CrossFitness by Marie

lördag 7 juli 2012

I`m stronger then yesterday!
Dags för PR försök i Frontsquats och Backsquats idag och blev PR i båda eftersom jag inte maxat någon etta på någon av dom än, det jag kan referera till är mina 3 RM i Frontsquats på 60 kg och en klarade två på 65 kg och på Backsquatsen har jag gjort 5* OTM i 10 min = 55 st med 60 kg.

Så mina förväntningar låg på 70 kg i Frontsquats och 80 kg Backsquats.

Frontsquatsen; satte 70 kg men stannade där.

Backsquats; det gick inte längre än 70 kg där, jag har dålig teknik och faller ihop i botten läget, går för djupt för att klara av att ta mig upp igen och faller över lite framåt och tappar bålstyrkan, där handlar det bara om tekniken för att klara mer men jag vet vad jag ska jobba på iallafall:)

Det normala är ju att vara starkare i Backsquats än Frontsquats men det är som sagt min teknik som inte pallar, inte min styrka.......Backsquats på mitt först KM, mycket har förbättrats sen dess!!
Avslutade med några set Ringdips och det är ju så bra att filma och se vad man gör för fel, jag går onödigt långt ner i mina Ringdips här tex....Dessa drygt 4 veckor jag kört Måndagsklubbens Faluns programmering har verkligen gett mycket resultat och jag har satt många nya PR och känner vilken styrka jag byggt upp, det är så kul att se resultat av sin träning!

Nu kommer jag köra något pass till i Boxen sen blir det nästan två veckors uppehåll därifrån när vi är ute och far med husvagnen, nu ska jag fokusera på Kettlebell träningen och kondition under den tiden, blir bra att köra på lite mer målinriktat med Kettlebell för en kort period nu då det lagts lite åt sidan när Crossfiten kommit in i bilden och det ska bli kul för jag älskar verkligen det redskapet.


Har ju nästan förträngt att jag anmält mig till den största Crossfit tävlingen i Sverige och det är inte så lång tid kvar tills början av september ju.......

2 kommentarer:

  1. Stark du är! Just ben ska vara mitt fokus i höst - förhållandevis svag i benen jämfört med överkroppen och tänkte försöka rätta till det.

    SvaraRadera
  2. Benstyrka är ju relativt lätt att bygga med bl.a. Tunga böj av olika slag o kul är det också!! Kör hårt!

    SvaraRadera