CrossFitness by Marie

fredag 21 oktober 2011

Muskel nojja???

En körig dag med läkarbesök, barnkalas i Skatehallen och ingen träning hanns med heller men vad gör de om hundra år?

På söndag ska jag köra Crossfit på riktigt! Den här gången ska inget få hindra mig.....

Imorgon har jag tänkt köra styrka i ett cirkel pass.
Är du rädd för muskler?
 Tror många tjejer är rädda för att bli biffiga och för stora muskler och visst mitt mål är inte att bli biffig heller men ärligt talat hur många tjejer känner du som är FÖR biffiga, jag känner ingen alls!

Det ska mycket mycket till för det, extrem kosthållning och mycket strukturerad och tung styrketräning.

Och skulle du hamna där ändå, hur svårt kan det vara att trappa ner det då???
Nej våga använda annat än maskinerna på gymmet, lassa på tunga hantlar och skivstänger och jobba på med styrketräning, att vara stark har alla fördelar; vi mammor tex hur mycket bär vi inte våra barn och inte väger dom 1 eller 2 kg heller som ofta hantlarna som tjejer äger, väger! Min 1 åring väger nästan 12 kg och jag misstänker jag kommer få bära honom många år till! Ibland måste man ju tillochmed bära sin 8 åring som väger ca 25 kg till sängen och då skadar det inte att vara stark i bålen och ryggen.....

Under mina två sista graviditeter har jag varit som en handikappad 100 åring med ryggont och ont i fogarna och fy fan vad jag hatar den känslan att behöva hjälp med allt, inte kunna bära tvättpåsen, plocka in disken eller som när min 8 åring gjorde illa sig och skulle till läkaren och jag inte kunde bära honom pga graviditetens åkommor så läkaren fick bära honom åt mig! då känner man sig ynklig och svag, tur att det var graviditeten som gjorde det men tänk om det skulle vara så jämt eller om ca 15 år och jag ev har barnbarn och inte kan bära dom för min kropp gett upp, nej dit vill jag inte.

För mig är en stark, vältränad, allsidig, smidig och funktionell kropp som kan användas i många år till min drömkropp! Ingen skinny fat kropp här inte.

Muskler kräver bränsle och ju mer muskler desto större förbränning även i vila.
Hur många gånger har man inte sett någon rasat ner många kilon i vikt genom någon slags diet och utan någon direkt träning, men vad är det som blir kvar? uttöjt skinn som ser trött ut mest och ansiktet kan se många år äldre ut än vad personen egentligen är.
Muskler skapar en fast kropp och en hälsosam viktnedgång genom sund kost och träning i ett lagom tempo gör att du ser frisk och hälsosam ut, inte smal och härjad.

1 kommentar:

  1. Jag håller HELT med dig! Jag vill vara stark och vältränad och ORKA :-) Jättebra text! Kram

    SvaraRadera