CrossFitness by Marie

måndag 5 september 2011

Tabataintervaller is the shit!

Tiden jag la ner på träning idag

Mitt "hemmagym"

Såklart hade jag ont i knäna idag när jag vaknade, vänstra knät känns inte alls bra kan knappt gå i trappan just nu utan att gnälla!
Jaja där ser man, ge sjutton i att springa på asfalt så slipper jag nog detta, nu vet jag det.
Hade tänkt mig ett pass med crossfit upplägg idag men eftersom knäna är kassa så valde jag att köra ett styrkepass för överkroppen istället, där jag valt ut 13 olika övningar och körde dom i supersets dvs man gör 2 övningar på raken utan vila och så gjorde jag dom gånger 3.
De sista tre övningarna armhävningar, dips och en planka där man går upp på raka armar och sen ner på armbågarna igen osv dom valde jag att köra i Tabataintervaller 3 armh, 3 dips och 2 plankaupp/ner så fick armar/axlar verkligen jobba och ge allt!
La alltså ner 36 min på detta pass vilket är ganska lång tid för att vara mig och jag kör gärna "hela" kroppen på varje pass och så stora muskelgrupper som möjligt och helst övningar som involverar både överkropp och nederkropp, allt för att vara effektiv för det vill man ju vara, eller hur? Det måste man vara när man har familj med tusen aktiviteter (känns Det som), villa med ständigt renoveringsbehov, djur, jobb osv osv.
Alla hinner träna bara man prioriterar rätt, skit i tvn eller dator 25 min om dagen 3-5 ggr i veckan och ge ALLT på dina träningspass alltså ingen skön lugn jogging utan vill du springa ja spring då men fort-intervaller tex så du blir TRÖTT, vill du köra styrka leta på övningar som jag nämnde här innan involverar fler stora muskelgrupper på en gång så kan man välja 4-5 st och köra så mycket man pallar i 20 min tex.
Det bästa är förstås att kombinera styrka med konditionsträning och man behöver inget gymkort, bilden ovan visar mitt gym! Inte så mycket och behöver inte lägga tid på att åka till och från gymmet vilket tar tid och ingen barnvakt heller, tränar när Charlie sover eller är vaken.
Har du inga vikter eller boll så använd din kropp finns ju massor att göra ändå; dips, utfall, knäböj, armhävningar mm, det är intensiteten som räknas.

Nu sitter jag här med rätt skakiga armar och äter ägg och keso med kesella och frysta bär, det är VIKTIGT att äta, framförallt protein och även kolhydrater efter träningspasset men vad som helst är bättre än inget. Inom en timme bör man få i sig något men ju tidigare desto bättre.....När man tränar förbrukar man bla de kolhydrater som finns lagrade i musklerna (glykogen) samtidigt som proteinet i musklerna bryts ned och då verkar ju vitsen med träningen onödig om man ska låta dom muskler man tränar i vad man än sysslar med för slags träning brytas ner:)

Nu ska jag kolla över Max hockeyutrustning, få se om det blir premiär träning för den här säsongen idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar