CrossFitness by Marie

torsdag 17 maj 2012

Grace & Angie bad ass girls!!!Hemmaträning idag, tom uteträning faktiskt! Å hjälp vad jag gillar det, att vara ute och träna nu när vädret börjar bli lite behagligare men idag blev det riktigt varmt i solen att träna, fick lov att slänga av mig T-shirten för jag hatar att bli för varm när jag tränar kan inte prestera då....


Missade mitt favoritpass igår i boxen, Kettlebell och mobilitet och dom gjorde Woden Grace i Kettlebell style som egentligen är 30 Clean and Jerk 45 kg för tjejer, med Kettlebell blir det 30 per arm istället.

Det fick bli Grace ute i trädgården istället för mig, jag körde med min 16 kgs KB och jag är glad att jag tejpade händerna hade nog haft sönder valkarna annars och imorgon är det ju KM så då är det bra om händerna är hela innan man börjar iallafall!

Har haft svårt att få till Clean and Jerk med KB det är svårt att få till Jerken tycker jag men har äntligen fått lite bättre kläm på den och det flöt på bra, lite sämre på vänstern där dom sista 4 repsen var tunga att få upp men annars helt okej, tog 4.55 min.


Vilade en liten stund och gjorde sedan Angie en annan tuff tjej Wod som är; 100 Pullups, 100 Push ups (armhävningar), 100 Situps och 100 Squats (knäböj)

Hade inget bra räcke att göra Pullups i och riktiga skulle ta hela dagen antagligen så jag gjorde 100 Jumping Pullups istället på gungställningen funkade det, Jumping Pullups jobbiga dom med man ska i utgångsläget hänga med raka armar med lätt böjda knän på backen eller en pall beroende på hur högt räcket sitter och sen hoppa upp med hakan ovanför räcket sen släppa ner på raka armar böjda knän sen hoppa upp igen osv, viktigt att gå ner ända till utsträckta armar för det ska bli likt en riktig PU och så överkroppen får jobba den med.

100 Push Ups (armhävningar) skitjobbigt efter Jumping Pullups och jag fokuserade på att göra varenda jäkla en rätt med bröstet i och inte  se ut som ett S på vägen upp i kroppen utan hela kroppen upp samtidigt och när det gäller armhävningar så satsa hellre på att kunna göra 10 st riktiga med bröstet i och stark kropp på vägen upp än att göra 30 st halvdana med magdopp och ett S på vägen upp.

100 Situps inte min favorit övning som ni kanske vet men jag har nu lärt mig kontrollera magen och jobba på rätt sätt i dom men dom är fortfarande en ganska onödig övning i mina ögon, finns så många bättre magövningar som jobbar med större delar av bålen och inte bara sexpacket (yttre magmusklerna). Höll ett jämt tempo i dom vid ca 75 st gjorda började det faktiskt kännas av i magen.

100 Squats (knäböj) En godkänd squat ska ju under pararellt med knä och höft och det kan vara bra att ha tex en medicinboll under rumpan för att se att man går ner tillräckligt i varje knäböj, men mitt problem är snarare att jag går för långt ner, ända ner på vaden och förlorar därmed lite kraft i baksida lår, så jag försökte tänka på det att inte hamna ända ner.
Dom sista 30 där började det bli lite mjölksyra men jag jobbade på i jämn fart.

Glömde slå på tiden men den var inget att skryta med på något vis tog nog rätt lång tid.

Här nedan Annie Thorisdottir i Angie!


1 kommentar: