CrossFitness by Marie

tisdag 27 september 2011

No excuses!

Idag är det vilodag, känner inte att kroppen behöver det egentligen men 1 dags vila ska man ha tycker iallafall jag.
Har haft Mammabootcamp nu på förmiddagen och det är lika kul varje gång men tyvärr börjar vi närma oss slutet men sätter nog in några pass extra om mammorna vill för vädret verkar ju inte ha tänkt sig ställas om till vinter än på några veckor.

Gillar hösten men ändå känns den jobbig på något vis som att något bra tar slut men det gäller att hitta saker att se fram emot, som tex snygga höstlooks, mys i soffan med tända ljus och bra tvserier kanske och julen den gillar jag.


Har nu planerat in resten av veckans träningspass och det är ju mycket lättare faktiskt när man vet vad man ska göra och slipper sitta och tänka innan träningspasset vad man ska köra,  sen är jag flexibel då det kanske inte passar med uteträning just den dagen eller något annat som inte passar men planering är A&O för att träningen ska bli av och effektiv med.

Verkar som att många fortfarande tror att man måste träna minst 45 min- 1 timme varje träningspass för att det ska ha någon effekt men det har gjorts många studier som visar att intensiv och då menar jag intensiv träning 15 min kan räcka bra och då finns det inga ursäkter längre att man inte hinner träna 3-4ggr i veckan man får ta tid från något annat, hoppa över att stryka kläderna-gör det när du tittar på tv isåfall, strunta i att torka golven 1 gång i veckan om du gör det och TV tittande och surfande tar ofta mycket mer tid än vad vi tror. No excuses!


Hittade denna bild på Olgas blogg låter den tala för sig själv................................






Ibland måste man vara lite självisk och unna sig den här tiden till träning men man får se det så att träning och bra kost ger en energi att orka med allt i vardagen och att vara en piggare förälder till sina barn och bättre hälsa ökar ju chanserna att få ett långt och friskt liv.



Lägger upp ett pass imorgon som är kort men frukansvärt intensivt och alla kan göra hemma och utan redskap om man inte har några.



Kycklingsallad


Lunch idag blev en sallad med kycklingfile´er som jag glömde i ugnen igår så dom blev lite torra men men, lite matvete, medelhavsmix, avokado, cocktailtomater, strimlade soltorkade tomater och fetaostcreme gjord på 3,5% turkyoghurt med fetaost, vitlök, olivolja och pepparmix.

4 kommentarer:

  1. Vilket bra blogginlägg:) Tack också för matinspirationen, ser supersmarrigt ut:)!

    SvaraRadera
  2. NO PAIN NO GAIN. Vilken inspirationskälla och vilket jobb du gör för dig själv och andra! Tack för bra läsning

    SvaraRadera
  3. Tack det var kul att veta att någon blir inspirerad!

    SvaraRadera