CrossFitness by Marie

måndag 24 oktober 2011

Blodad tand!

Har skitont i ryggen än, inte bra inte bra! Måste väl bli vila då fast jag har massor av energi. Hoppas verkligen det går över snart..... Jag fick verkligen blodad tand av Crossfiten vill mer!

Skönt att bara gå iväg och köra något utan behöva tänka själv och planera som jag har lite dålig motivation till just nu känner jag.
Vet inte alls hur veckan ska se ut träningsmässigt men det brukar ge sig, men jag vill ha nya upplägg nu känner jag så jag får klura lite på det.


Lunchen idag Rökt skinka, feta & tomat sallad, matvete, babyspenat och solrosfrön

7 kommentarer:

 1. Jobbigt med ryggen, har inte sett det förrän nu? Kanske träffa kiropraktor? Hoppas att du blir bra jättesnart!:-)

  SvaraRadera
 2. Jag är också väldigt sugen på att testa crossfit :) Hoppas ryggen blir bra snart.!

  SvaraRadera
 3. Ryggen börjar bli lite bättre... tack för omtanken hörrni!

  Prova Crossfit Etty, det var bland det roligaste jag gjort, vill fortsätta men vet inte riktigt hur jag ska få tiden till det men vi får se om jag kan hitta ngn lösning....

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har följt din blogg i ett par veckor nu. Jag blir verklig aspeppad :)Om jag hade bott nån mil närmare Gustafs så hade jag aldrig tvekat att haka på er på Mamma boot camp. Men nu är det ju så att jag bor i Ludvika och med en liten Maja på 8,5 månad så funkar det ju inte riktigt att åka dom där milen. Tyvärr. Men jag försöker så gott jag kan att träna själv. Sen den 20:e juli i år så har jag fått in en skithärlig rutin att röra mig dagligen. Raska promenader, med eller utan barnvagn, och har även lagt till jogging lite eftersom. Jag har lyckats svettats av mig 11 kg och 12 cm runt stussen.. Inte dumt :) Jag har GI som riktning när det gäller kost och det har absolut blivit en livsstil för mig.. Det går så mycket lättare att välja mat att äta när man har kunskap om hur allt egentligen fungerar. Men visst, händer det nån enstaka gång att jag blir bortbjuden och det bjuds på gofika så äter jag. Men med måtta förstås ;) Känns skitskönt att ha kommit över "dåligt samvete-tröskeln". Man har ju ett val liksom, äta och sen stå för det eller helt enkelt låta bli.
  Oj va jag mycket text detta vart. Haha :)

  Nu till min fråga: Jag har äntligen skrivit in mig på ett gym här i stan och hade idag introduktion och programuppläggning. Jag kollade läget med "tränarn" om han vet detta med delade magmuskler efter graviditeten och att plankan är bra skit och han verkade vara med på noterna men ändå så fick jag övningar där jag ska göra sit-ups på en pilatesboll och även träna magen i en träningsmaskin som liknar sit-ups.. Jag fattar ingenting. Är det något som jag ska göra eller bör jag hoppa över dom övningarna och istället köra plankan i olika ställningar? Jag är så grymt peppad och motiverad och vill verkligen att detta blir bra så därför tänkte jag rådfråga dig som är RIKTIGT KUNNIG :)

  //Ida Gustafsson

  SvaraRadera
 5. blir jätteglad att höra att du blir peppad! och vad duktig du är som lyckats gå ner så mkt!
  rutiner är jättebra,och klart man måste äta det man vill emellanåt så länge man äter bra mestadels.
  dåligt samvete som man straffar m extra träning eller mindre mat är aldrig bra.

  tyvärr så är kunskapen om mammakroppen efter graviditet inte så stor hos PTs och jag är ju inte heller en PT men tycker du får avgöra själv men det viktiga är att du först byggt upp din inre magmuskulatur innan du börjar m några situps och likn. som mestadels jobbar m yttre magmuskulaturen, tycker du kan be att få bra plankövningar av honom istället- sidoplankor, planka m sidförflyttning, planka på boll osv

  Jag själv gör inte situps men när jag tränat på Crossfit pass görs situps och då har jag gjort dom men min mag har jag tränat med plankor hårt i över ett år nu.

  Kämpa på!

  SvaraRadera
 6. Javisst är det så att man får vika av från sitt vanliga nyttiga liv ibland. Chocka kroppen lite :)

  Tusen tack för tipsen. Jag känner nog att jag fortsätter med plankan i olika variationer ett tag till och hoppar då över hans förslag på sit-ups.. Hur är det med benpress då? Har för mig att jag läst på Olgas blogg att man ska undvika det också.. Eller är det bara något som jag fått för mig?

  Kör hårt på mamma-passet ikväll. Hade gärna varit med och svettats :)

  SvaraRadera
 7. Tror inte benpress ska var ngn fara det är ju ett tag sen du fick barn nu men tänk på att använda magmusklerna i benpress och i övriga övningar med....

  Planka på du, det finns ju massor av olika plankvarianter ska ha med en variant som övningstips här på bloggen imorgon tänkte jag,

  Kan lova att dom fick jobba på kvällspasset!
  Lycka till!

  SvaraRadera