jumpsen på höga lådan har gjort sitt till känns det som!Gjorde lite armhävningar imorse med mina barn och vi tävlade vem som kunde göra flest med Charlie- 13 kg på ryggen, jag vann och mina överarmar var inte direkt överlyckliga dom är helt slut efter denna vecka och framförallt gårdagens PR och sen Woden som innehöll Ringdips och armhävningar som riktigt dödade armarna!

Min Victor kommer förmodlingen inom några år vara starkare än mig men jag är en STARK mamma så det dröjer nog :)


Charlie ÄR tung!

4 kommentarer:

 1. Håller nog med Max! :) Jag har väldigt svårt för frukt i bakverk (eller mat). Har testat liknande bollar föut i tron att det var vanliga bollar och blev väldigt besviken... minst sagt. Önskar dock att jag kunde tycka om det, men nej.

  Stark mamma!!!! :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Jag har nyss upptäckt din blogg - och det är otroligt inspirerande...jag är i fasen där du började - att bli av med mammakilona. Ack så svårt, och ack så lätt det är att tänka som du beskrev här. För att även vi "vanliga" ska kunna ta del av dina tips hade jag önskat en "ordlista" (under etiketterna kanske) på de vanligaste övningarna, jag fattar inget av vad du har gjort för övningar...namnen i sig säger inget tyvärr... Önskar också att jag hade haft din medvetenhet och vilja! Mvh/O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad jag blir att höra att jag inspirerar!!! Svårt som sagt men gäller bestämma sig, mkt handlar om tänket....

   ja det har du rätt i... har tänkt tanken fler ggr men har inte blivit av, ont om tid o oteknisk (dåligt tålamod) är svaret men jag ska absolut ha det med i att göra listan:)

   Antingen så hittar man det själv el så får man ta hjälp att plocka fram det, det kan du tex anlita mig för om du inte hittar motivationen!

   Radera