CrossFitness by Marie

måndag 17 oktober 2011

KB snatches


Kettlebell Snatch


Bra att se på kort när man gör en övning, ser att jag vrider kroppen på nervägen i swingen, inte bra men nu är jag medveten iallafall!


Tränade ett cirkelpass idag med Kettlebell och hantlar.

3 cirklar av;
20 KB swings 12 kg
10 clean and squat 7 kgs hantlar
5+5 KB snatches 12 kg
5+5 armhävningar m 1 hand på pall (skulle gjort reptile push ups , men min vänstra arm krånglade idag)
5+5 sumo squats knee up m 8 kg KB


blev ingen tid på det då jag fick avbryta flera ggr telefoner ringde och Charlie vaknade och sen ramlade han och slog upp läppen stackarn!

Så efter många om och men blev det 2 tabataintervaller, 1 med Mountainclimbers gjorde 30 st i dom första sen slutade jag på 17 st den är så jobbig, i den andra gjorde jag Jump lunges lyckades hålla mig mellan 15 och 13 på varje och den sista lyckades jag greja 15 med men shit vad benen stumna sen helt knäppt, knappt man kan gå!Appropå Kettlebell så hade Lotta med bloggen fokuserad energi med den här texten om KB och förbränning; Där ser man!

Exercise

Cardio-vascular exercise is a proven means of causing your body to burn fat. Any exercise that lasts longer than 90 seconds per set is considered aerobic and meets the cardiovascular component of fitness. For kettlebell exercises, the two best cardiovascular exercises are the kettlebell swing and the snatch.
Research has shown that the kettlebell snatch burns 20 calories per minute - 400 calories for a twenty minute workout.

och den kommer härifrån; Kettlebell Exercises


Hoppas det är ok Lotta att jag snor det av dig????

2 kommentarer: