CrossFitness by Marie

tisdag 6 september 2011

Mamma Boot Camp & Crossfit

Har precis varit på Mamma Boot Camp nu på förmiddagen och haft ett pass med några härliga mammor. På MBC jobbar vi mycket med att stärka kroppen igen efter graviditeten, bygga upp bålmuskulatren igen och hitta på våra rumpmuskler som ofta också är försvunna efter graviditet och amning.
 Har lite olika åldrar på deras bebisar så en del är väldigt nyblivna mammor och behöver ta det väldigt försiktigt medans några har lite större bebisar och behöver lite mer utmaningar, men det viktiga som nybliven mamma är ju alltid att ta det försiktigt och inte ha för bråttom tills man byggt upp sin coremuskulatur igen, innan dess ingen jogging el hopp vilket kan vara bra att vänta tills barnet är ca 6 mån OM man jobbat med Plankor osv.



Plankande" mammor från i våras



 Ofta har mammorna bråttom att bli av med gravidkilona och tror att jogga/springa är den enda vägen vilket absolut inte stämmer, ett tufft och intensivt styrkepass där man jobbar m stora muskelgrupper ger minst lika mycket effekt om inte mer då efterförbränningen är är större vid metabolisk träning där du har både kondition och styrka i samma pass. Naturligtvis måste en nybliven mamma bygga på övningar eftersom och vara försiktig här med. Det tog 9 månader att gå upp sina gravidkilon så ge dig detsamma att gå ner dom framförallt om man gått upp mycket i vikt.


 Idag ska jag träna ett metaboliskt pass med crossfit upplägg ute i solen, om den lyser fortfarande när passet ska göras vill säga, nehepp nu spöregnar det så det blir inomhus då.... Först lunch och sen lite utelek med Charlie innan han ska sova och jag ska träna.

Här kommer ett klipp om crossfit från Lugnet Falun, ser hur kul som helst ut ju! Må bättre har prova på pass i Crossfit på söndagarna så jag ska anmäla mig till ett sånt för att prova på och inspiration tänkte jag.

<object type="Application/X-shockwave-flash" width="480" height="270" data="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=1683796" id="tv4play_1683796"><param name="movie" value="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=1683796"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="base" value="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/%22%3E%3C/param%3E%3Ca href="http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=forsta_steget_cross-fit&videoid=1683796&utm_medium=sharing&utm_source=embed&utm_name=tv4play.se" target="_blank"><img src="http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.2174267!picture/3120201222.jpg_gen/derivatives/w180/3120201222.jpg" alt="F%C3%B6rsta%20steget:%20Cross-fit" border="0" /></a></object>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar